川龍行 端記茶樓 放狗

作者: carlo 發表于 2009-2-23 12:25:50
8030 24
昨日無同到水母佢地行山 , 因為我驚自己行唔到 , 拖累佢地 ......

我地最後係去左川龍 - 端記飲茶 , 今次可以坐上面啦 !

樓上有間畫眉比賽房架 , 我見 D 雀仔真係好好唱口架 !

因為大仔唔係度 , 所以叫少 D 野得啦 !

希望貓貓快 D 番屋企啦 !

我地後來見到呢隻狗狗出黎散步 , 可怕影唔到影 , 因為佢既另一隻洛威拿無拖繩 , 又好惡咁追住圓圓 , 所以我地快快手抱番佢地就走 .....

西洋菜田 - 呢 度 D 菜 $ 20 袋 , 不過今次就苦苦地 ,  賣菜既姐姐話過左 8 月15 先甜架 , 咁我都買 - 抵我啦 ! HEHE ~

claudiatang 發表於 2009-2-23 12:47:54 |顯示全部樓層
川龍這地方在那兒呀﹗
回復

carlo 發表於 2009-2-23 13:20:18 |顯示全部樓層
川龍這地方在那兒呀﹗
claudiatang 發表於 2009-2-23 12:47

您係邊區住架 ?  呢度係荃錦公路既川龍 , 好自由架 , 可以帶狗 , 帶雀仔 , 貓
回復

gege188 發表於 2009-2-23 13:26:57 |顯示全部樓層
呢條路一直想行但未行過.
不過阿g老左,今年都好小去行山囉...
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-2-23 15:45:57 |顯示全部樓層
水母佢地3月1日至行馬鞍山,你仲可以 join佢地架
回復

claudiatang 發表於 2009-2-23 16:03:20 |顯示全部樓層
您係邊區住架 ?  呢度係荃錦公路既川龍 , 好自由架 , 可以帶狗 , 帶雀仔 , 貓
carlo 發表於 2009-2-23 13:20

我住西貢。
回復

carlo 發表於 2009-2-23 23:53:21 |顯示全部樓層
呢條路一直想行但未行過.
不過阿g老左,今年都好小去行山囉...
gege188 發表於 2009-2-23 13:26

亞 G 有幾老呀 ?  我果 D 行到 C ..... 直到佢地唔去得 , 先唔行架咋 , 都行到 17 年 .
回復

carlo 發表於 2009-2-23 23:56:18 |顯示全部樓層
我住西貢。
claudiatang 發表於 2009-2-23 16:03

咁有 D 遠路啊 !   有 51 九巴 , OR 荃灣有 綠 VAN 上去 ,  泊車就唔使錢既 !
西貢有無呢 D 地方飲茶架 ?   I MEAN 可以帶狗呢 D !  THX !
回復

carlo 發表於 2009-2-23 23:57:21 |顯示全部樓層
水母佢地3月1日至行馬鞍山,你仲可以 join佢地架
prodorothyhkg 發表於 2009-2-23 15:45

我想架 ! 我驚我地一家太嘈咋 !  
回復

claudiatang 發表於 2009-2-24 09:14:50 |顯示全部樓層
咁有 D 遠路啊 !   有 51 九巴 , OR 荃灣有 綠 VAN 上去 ,  泊車就唔使錢既 !
西貢有無呢 D 地方飲茶架 ?   I MEAN 可以帶狗呢 D !  THX !
carlo 發表於 2009-2-23 23:56

西頁都有地方飲茶。西沙茶座假日不準狗入,只能坐外圍。中心的我嫌太逼。沒有你相片中那樣空壙的茶樓。坐在那兒有悠閒的感覺。要行山的話就很方便。一出家門四方八面都可以行。
回復

carlo 發表於 2009-2-25 02:39:38 |顯示全部樓層
西頁都有地方飲茶。西沙茶座假日不準狗入,只能坐外圍。中心的我嫌太逼。沒有你相片中那樣空壙的茶樓。坐在那兒有悠閒的感覺。要行山的話就很方便。一出家門四方八面都可以行。 ...
claudiatang 發表於 2009-2-24 09:14

咁又係 !   我地就係貪佢咁 , 狗狗又坐得 , 跟住可以慢慢行 ,  又唔太靜 ,  959 都有人行過 ,  就算坐車去都好方便 , 有 51 :荃灣如心廣場 - 錦田總站(川龍村下車)http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search&prog=route_no.php&route_no=51

小巴80號 ---- 荃灣川龍街 - 川龍村 (川龍村下車)

我上次坐的士都係 100 蚊 !
回復

靈鳥 發表於 2009-2-27 15:16:58 |顯示全部樓層
我好中意個大包
回復

carlo 發表於 2009-2-28 04:14:06 |顯示全部樓層
我好中意個大包
靈鳥 發表於 2009-2-27 15:16

我都係 -  HEHE ~ 我仲食左 2 個添 !
回復

gege188 發表於 2009-3-1 01:50:00 |顯示全部樓層
7# carlo

阿仔腰仔唔好呀。。行咁多山對腳仔都唔好。。
上年我地年年都行山。。(最長行過over 6個鐘)
不過獸醫話唔好比佢行咁多。。jump咁多(尤其佢鐘意爬高爬低)
所以。。今年都好耐無同佢行過山lu。。。(紅燈山除外)

其實。。阿仔仲好有精力行山。。前幾個月。。3個鐘既行程我地個半鐘行完。。
回復

carlo 發表於 2009-3-1 04:20:02 |顯示全部樓層
7# carlo

阿仔腰仔唔好呀。。行咁多山對腳仔都唔好。。
上年我地年年都行山。。(最長行過over 6個鐘)
不過獸醫話唔好比佢行咁多。。jump咁多(尤其佢鐘意爬高爬低)
所以。。今年都好耐無同佢行過山 ...
gege188 發表於 2009-3-1 01:50

嘩 ! 您地都好堅啊 !    勁 !
回復

hellokitty_971 發表於 2009-3-4 17:04:16 |顯示全部樓層
提起這裡...我啊姨帶我乖仔去都唔帶我去呀......
好想去呀
回復

carlo 發表於 2009-3-5 00:18:03 |顯示全部樓層
提起這裡...我啊姨帶我乖仔去都唔帶我去呀......
好想去呀
hellokitty_971 發表於 2009-3-4 17:04

去啦去啦 ! 趁而家唔熱
回復

gege188 發表於 2009-3-8 20:27:21 |顯示全部樓層
嘩 ! 您地都好堅啊 !    勁 !
carlo 發表於 2009-3-1 04:20

近排我地都係行紅燈山...就黎悶屎啦!
回復

carlo 發表於 2009-3-9 01:41:09 |顯示全部樓層
近排我地都係行紅燈山...就黎悶屎啦!
gege188 發表於 2009-3-8 20:27

咁轉地頭啦 !
回復

gege188 發表於 2009-3-11 21:39:36 |顯示全部樓層
星期日去邊呀??
回復

12下一頁