哀鴻遍野(內有令人不安照片)

作者: heiheimama 發表于 2009-3-22 12:16:02
5254 83
sisterpig 發表於 2009-3-28 09:30:09 |顯示全部樓層
吓,咁就更唔合理,種花的人點會要害死花花!~
heiheimama 發表於 2009-3-24 10:56

d 人心地不好, 不比心機種好自己的花, 反而要害死人地d花, 好惡毒的心, 好彩 d 小人整估我個飯盒, 冇攪我 d 花花咋add8icon
回復

lian84 發表於 2009-3-28 11:21:45 |顯示全部樓層
整個少GREENHOUSE嘛!
回復

alexander 發表於 2009-3-28 11:41:30 |顯示全部樓層
毒花事件之後同事已經和疑犯火併左一次,疑犯就和上司投訴, 更向老細'老作'事情細節,昨日下午老細捉左幾個主管講'依'件事, 好彩冇因為咁而唔準種o野

而我總部的新位只得1尺x 4尺的位置種花
回復

heiheimama 發表於 2009-3-28 13:07:40 |顯示全部樓層
呢個世界真係咩人都有,唔好勞氣,我們種花就是為了要讓自己心境平和.~
回復

alexander 發表於 2009-3-28 13:23:48 |顯示全部樓層
呢個世界真係咩人都有,唔好勞氣,我們種花就是為了要讓自己心境平和.~
heiheimama 發表於 2009-3-28 13:07

公司咁多人已經可以睇到各種各樣的人,我冇勞氣 ,不過見到d花'訓'低左,覺得好慘.
回復

sammy 發表於 2009-3-28 13:26:40 |顯示全部樓層
個摧花賊蠢, 鹽水已經可以整死D花, 無味無臭
回復

sisterpig 發表於 2009-3-28 14:56:33 |顯示全部樓層
63# alexander

死囉...你個疑犯和我那個小人甘似的, 同樣惡人先告狀, 作野來唱人, 大話精又心地差, 唔會是同一個人吧....
回復

hellokitty_971 發表於 2009-3-28 15:13:42 |顯示全部樓層
毒花事件之後同事已經和疑犯火併左一次,疑犯就和上司投訴, 更向老細'老作'事情細節,昨日下午老細捉左幾個主管講'依'件事, 好彩冇因為咁而唔準種o野

而我總部的新位只得1尺x 4尺的位置種花 ...
alexander 發表於 2009-3-28 11:41

咁變態架,花花草草都有生命
回復

nwss54510 發表於 2009-3-28 22:21:40 |顯示全部樓層
點解d人可以咁忍心的@@"
回復

dada 發表於 2009-3-29 02:24:56 |顯示全部樓層
公司咁多人已經可以睇到各種各樣的人,我冇勞氣 ,不過見到d花'訓'低左,覺得好慘.
alexander 發表於 2009-3-28 13:23

咁d花依家點呀?
回復

byau 發表於 2009-3-29 03:25:50 |顯示全部樓層
我都試過有同事同我講話好鐘意紫羅蘭, 我仲送左幾盆分株, 一堆試飲杯同肥比佢. 點知過左一排經過佢個位見到有一盆已經變成乾屍(但係照放係度)... 另一盆D泥好似沙咁. 佢自稱有淋水,但係我覺得如果D泥可以乾到沙咁,實係好耐冇淋. 另外盆乾屍好明顯係死左好耐但係都冇清理, 好明顯連望都冇望過D花.. 我好想個盆得番半條花命既收番, 但係又好似唔係咁好咁.. 之後我再冇去睇過, 唯有當盆花死左, 起碼我唔會見一次唔開心一次..
回復

sammy 發表於 2009-3-29 17:45:53 |顯示全部樓層
我都試過有同事同我講話好鐘意紫羅蘭, 我仲送左幾盆分株, 一堆試飲杯同肥比佢. 點知過左一排經過佢個位見到有一盆已經變成乾屍(但係照放係度)... 另一盆D泥好似沙咁. 佢自稱有淋水,但係我覺得如果D泥可以乾到沙咁,實 ...
byau 發表於 2009-3-29 03:25

我就冇咁大方, 如果我唔知佢係真係惜花人定貪新鮮, 我只會剪一塊葉畀佢, 冇泥冇盆, 生就生唔生就算, 死左我諗佢都唔好意思再問我攞
回復

南瓜妹 發表於 2009-3-30 13:17:17 |顯示全部樓層
好在过几个月又会有花看。
回復

爱哥 發表於 2009-3-30 13:26:46 |顯示全部樓層
我们多养在室内。
回復

heiheimama 發表於 2009-3-30 14:27:07 |顯示全部樓層
我都試過有同事同我講話好鐘意紫羅蘭, 我仲送左幾盆分株, 一堆試飲杯同肥比佢. 點知過左一排經過佢個位見到有一盆已經變成乾屍(但係照放係度)... 另一盆D泥好似沙咁. 佢自稱有淋水,但係我覺得如果D泥可以乾到沙咁,實 ...
byau 發表於 2009-3-29 03:25

我都有這種口口聲聲說愛花的同事啊,我呢,不忍心看到送給他的花慢慢被折磨死,就偷偷地替他照顧(如果不理,他可以一個月不淋水).種到開花了,他還說紫羅蘭很易種呢,吹脹!~
回復

alexander 發表於 2009-3-30 16:03:40 |顯示全部樓層
我都有這種口口聲聲說愛花的同事啊,我呢,不忍心看到送給他的花慢慢被折磨死,就偷偷地替他照顧(如果不理,他可以一個月不淋水).種到開花了,他還說紫羅蘭很易種呢,吹脹!~ ...
heiheimama 發表於 2009-3-30 14:27

hahaha....紫羅蘭很易種
我情況同你相反, 就係公司的同事A成日都會同人淋花,格日就話乾曬要淋水, 但係佢本身冇種AV喎, 爭d比佢浸死.
回復

byau 發表於 2009-3-30 16:05:58 |顯示全部樓層
我都有這種口口聲聲說愛花的同事啊,我呢,不忍心看到送給他的花慢慢被折磨死,就偷偷地替他照顧(如果不理,他可以一個月不淋水).種到開花了,他還說紫羅蘭很易種呢,吹脹!~ ...
heiheimama 發表於 2009-3-30 14:27

我就冇你咁好人啦,最慘係之前幫佢買左盆十字花, 睇住佢外圍葉已經死晒得番中間, 我個心諗唔要就比我啦
回復

byau 發表於 2009-3-30 16:09:52 |顯示全部樓層
hahaha....紫羅蘭很易種
我情況同你相反, 就係公司的同事A成日都會同人淋花,格日就話乾曬要淋水, 但係佢本身冇種AV喎, 爭d比佢浸死.
alexander 發表於 2009-3-30 16:03

最騎呢係我依位唔理自己D花死活既同事每次黎個位都同我淋花,自己個D又唔淋。我個D有時岩岩朝早淋完晏奏佢又走黎淋一轉,我見到要喝住佢呀
回復

sammy 發表於 2009-3-30 19:57:56 |顯示全部樓層
太愛花也未必是好事, 有個同事見我D花咁靚話借來擺下, 擺下擺下我都唔知點開口問佢攞番
回復

Kimiko 發表於 2009-3-30 20:02:01 |顯示全部樓層
太愛花也未必是好事, 有個同事見我D花咁靚話借來擺下, 擺下擺下我都唔知點開口問佢攞番
sammy 發表於 30-3-2009 19:57

Sammy, 你話要幫盆花換泥,叫佢俾番你咪得囉...........
回復