返回列表 發新帖

知唔知首爾邊度有花市?

作者: carmen 發表于 2009-3-8 20:22:52
3146 25
蘑菇 發表於 2009-3-9 15:48:37 |顯示全部樓層
咁唔應該去墾丁。
因為真係大自然風景,戶外活動。
不合適8歲以下,70歲以上!
八王爺 發表於 2009-3-9 15:23

呢次旅行嘅行程都離不開田園,農莊,渡假屋,反而冇去海邊等有名的地方,呢d野其實起香港都做得,不過主要目的唔係觀光,係想趁住老人家都行得走得,咪帶佢地去吓其他地方囉~佢地開心就好了。至於小朋友,我都唔care喇,因為佢地行得攰,佢地嘅父母會搞掂架喇~
行程雖然係悶蛋、悶蛋、同埋悶蛋,不過應該都會好開心。
回復

蘑菇 發表於 2009-3-9 16:13:57 |顯示全部樓層
其實可以join local 團玩半日
不過搭車都要搭好耐喎!
oneonewe 發表於 2009-3-9 15:30

真係唔該晒。今次係自駕,唔join tour lu~ 139.gif
回復

oneonewe 發表於 2009-3-9 20:14:47 |顯示全部樓層
我上個月去完台灣
都有去墾丁呀
如果唔去國家公園/海洋館
墾丁真係冇乜o野地方玩/行咋
我上山望海
差D吹到我頭都甩呀~
回復

Monse 發表於 2009-3-10 01:03:31 |顯示全部樓層
真係唔該晒。今次係自駕,唔join tour lu~102446
磨菇 發表於 2009-3-9 16:13

去台灣南投清境農場吖,上至70下至3歲都啱玩,小朋友一定仲意睇羊咩咩,台灣清境有小瑞士之稱啊,上綱搜尋吓有關資料吖。
回復

八王爺 發表於 2009-3-10 09:53:53 |顯示全部樓層
我上個月去完台灣
都有去墾丁呀
我上山望海
差D吹到我頭都甩呀~
oneonewe 發表於 2009-3-9 13:14

我去果陣都好大風呀!
不過,反而最記得就係個燈塔。即使吹到暈都仲記得啲景色好正。
仲買咗兩個十幾斤種的大海蚌殼,同細的寶貝螺殼。海蚌又白又美,實在忍唔住手。
等我摷翻啲舊相 post 上黎你地看看。
回復

蘑菇 發表於 2009-3-10 10:02:25 |顯示全部樓層
我上個月去完台灣
都有去墾丁呀
我上山望海
差D吹到我頭都甩呀~
oneonewe 發表於 2009-3-9 20:14

吹甩頭咁恐怖!?!? 咁我淨係去海洋館lu~

去台灣南投清境農場吖,上至70下至3歲都啱玩,小朋友一定仲意睇羊咩咩,台灣清境有小瑞士之稱啊,上綱搜尋吓有關資料吖。
Monse 發表於 2009-3-10 01:03

yi!?!? 清境農場?!?! 仲有羊咩咩!?!? 啱晒喎~ 真係好介紹,去揾吓資料先,唔該晒~

我去果陣都好大風呀!
不過,反而最記得就係個燈塔。即使吹到暈都仲記得啲景色好正。
仲買咗兩個十幾斤種的大海蚌殼,同細的寶貝螺殼。海蚌又白又美,實在忍唔住手。
等我摷翻啲舊相 post 上黎你地看看。 ...
八王爺 發表於 2009-3-10 09:53

十幾斤種的大海蚌殼,同細的寶貝螺殼。海蚌又白又美  引到我口水流,唔得,一定要趁午睡時間閃出去食!!

Carman,

唔好意思霸咗你咁多位,SORRY + THANK YOU~
回復