Cobie 的寶貝

作者: cobie 發表于 2009-2-20 13:54:18
37678 904
cobie 發表於 2009-2-24 10:33:25 |顯示全部樓層
313# vincentma

早晨呀vincent媽,種大麗花有靚靚小屋住係坪州個位ma,点唔記得.我成日將vincentma同jicjicma個名攬亂.我好矇,所以一日sorry sor到晚
回復

cobie 發表於 2009-2-24 10:35:56 |顯示全部樓層
314# vincentma

多謝vincentma資料,要話比亞mao知先,咁貴,種多D
回復

BanbieChan 發表於 2009-2-24 10:36:16 |顯示全部樓層

早晨呀vincent媽,種大麗花有靚靚小屋住係坪州個位ma,点唔記得.我成日將vincentma同jicjicma個名攬亂.我好矇,所以一日sorry sor到晚
cobie 發表於 2009-2-24 10:33

cobie

JicJicmom~
回復

BanbieChan 發表於 2009-2-24 10:37:27 |顯示全部樓層
你有收到我pm嗎
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-24 10:37:47 |顯示全部樓層
旱金蓮係唔係垂吊呀 .....好似係架~~~
我見親都係放吊盤多 ~~
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-24 10:38:15 |顯示全部樓層

堆堆堆 ~~~ 有隻大眼闊面貓0既係積積媽 ~~~
回復

cobie 發表於 2009-2-24 11:07:22 |顯示全部樓層
323# BanbieChan

今次我知,積積媽=積積ma,我用中式番翼法呀.我reply左wor,哎喲---可能唔記得press
回復

cobie 發表於 2009-2-24 11:13:56 |顯示全部樓層
326# JicJicmom
大食積
回復

BanbieChan 發表於 2009-2-24 11:20:06 |顯示全部樓層
323# BanbieChan

今次我知,積積媽=積積ma,我用中式番翼法呀.我reply左wor,哎喲---可能唔記得press
cobie 發表於 2009-2-24 11:07

翻譯

你係唔記得喇~我收唔到呀
回復

cobie 發表於 2009-2-24 11:22:33 |顯示全部樓層
329# BanbieChan
不過我可能see you tomorrow wor,末仲快?
回復

Mao 發表於 2009-2-24 12:16:18 |顯示全部樓層
比jicjicmom 睇既旱金蓮, 如果係垂吊就要搞搞佢喇。
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-24 12:47:04 |顯示全部樓層
比jicjicmom 睇既旱金蓮, 如果係垂吊就要搞搞佢喇。
Mao 發表於 2009-2-24 12:16

最中意紅撞綠 ~~~ 好開心咁 ~~~~
旱金蓮係唔係垂吊要問一下 MONSE / 格子呀 ~~~
只不過我見親都係響吊盤度 ~~ 你可以睇下佢生長走勢再決定呀 ~~
好似寶蓮燈咁 , 都係吊落黎 , 響普通花盤度又有佢0既美態0者 ~~
回復

cobie 發表於 2009-2-24 12:53:59 |顯示全部樓層
積媽,佢嘅真身colour靚好多.我見佢成日都想瞓低咁,我末揾竹仔撑佢起身,但係佢都係杍似想瞓低.所以我諗佢係垂吊嘅.唔該哂.
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-24 13:00:32 |顯示全部樓層
積媽,佢嘅真身colour靚好多.我見佢成日都想瞓低咁,我末揾竹仔撑佢起身,但係佢都係杍似想瞓低.所以我諗佢係垂吊嘅.唔該哂.
cobie 發表於 2009-2-24 12:53

COBIE ~~~ 我都剛下左CHERRY ROSE 種子 ~~ ^.^
另外有版友仔送我斑葉旱金蓮 , 出左6塊葉喇 ~~ 好期望有花花呀 ~~
回復

cobie 發表於 2009-2-24 13:04:33 |顯示全部樓層
積媽,'旱金蓮'是多年生嗎? 斑業旱金蓮一定重仲靚.咩colour?
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-24 13:14:57 |顯示全部樓層
http://hkplants.com/viewthread.p ... age%3D1&page=42
響 #826 樓呀 ~~~ 係阿 MONSE 0既愛花 ~~ XD
回復

cobie 發表於 2009-2-24 13:21:38 |顯示全部樓層
唔該積媽.好鐘意monse and 其它數位花友種嘅小花.當然仲有積媽.我好想可以好似你哋咁,種到D花花咁靚.
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-24 13:23:09 |顯示全部樓層
我都係一路種一路學咋 ~~ 以前只係識種草~~~
回復

vincentma 發表於 2009-2-24 13:28:01 |顯示全部樓層

Cobie,算你喇!不過我都係咁,成日對住阿囡叫阿囝個名,佢地都笑我老人癡呆架!^.^
回復

cobie 發表於 2009-2-24 13:32:34 |顯示全部樓層
係呀係呀,我對住亞仔亞女叫狗狗猫貓名tim 呀.  哎喲.....兩位supermom 出現,我要好小心
回復