樓上成日流/滴好多水下來,點好

作者: newbie 發表于 2009-3-13 11:19:37
935 6
may i ask one maybe 'stupid' question and get advice please :
係露台, 樓上成日流/滴好多水下來,可能是d 'bun bun 姐姐' '臨' 好多水係佢地d花度, then 滴哂下來, 我d花同d泥成日都好濕, 又滴到d花'lum'同葉...其實好耐之前都同管理處講過, 以前我朝朝見我露台好似洗完地咁, sigh.... now a bit better but still....
any suggestion pls ?
虛宿寶瓶 發表於 2009-3-13 11:22:15 |顯示全部樓層
管理虛點講,下次滴住水個陣影佢相!叫管理公司警告佢!有時管理員唔想多事,未必做野,如果佢唔做,你試下直接 port 上管理公司,起碼都要有書面警告啦!
回復

newbie 發表於 2009-3-13 11:37:46 |顯示全部樓層
管理虛點講,下次滴住水個陣影佢相!叫管理公司警告佢!有時管理員唔想多事,未必做野,如果佢唔做,你試下直接 port 上管理公司,起碼都要有書面警告啦! ...
虛宿寶瓶 發表於 2009-3-13 11:22

thanks 虛宿寶瓶 suggestion.   actually now NO more 洗地咁多水啦, 不過d水少少咁滴下來 滴成好耐....   睇多幾日睇下點.... maybe need a video to record it hahahaaa
回復

jellyfishy 發表於 2009-3-13 11:43:28 |顯示全部樓層
管理虛點講,下次滴住水個陣影佢相!叫管理公司警告佢!有時管理員唔想多事,未必做野,如果佢唔做,你試下直接 port 上管理公司,起碼都要有書面警告啦! ...
虛宿寶瓶 發表於 2009-3-13 11:22

呢蕉真係得架.
樓上滴幾多水都好, 樓下認為係騷擾的話, 管理單位都要處理的.
回復

mei524 發表於 2009-3-13 18:33:06 |顯示全部樓層
我都有這情況~是大毛巾(多條)洗後沒樓乾(係一 d 都冇摟),
已經 6-7 年 la,
日日如是早上 10:00 及下午 4:00 左右,
叫管理員去警告他, 他便拿回屋, 轉頭 10 min 又拿出來,
已經不理他了, 衣服也沒拿出去曬, 管理處話基本上沒他辦法!!
回復

cross 發表於 2009-3-13 18:41:07 |顯示全部樓層
我樓上成日晾衫完住滴水..有時仲唔知點解有顏色tim
d乾的衫.整濕.白o既衫染色
仲要一點幾練琴= =
回復

newbie 發表於 2009-3-13 21:48:08 |顯示全部樓層
sigh......
回復