屋企種過既玫瑰花

關閉 [複製鏈接]
作者: hellokitty_971 發表于 2009-2-26 00:37:08
2465 25
想同大家分享..分享.. l (86).gif
DSC00931.JPG DSC01776.JPG
DSC02570.JPG DSC02653.JPG [local]
6[/local] DSC02877.JPG [local]
8[/local] DSC03388.JPG [local]
10[/local] DSC03480.JPG [local]
12[/local] DSC03720.JPG [local]
14[/local] DSC05079.JPG
Carcar 發表於 2009-2-26 00:52:14 |顯示全部樓層
好靚! 好靚! 好靚! 好靚! 好靚! 。。好靚! 。。。好靚! 。。。。。
回復

小白 發表於 2009-2-26 01:17:04 |顯示全部樓層
好靚, 好羨慕   但虫虫太多, 我攪唔掂
回復

hk88688 發表於 2009-2-26 01:47:34 |顯示全部樓層
最鐘意最尾嗰張, 係咪好大朵?
回復

Carcar 發表於 2009-2-26 02:17:01 |顯示全部樓層

RE: 屋企種過既玫瑰花

。。。  但虫虫太多, 我攪唔掂
小白 發表於 2009-2-26 01:17

唉! 我就係正為我唯一的玫瑰仔展開人蟲大戰!
我試過梘粉水; 辣椒水 都唔掂, 現在都要試植物殺蟲水。 不過, 陣味臭到嘔。。。 剛剛先噴左一轉,噴完後自己都已經死左一半。。。add5icon
回復

hellokitty_971 發表於 2009-2-26 02:38:55 |顯示全部樓層
最鐘意最尾嗰張, 係咪好大朵?
hk88688 發表於 2009-2-26 01:47

差不多手掌咁大~
回復

hellokitty_971 發表於 2009-2-26 02:41:44 |顯示全部樓層
我試過梘粉水; 辣椒水 都唔掂, 現在都要試植物殺蟲水。 不過, 陣味臭到嘔。。。 剛剛先噴左一轉,完後都已經死左一半。。。add5icon ...
Carcar 發表於 2009-2-26 02:17

唔好噴自己先得架
圖像雀仔係咪叫彩鳳?好得意
回復

Donder 發表於 2009-2-26 03:48:57 |顯示全部樓層
種得好靚呀 !
回復

vincentma 發表於 2009-2-26 06:03:19 |顯示全部樓層
I love them all !
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-26 10:50:23 |顯示全部樓層
我鍾意第5張果款, 好嬌艷
你而家剩返邊款啊, 呢d天氣真係超多蟲蟲
回復

BanbieChan 發表於 2009-2-26 10:52:27 |顯示全部樓層
玫瑰呀~
回復

hellokitty_971 發表於 2009-2-26 10:59:57 |顯示全部樓層
我鍾意第5張果款, 好嬌艷
你而家邊款啊, 呢d天氣真係超多蟲蟲 ...
yuwaiman 發表於 2009-2-26 10:50

剩返打紅,白,香賓色,仲有盆紫色無開
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-26 11:03:33 |顯示全部樓層
我都有盆白色迷你玫瑰 certified 咗. 係枯c的
回復

RIO 發表於 2009-2-26 11:07:40 |顯示全部樓層
嘩, 好靚啊~
回復

BanbieChan 發表於 2009-2-26 11:07:52 |顯示全部樓層
我都有盆白色迷你玫瑰 certified 咗. 係枯c的
yuwaiman 發表於 2009-2-26 11:03

敏敏

仲有2日 . . . .

回復

花草之家 發表於 2009-2-26 16:52:45 |顯示全部樓層
我試過梘粉水; 辣椒水 都唔掂, 現在都要試植物殺蟲水。 不過, 陣味臭到嘔。。。 剛剛先噴左一轉,噴完後自己都已經死左一半。。。add5icon ...
Carcar 發表於 2009-2-26 02:17

種玫瑰一定要用殺蟲藥、殺菌藥,講環保就真係好難架!
噴藥時要好好保謢自己,如果唔係咪同d蟲同歸於盡孰唔好啦
回復

keroro 發表於 2009-2-26 19:01:50 |顯示全部樓層
I like your bird , it is so cute
回復

Carcar 發表於 2009-2-26 19:10:31 |顯示全部樓層
係呀! 係呀! 我尋晚差啲壯烈犧牲呀!
我用既係花寳紅色樽果種殺蟲水, 係壓縮罐, 噴出來力度很猛, 所以,自己蔽左氣都唔掂呀!
唔知各位高手係用邊種殺蟲水呢?add3icon 可唔可以指點下??
回復

hellokitty_971 發表於 2009-2-26 19:14:27 |顯示全部樓層

仲有2日 . . . . http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(51).gif

BanbieChan 發表於 2009-2-26 11:07

你果朵都好靚呀 l (419).gif
回復

Carcar 發表於 2009-2-26 19:23:40 |顯示全部樓層
唔好噴自己先得架
圖像雀仔係咪叫彩鳳?好得意
hellokitty_971 發表於 2009-2-26 02:41

- 噴發力太猛! 差啲想搵盾牌頂住!

- 全對! 係彩鳳黎! 佢地有名架, 黃色既係芝士, 綠色既係檸檬!  同大家打招呼
回復

12下一頁