返回列表 發新帖

統一討論新版問題(12月22日開)

作者: minmin 發表于 2008-12-22 19:43:58
4790 35
虛宿寶瓶 發表於 2009-1-12 15:52:04 |顯示全部樓層
請問我 2008 年 10 月 28 日之前發嘅帖去哂邊棵樹度?
回復

dogo 發表於 2009-1-12 23:59:56 |顯示全部樓層
想請問新版,如有短訊時係咪無左聲音提示?
回復

kwanyeehui 發表於 2009-1-13 11:07:17 |顯示全部樓層
"一閃之後就不見了打內容的框框.
不准發言." -- 會員變成遊客.
回復

比得大帝 發表於 2009-1-13 17:48:33 |顯示全部樓層
在"搜索"版面, 哩個版名要4行才夠位顯示, 好阻行數

黑骨芒  觀葉-水生-蕨類【Anthurium】
回復

比得大帝 發表於 2009-1-13 17:54:01 |顯示全部樓層
在 "我的帖子" 的"回覆" 內的帖子排序不知是按甚麼排的?  不是按各帖的發起時間, 也不是按各帖的最後發表時間

提意按最後發表時間排序
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-1-13 19:05:16 |顯示全部樓層
首領,你 d 帖齊咩?我有好多帖搵唔到!
回復

cross 發表於 2009-1-13 19:07:34 |顯示全部樓層
首領,你 d 帖齊咩?我有好多帖搵唔到!
虛宿寶瓶 發表於 2009-1-13 19:05

佢唔係個個回帖都show出黎..只係將你..回過o既題目show一次
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-1-13 20:48:43 |顯示全部樓層
我自己發o既帖 (我係樓主)都唔齊喎!最後個帖係上年十月尾,咁之前個 d 去哂邊?
回復

比得大帝 發表於 2009-1-13 22:04:35 |顯示全部樓層
我最早的發帖是10月1日, 之前的找不到
回復

minmin 發表於 2009-1-14 01:52:48 |顯示全部樓層
我自己發o既帖 (我係樓主)都唔齊喎!最後個帖係上年十月尾,咁之前個 d 去哂邊?
虛宿寶瓶 發表於 2009-1-13 20:48

你意思是在"我的帖子"中的結果?
如果是,我相信是"我的帖子"只會顯示最近的貼,例如30個,即只會顯示首30個的貼.因為我的發言少,所以試不到.
回復

minmin 發表於 2009-1-14 01:53:18 |顯示全部樓層
想請問新版,如有短訊時係咪無左聲音提示?
dogo 發表於 2009-1-12 23:59

有的,在個人中心可以設定!
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-1-14 09:29:05 |顯示全部樓層
你意思是在"我的帖子"中的結果?
如果是,我相信是"我的帖子"只會顯示最近的貼,例如30個,即只會顯示首30個的貼.因為我的發言少,所以試不到.
minmin 發表於 2009-1-14 01:52

30 個?
我要交功課比大蛋爸,做貓貓推廣計劃,發覺搵唔到帖,結果要番去 AV 版搵角桐屬至搵得番自己個帖!今次就好彩易搵,下次可能搵餐飽喎!

有冇得救架?
回復

raccoon 發表於 2009-1-16 17:58:54 |顯示全部樓層
我覺得個pm難用左,之前用topic和發pm者分比較方便搵。依家同一個人幾個topic搞亂晒好麻煩。
另外我剛剛send一個pm,按傳送後就唔見box,但又搵唔返自己係咪send,個私人訊息冇show出黎。
按發送短訊息後出個popup,如果彈弓手唔想send冇得close個popup,要成個瀏覽視窗close.
唔知有冇得改善呢?定係我唔識用?
回復

jellyfishy 發表於 2009-2-2 09:51:03 |顯示全部樓層
1. 出帖時貼錯相, 找不到方法 delete張相. 或有 delete, 但 delete 唔到.
2. 貼完相加註解, 發帖後d相會重新排過次序, 搞到d註解亂晒.
回復

argon 發表於 2009-2-3 18:44:05 |顯示全部樓層
建議每一個園藝植物版都開個專post相的子板,等討論同post相分開。
回復

Purple 發表於 2009-2-5 10:17:05 |顯示全部樓層

1. 在出售版睇花友的貼圖,有時睇到有時睇唔到,貼圖的位置寫著"你所在的用戶組無法下載或查看附件"
2. 用唔到表情符號,click 落去一片空白
3. 頭像上面以前顯示到暱稱,而家唔見咗
回復