出售多款蔬果種子(2010年3月完)

作者: hellokitty_971 發表于 2009-3-3 11:06:50
51809 921
biru 發表於 2010-1-22 14:19:55 |顯示全部樓層
想問下你的紫蘇葉是紫色的紫蘇還是綠色大葉紫蘇?
回復

heidipik 發表於 2010-1-23 11:02:23 |顯示全部樓層
回復 716# hellokitty_971

尋晚收到d種子, 仲有2款種子贈品, 謝謝喔~
回復

hellokitty_971 發表於 2010-1-23 11:11:26 |顯示全部樓層
想問下你的紫蘇葉是紫色的紫蘇還是綠色大葉紫蘇?
biru 發表於 2010-1-22 14:19

紫色的紫蘇
回復

hellokitty_971 發表於 2010-1-23 11:12:30 |顯示全部樓層
回復  hellokitty_971

我明天寄返給你啦

====================================================== ...
raymond17 發表於 2010-1-22 10:26

我寄左啦, ha........ha........
回復

biru 發表於 2010-1-23 19:32:51 |顯示全部樓層

唔該我想買:
9  --  日本朝天椒(黃色) --  一份
7  -- 多彩小尖椒 --  一份
7  -- 白苦瓜 --  一份 (想問下係咪台灣的白玉苦瓜?)
20  -- 泰國青通菜  --  一份
明天入數($12.4)給你 and pm u address~
Thanks~
回復

hellokitty_971 發表於 2010-1-24 00:14:23 |顯示全部樓層
唔該我想買:
9  --  日本朝天椒(黃色) --  一份
7  -- 多彩小尖椒 --  一份
7  -- 白苦瓜 --  一份 (想問下 ...
biru 發表於 2010-1-23 19:32

你咁醒既,  係白玉呀 samwoo (1).gif ,  謝謝~
回復

Vienne 發表於 2010-1-25 10:29:02 |顯示全部樓層

今日收到種子啦,多謝你d贈品,同埋粒cute cute士多啤梨。但你寄錯左細花向日葵比我,我要大頭,不過唔緊要啦,我五月先種,如果要我到時再買過。我想問下大頭有幾高呢?
回復

biru 發表於 2010-1-25 14:36:37 |顯示全部樓層
我過左數啦~今晚先upload個slip!個網好多毒呀,昨晚中毒!
回復

hellokitty_971 發表於 2010-1-25 16:33:25 |顯示全部樓層
我過左數啦~今晚先upload個slip!個網好多毒呀,昨晚中毒!
biru 發表於 2010-1-25 14:36

謝謝~
回復

biru 發表於 2010-1-25 20:58:06 |顯示全部樓層
回復 729# hellokitty_971
回復

hellokitty_971 發表於 2010-1-25 22:01:32 |顯示全部樓層
biru 發表於 2010-1-25 20:58

明天會寄出, 謝謝
回復

blam0914 發表於 2010-1-25 23:25:57 |顯示全部樓層
回復 699# hellokitty_971

yes will do it tomorrow...sorry here is my revised purchase list:

百里香       ------ (1包), 香水薄荷     ------ (1包), 香艾草------ (1包), HK$16
特長尖椒(紅/綠混色)  --  一份 (30粒以上) HK$3

Total: HK$19 + HK$1.4 postage = HK$20.4

so will transfer HK$20.4 tomorrow and post the ATM slip here.  thank you!!
回復

hellokitty_971 發表於 2010-1-25 23:54:09 |顯示全部樓層

yes will do it tomorrow...sorry here is my revised purchase list:

百里 ...
blam0914 發表於 2010-1-25 23:25

無問題, 謝謝
回復

raymond17 發表於 2010-1-26 14:56:28 |顯示全部樓層
回復 724# hellokitty_971

我寄左啦, ha........ha........

==============================================

已經收到,多謝你的贈品!
回復

blam0914 發表於 2010-1-26 20:55:03 |顯示全部樓層
回復 733# hellokitty_971

hi, have already transfer $20.4 into your bank a/c today and attached please find the advice slip for your info.  Below is my revised order which mentioned to you last night:
百里香       ------ (1包), 香水薄荷     ------ (1包), 香艾草------ (1包), HK$16
特長尖椒(紅/綠混色)  --  一份 (30粒以上) HK$3

i will PM my mailing address.  thank you!!!
回復

blam0914 發表於 2010-1-26 21:04:19 |顯示全部樓層
回復 736# blam0914

sorry here you are
回復

goldenretriver 發表於 2010-1-26 23:48:27 |顯示全部樓層
您好, 我想要:

散裝種子 ($11/4包)
C.椒類
3  -- 日本紫色燈籠椒 -- 一份
4  -- 日本橙色橙籠椒 -- 一份
5  -- 日本朝天椒(黃色) -- 一份
G香草類
1 -- 羅勒 -- 一份

原裝種子 ($6/1包)
香艾草 -- 1包

總共: $11+$6+郵費$1.4=$18.4

明早過數, 謝謝!
回復

小喇叭 發表於 2010-1-27 02:00:28 |顯示全部樓層
9 -- 秋葵(紅/綠混色)  --  25粒以上   X  2份
5 -- 日本迷你圓形白蘿蔔  -- X  1份
7 -- 韓國 7吋 蘿蔔  --  40粒以上  x   1份
1 -- 四季香蔥 --  30粒以上   x   1份
2 -- 韓國大蔥 --  50粒以上   x   1份
1  -- 泰國燈籠椒(紅/綠混色) -- 20粒以   x  1份
3  -- 日本紫色燈籠椒 --  12粒    x   1份
4  -- 日本橙色橙籠椒 --  12粒    x   1份
8  --  特長尖椒(紅/綠混色)  --  30粒以上    x   1份
2  -- 橙黃色蕃茄(檸檬形狀)  -- 20粒      x   1份
6  -- 圓型白茄子 ---30粒以上       x    1份
7  -- 日本紫色圓茄子 -- 40粒       x     1份
4  -- 日本迷你長青瓜 -- 12粒      x    2份
7  -- 白苦瓜  -- 5粒      x    2份
8  -- 金黃魚翅瓜  -- 5粒     x  1份
9  -- 小節爪  --  7粒    x  2份
1  -- 芫茜  --  40粒以上    x  1份
12  -- 白菜  --  200粒以上     x  1份
13  -- 唐生菜  --  30粒以上    x 1份
15  -- 韓國娃娃菜  --  30粒以上    X   1份  
20  -- 泰國青通菜  --  30粒以上     X   2份

你可唔可以幫我計下幾多錢呀????
回復

hellokitty_971 發表於 2010-1-27 13:13:24 |顯示全部樓層
今日收到種子啦,多謝你d贈品,同埋粒cute cute士多啤梨。但你寄錯左細花向日葵比我,我要大頭,不過唔緊要 ...
Vienne 發表於 2010-1-25 10:29

大既3至4尺高, 如果生長環境欠佳, 會細棵d
回復

hellokitty_971 發表於 2010-1-27 13:13:54 |顯示全部樓層
回復  blam0914

sorry here you are
blam0914 發表於 2010-1-26 21:04

今日會寄出,謝謝
回復