$50 嘅聖誕禮物

作者: 虛宿寶瓶 發表于 2008-12-23 09:56:46
8327 94
曇花一現 發表於 2008-12-29 15:38:32 |顯示全部樓層
我之前係舊公司攪過聖誕節聯歡交換禮物,講明$50要為那個同事度身訂造嫌抵死既,聖誕節聯歡一個星期前每個同事都要到人事部抽籤,張籤上寫明部門及同事個名,你知喇幾百人有時抽到都唔知係邊個喇,人事部同事會靜雞 ...

好有heart既公司 ...

有朋友分享既故事 ...
有間廣告公司個client係買domdom...個client送左一箱domdom黎抽獎...抽到個位人兄話要同d同事分享...走左上台將d domdom好似仙女散花敢...好夠氣氛
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-12-29 15:40:55 |顯示全部樓層
咁激?我想問,咁跌左落地 d domdom 有冇人搶住執呀?
回復

曇花一現 發表於 2008-12-29 15:46:22 |顯示全部樓層
聽講有呀...就係敢先玩得高興
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-12-29 15:49:13 |顯示全部樓層
"搶" 呢下至係戲肉!    
回復

jacky 發表於 2008-12-29 23:00:01 |顯示全部樓層
JACKY仔今年抽倒六支ho油番屋企過年呀....
回復

oneonewe 發表於 2008-12-29 23:05:24 |顯示全部樓層
JACKY仔今年抽倒六支ho油番屋企過年呀....
jacky 發表於 2008-12-29 23:00

你阿媽一定好開心
回復

jacky 發表於 2008-12-29 23:05:47 |顯示全部樓層
你阿媽一定好開心
oneonewe 發表於 2008-12-29 23:05

重到呢....手都甩呀
回復

oneonewe 發表於 2008-12-29 23:06:48 |顯示全部樓層
某年同班fd o係Christmas Eve去尖東食飯
食完行去碼頭途中
眼利o既我見到有人派dom dom
我係咁推D fd去拎
班fd唔知頭唔知路拎o左
見到係dom dom
媽到我九彩
回復

jacky 發表於 2008-12-29 23:08:02 |顯示全部樓層
某年同班fd o係Christmas Eve去尖東食飯
食完行去碼頭途中
眼利o既我見到有人派dom dom
我係咁推D fd去拎
班fd唔知頭唔知路拎o左
見到係dom dom
媽到我九彩 ...
oneonewe 發表於 2008-12-29 23:06

聖誕成日都派domdom嫁啦~
都唔知做乜鬼d fd 成日拎黎玩...= ="
回復

Monse 發表於 2008-12-30 03:56:10 |顯示全部樓層
好有heart既公司 ...

有朋友分享既故事 ...
有間廣告公司個client係買domdom...個client送左一箱domdom黎抽獎...抽到個位人兄話要同d同事分享...走左上台將d domdom好似仙女散花敢...好夠氣氛 ...
曇花一現 發表於 2008-12-29 15:38

仲有下文架,當大家食飽左聖誕大餐後重頭節目就黎喇,由人事部抽讀出同事個名,被叫的同事就要埋去棵好大既聖誕樹度搵番寫著自己果名份禮物並即時打開示人,啲高層收到既野就最騎呢,有紅色既性感兼透明既羽毛胸圍底褲比一個好保守既女高層,當收到時佢都唔知好嬲定好笑好,老闆講明絕對唔可以“抽後算帳”,最激既都係有個係英國返黎又靚仔兼有型既設計師(高層),抽到一條超人底褲,佢二話不說除左條長褲將條超人底褲穿上面,太突然喇嚇到全場“嘩然”佢仲滿場飛,跟著個個都笑到捧著個肚踎係度,當時我係負責影相架,事後同事問我有無影到相,我錯失機會無影到相所以果期既 News Letter 無圖片交差,太突然喇當時我都嚇到唔記得左影相又顧著笑。

有啲同事以本傷人就連石油氣都有人送吖!一箱厠紙、兩包白米、生油、核突既吹氣公仔....總之包羅萬有喇,好玩指數爆燈吖,眼淚都流唔少。
回復

jellyfishy 發表於 2008-12-30 08:57:57 |顯示全部樓層
嘩~~ 的確新奇刺激有趣乜都齊喎~~
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-12-30 10:11:10 |顯示全部樓層
果然精彩,可惜我以前間大公司d人保守到死,都唔玩得既
回復

曇花一現 發表於 2008-12-30 11:50:42 |顯示全部樓層
仲有下文架,當大家食飽左聖誕大餐後重頭節目就黎喇,由人事部抽讀出同事個名,被叫的同事就要埋去棵好大既聖誕樹度搵番寫著自己果名份禮物並即時打開示人,啲高層收到既野就最騎呢,有紅色既性感兼透明既羽毛胸圍..

真係空前絕後既派對
笑到要人工呼吸
回復

cross 發表於 2008-12-30 11:52:36 |顯示全部樓層
仲有下文架,當大家食飽左聖誕大餐後重頭節目就黎喇,由人事部抽讀出同事個名,被叫的同事就要埋去棵好大既聖誕樹度搵番寫著自己果名份禮物並即時打開示人,啲高層收到既野就最騎呢,有紅色既性感兼透明既羽毛胸圍 ...
Monse 發表於 2008-12-30 03:56

你話媽煙通就話姐..三角要我著住周圍走先唔制
回復

Monse 發表於 2008-12-30 20:53:09 |顯示全部樓層
你話媽煙通就話姐..三角要我著住周圍走先唔制
cross 發表於 2008-12-30 11:52

最激既係個設計師本身都穿著左一條好似女裝超細的名牌灰色棉質既三角褲,佢就將超人底褲套上面跟著周圍走嚇吓啲女同事,佢既舉動非一般男士可以做到,而且佢仲係(公司管理層級),可能受西方教育薰陶掛。
回復