種子(end)

作者: adyli 發表于 2009-2-25 19:14:31
4177 51

之前買左好多種子,而家唔種唔想浪費,所以與大家分享!
我而家轉種花,如有花種或分葉可以分享給我嗎?
如果冇都唔緊要,都可以登記取種子的。

交收方法: 郵寄,花友自備回郵信封

注意事項:
1. 接受分享者請即時pm我取地址,沒pm本人作棄權,信封面請注明申請物品名稱及網名。
2. 花友如未能於登記後一星期內寄出回郵,即當自動棄權。
3. 收到種子後,接受分享者必須在帖中回覆確認。
4. 種子送出與否,本人有最後之決定權。
5. 日後所出的種子只能作分享用。
6. 種子數量可能有多有少,因為種子太細粒可能會數錯,請見諒!

在這排隊:
怕羞草(2份,每份2粒)
1.ka312312--- 已順利完成
2.paul2009oo-----已順利完成22/3

白菜(1份,每約份40粒)
2. 薰衣草-----5/3寄出
3. yimyim------ 已順利完成10/3

菜心(1份,每約份50粒)
2. 薰衣草-----5/3寄出
3. yimyim------ 已順利完成10/3

小棠菜(2份,每約份40粒)
2.yimyim------已順利完成10/3

小白菜(3份,每約份40粒)
2.yimyim------已順利完成10/3
3.ioksw------- 已順利完成3/3

櫻桃蘿蔔(7份,每約份30粒)
2.yimyim------ 已順利完成10/3
3.kelvinkou------已順利完成6/3
4.hecate---4/3寄出
5.rebekahtam7--- 已pm
6. 薰衣草-----5/3寄出
7. davidng------已順利完成11/3

生菜(13份,每約份100粒)
2.yimyim------ 已順利完成10/3
3.lee_3008hk - 2/3寄出
4.Ling612-----已順利完成14/3
5.kelvinkou--- 已順利完成6/3
6. 薰衣草----- 5/3寄出
7. bobyjj------ 23/3寄出
8. davidng------ 已順利完成11/3
9. novec----- 已順利完成12/3
10. calvino----- 已順利完成17/3
11.小白-------- 已收到回郵
12. lips2567-------- 已順利完成24/3
13. ToTo -------- 已pm
ka312312 發表於 2009-2-25 19:18:24 |顯示全部樓層
在這排隊:
1.ka312312(thx)
2.
2.
2.
3.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
回復

ka312312 發表於 2009-2-25 19:31:09 |顯示全部樓層
我無花的種子.
大多數的種子都係果實類
回復

yimyim 發表於 2009-2-25 20:02:27 |顯示全部樓層
在這排隊:
2.
2.yimyim (thank you)
2.yimyim(thank you)
3.
2.yimyim(than you)
3.
4.
5.
6.
7.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
回復

小孩子 發表於 2009-2-25 20:09:17 |顯示全部樓層
你想要咩野花?
我有
風鈴草、紅三葉、五色菊、花菱草、
蜂室花、黑種草、南庭芥、翠蝶花、
金雞菊、茼蒿菊、紫花苜蓿、百日草、
矮牽牛、日中花、角堇、醉蝶花
仲有大花馬齒莧種子可以給你=]
回復

adyli 發表於 2009-2-25 21:39:30 |顯示全部樓層
你想要咩野花?
我有
風鈴草、紅三葉、五色菊、花菱草、
蜂室花、黑種草、南庭芥、翠蝶花、
金雞菊、茼蒿菊、紫花苜蓿、百日草、
矮牽牛、日中花、角堇、醉蝶花
仲有大花馬齒莧種子可以給你=] ...
小孩子 發表於 2009-2-25 08:09 PM

我想要d容易種同細棵的。最好係室內種植的。
因為我係新手,唔係好識d花名...請見諒!
回復

ioksw 發表於 2009-2-25 21:46:13 |顯示全部樓層
3. ioksw
回復

adyli 發表於 2009-2-25 22:02:02 |顯示全部樓層
要不要波斯菊,好細株嫁,我个d已經發了芽.
hyacinth 發表於 2009-2-25 09:48 PM

好呀...你想要什麼種子?
請問你知唔知d花係咩色?
多謝分享!
回復

suxing 發表於 2009-2-26 00:18:52 |顯示全部樓層
在這排隊:
2.
3.
3.suxing
4.
5.
6.
7.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
回復

Ling612 發表於 2009-2-26 08:27:10 |顯示全部樓層
在這排隊:
2.
小白菜(3份,每約份 ...
suxing 發表於 26/2/2009 00:18
1.Ling612.thx
回復

lee_3008hk 發表於 2009-2-26 12:25:27 |顯示全部樓層
3. lee_3008hk Thank you~ ^ ^
回復

Ling612 發表於 2009-2-26 13:38:37 |顯示全部樓層
4. Ling612 (thx)
回復

adyli 發表於 2009-2-26 15:33:53 |顯示全部樓層
1.Ling612.thx
Ling612 發表於 2009-2-26 08:27 AM

小白菜種子已經滿額了。請選擇其他種子。謝!
回復

adyli 發表於 2009-2-26 15:39:16 |顯示全部樓層

各位花友請注意,登記完請pm我取地址!請記住寫下你要的種子名稱。
而pm了我的花友我會記錄,如登記了但沒有pm我,我就不會記錄了...請留意!
回復

小孩子 發表於 2009-2-27 14:38:03 |顯示全部樓層
6# adyli

sorry,因為唔得閒無上到黎
所以咁遲先覆你- -
風鈴草、五色菊、翠蝶花、
矮牽牛、醉蝶花
應該都可以種的吧
回復

rebekahtam7 發表於 2009-2-27 14:52:33 |顯示全部樓層
3.suxing
4.rebekahtam7
5.
6.
7.
回復

hiuying 發表於 2009-2-27 15:23:17 |顯示全部樓層
在這排隊:
1.ka312312---已pm
2.hiuying
2.yimyim------已pm
3.ioksw-------已pm
3.kelvinkou---已pm
4.hiuying
5.
6.
7.
3.lee_3008hk -已pm
4.Ling612-----已pm
5.kelvinkou---已pm
6.hiuying
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
回復

hecate 發表於 2009-2-27 16:11:48 |顯示全部樓層
3.kelvinkou---已pm
4.hiuying
5.Hecate
6.
7.
回復

adyli 發表於 2009-2-27 19:57:35 |顯示全部樓層
6# adyli

sorry,因為唔得閒無上到黎
所以咁遲先覆你- -
風鈴草、五色菊、翠蝶花、
矮牽牛、醉蝶花
應該都可以種的吧
小孩子 發表於 2009-2-27 02:38 PM

我想要翠蝶花,風鈴草。
你想要什麼種子?
多謝分享!
回復

小孩子 發表於 2009-2-27 20:04:49 |顯示全部樓層
我想要翠蝶花,風鈴草。
你想要什麼種子?
多謝分享!
adyli 發表於 2009-2-27 19:57

唔使比種子我啦
pm你地址給我我寄給你吧=]
回復

123下一頁