請問有花友可以分享薄荷和迷迭香的種子/小苗給我嗎?

作者: lowb_kayee 發表于 2009-2-23 21:35:24
1796 15
各位好

請問有花友可以分享薄荷和迷迭香的種子/小苗給我嗎?

對不起我沒有特別的東東可作回報,百合茄(蕃茄仔)籽就有少少,如果唔介意可以交換

Thanks

大約2星期大

大約2星期大
cookiekan 發表於 2009-2-23 23:14:16 |顯示全部樓層
我有一些thompson& morgan的迷迭香種子可分享,但未種過,不知發芽率如何。如有興趣可PM我。
回復

小孩子 發表於 2009-2-24 10:51:25 |顯示全部樓層
我有水插生根既薄荷枝條呀
你要唔要呀??
回復

susana 發表於 2009-2-24 13:19:49 |顯示全部樓層
我都有d由種子種起的薄小苗, 你要嗎?
回復

suxing 發表於 2009-2-24 17:24:06 |顯示全部樓層

我種了不少薄荷,你如果想要,我可以分給你:http://f20.yahoofs.com/hkblog/Tl ... pg?ib_____D5uz0dvBh
http://hk.blog.yahoo.com/organize/album_list.php?fid=22
回復

Mrs.Lee 發表於 2009-2-24 17:29:05 |顯示全部樓層
不用交換了, 我有薄荷小苗, 你要pm 我.
回復

lowb_kayee 發表於 2009-2-25 22:09:18 |顯示全部樓層
嘩...我好感動呀,呢到各位花友真係好好人呀
唔好意思剛剛去了公幹遲了回覆,我個別pm你們呀
THANKS THANKS~~~
回復

lowb_kayee 發表於 2009-3-11 23:23:41 |顯示全部樓層
Wah Wah Wah~~~
我最後向susana同李太到分享到mint呀(仲有意外禮物添)
*其實好多花友都願意分享,但我選擇了較方便的,唔好意思啊
再加上朋友俾左一條我...
估唔到3隻mint都係唔同...佢地高緊喇~
有機會會post上其他版分享下(雖然好普通)
將來ge日子,我一定會種晒我搵到唔同的mint!!!

仲有分享自cookiekan的迷迭香種子..我對你唔住,未有時間開始佢地~

多謝晒咁多位
回復

novenc 發表於 2009-3-13 00:12:45 |顯示全部樓層
我都想在公司種迷迭香及薄荷,請問可不可以分少少種子或小苗給我呢? 感激!感激!
回復

novenc 發表於 2009-3-21 01:14:32 |顯示全部樓層
請問有無人可以分享呀!
回復

lowb_kayee 發表於 2009-3-21 01:20:40 |顯示全部樓層
等佢地大我都可以分俾你呀...但要一段時間呀~~

話時話我近日向花墟搵同儲mint,希望種好多好多唔同ge mint..
回復

novenc 發表於 2009-3-21 15:38:08 |顯示全部樓層
多謝你呀!
回復

yeechan 發表於 2009-3-30 18:35:07 |顯示全部樓層
我都想種o的迷迭香和薄荷呀,請問有花友可以分享我嗎?
回復

suxing 發表於 2009-3-30 22:41:48 |顯示全部樓層
請問有無人可以分享呀!

我都想種o的迷迭香和薄荷呀,請問有花友可以分享我嗎?

我可以分薄荷給兩位.但要自取.
因我最近很忙,請提前約時間.
回復

貓貓 發表於 2009-3-31 00:16:08 |顯示全部樓層
我有3吋高的迷迭香小苗可以分享,不過真係要俾小小心機同耐性嫁。
有興趣的話,請 pm 我留電話,我再約你地交收啦!
回復

yeechan 發表於 2009-4-1 15:46:14 |顯示全部樓層
貓貓:

收到你的迷迭香,好美,好綠。

謝謝!
回復