返回列表 發新帖

好羞呀!羞死人呀!

作者: 虛宿寶瓶 發表于 2009-2-5 12:21:05
3406 37
cross 發表於 2009-4-7 19:09:37 |顯示全部樓層
睇到悶講黎講去三篤屁
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-7 21:48:44 |顯示全部樓層
影衰香港人! 我有次見到有一對男女在地鐵吃cookie,我便同佢地講地鐵唔可以吃東西.點知佢唔理我仲要笑和再吃,我真係好嬲,我咪大大聲問佢有冇讀過書,知唔知地鐵唔可以吃野嫁.佢先知醜.
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-7 21:48:47 |顯示全部樓層
影衰香港人! 我有次見到有一對男女在地鐵吃cookie,我便同佢地講地鐵唔可以吃東西.點知佢唔理我仲要笑和再吃,我真係好嬲,我咪大大聲問佢有冇讀過書,知唔知地鐵唔可以吃野嫁.佢先知醜.
回復

dada 發表於 2009-4-7 22:47:40 |顯示全部樓層

呢d駡戰我間唔中都會遇到, 最近一次在supermarket睇到, 真係覺得幾無聊
回復

cross 發表於 2009-4-7 22:59:37 |顯示全部樓層
影衰香港人! 我有次見到有一對男女在地鐵吃cookie,我便同佢地講地鐵唔可以吃東西.點知佢唔理我仲要笑和再吃,我真係好嬲,我咪大大聲問佢有冇讀過書,知唔知地鐵唔可以吃野嫁.佢先知醜. ...
wendy_choy_hk 發表於 2009-4-7 21:48

呢樣我覺得其實冇問題
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-7 23:24:12 |顯示全部樓層
25# cross

每人觀點唔同!
回復

cotychan 發表於 2009-4-8 02:49:50 |顯示全部樓層
26# wendy_choy_hk
哈哈,我如果見到有人喺地鐵食嘢,會用俾人一定聽到既聲線同囝講,地鐵食嘢唔啱.我個囝落到地鐵,水都唔會飲.
我試過搭地鐵,有個女人,地鐵一埋站就不停咁推我(我企喺門前面),我專登唔郁(其實想行都無位行,門又未開,又多人).但推得兩推,我問佢推完未,跟住佢話,佢要落車,我好大聲咁同佢講:「你見唔到好多人咩?門又未開,我轉身都轉唔到,你想推我去邊?仲有,你知唔知乜叫禮貌?你要落車,唔係要係咁推呀?!無人教你講,唔該借過,我想落車咩??」而家啲人,真係好無家教,仲要睇埋頭先段片,唉!咁既父母,佢地啲囝囡,都唔會好得去邊!
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-8 07:11:47 |顯示全部樓層
27# cotychan

我都係甘做,我地唔教他們,將來佢地唔識錯與對.(但我見過係d媽咪比早餐給小朋友吃)
回復

chungs 發表於 2009-4-8 12:08:44 |顯示全部樓層

好可怕,又好夾的一對啊
有時搭港鐵,都好多時候見到坐係位的人..伸晒雙長腿出來,有D又抱住條柱..唉..柱男柱女特別多...
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-4-8 12:18:50 |顯示全部樓層
26# wendy_choy_hk
哈哈,我如果見到有人喺地鐵食嘢,會用俾人一定聽到既聲線同囝講,地鐵食嘢唔啱.我個囝落到地鐵,水都唔會飲.
我試過搭地鐵,有個女人,地鐵一埋站就不停咁推我(我企喺門前面),我專登唔郁(其實想行都 ...
cotychan 發表於 2009-4-8 02:49

呢 d 人抵鬧!
回復

Jennie 發表於 2009-4-8 12:27:02 |顯示全部樓層
呢對夫婦連名都比人post埋出嚟,唔知以後仲會唔會搭地鐵?
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-4-8 13:27:54 |顯示全部樓層
呢對夫婦連名都比人post埋出嚟,唔知以後仲會唔會搭地鐵?
Jennie 發表於 2009-4-8 12:27

你覺得佢兩個會覺得醜咩?我唔覺囉!
回復

Exodus 發表於 2009-4-8 13:33:36 |顯示全部樓層
我最多都係做柱男...
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-8 13:38:43 |顯示全部樓層
33# Exodus

唔好啦,我好怕柱男/柱女.
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-8 13:50:36 |顯示全部樓層
其實地鐵好多野睇,例如:我見過Office Lady  企在第1個位見到第6個位有人走(當時係好多人的時段),佢好勁可以由第1位shit到第6個坐. 又見過d人一見到有空位便叫過個過個坐低,但係個位前面係有人想坐.我又見過有一pair男女衝落車,我以為佢地好趕時間,原來佢地係趕住去塔lift,但地鐵d lift好慢,我出左閘佢地都未出閘.又見過有d office ladies一坐低便分開腳坐,我心諗同面d人真係大吉利是!
回復

cross 發表於 2009-4-8 18:08:42 |顯示全部樓層
其實地鐵好多野睇,例如:我見過Office Lady  企在第1個位見到第6個位有人走(當時係好多人的時段),佢好勁可以由第1位shit到第6個坐. 又見過d人一見到有空位便叫過個過個坐低,但係個位前面係有人想坐.我又見過有一pair ...
wendy_choy_hk 發表於 2009-4-8 13:50

還是比較討厭打機開聲的.我才不要陪打
回復

nwss54510 發表於 2009-4-8 20:25:59 |顯示全部樓層
好可怕,又好夾的一對啊
有時搭港鐵,都好多時候見到坐係位的人..伸晒雙長腿出來,有D又抱住條柱..唉..柱男柱女特別多...
chungs 發表於 2009-4-8 12:08

我都好憎d人做柱男柱女..人少唔緊要, 但一多起上, 真係好想佢地快d死落車
佢住條柱我都會強伸隻手入去, 再用手指頂佢, 頂到佢地死開為止
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-4-8 20:34:25 |顯示全部樓層
佢住條柱我都會強伸隻手入去, 再用手指頂佢, 頂到佢地死開為止 >>> 我都係呀
回復