花場閒影-新增 x苑雲泉半天遊, 留意#99

作者: KUNO 發表于 2008-12-15 05:49:15
22254 306
jellyfishy 發表於 2008-12-17 12:15:45 |顯示全部樓層
幸得型男才子允許當導遊及領隊,加上水母又想為新任版主贈慶,現決定搞大這個本地遊! 詳情如下:

日期:2009年 1 月 4 日 (星期日)
名額:10 人 (=2nos.的士)
集合時間:11am粉嶺火車站的士站
行程:
11am - 去雲泉仙館吃午飯  + 影下相
2pm - 去 x 苑 + 影下相(必須得場主consent)
之後有閒情的話 + tea~

參加者請在此排隊:
1.Kuno (導遊)
2.四少(領隊)
3.kim (無憂蝕本遊行社社長)
4.oneonewe
5.Exodus
6.阿籬 (你要焗我出場... 咁.... )
7.Martini ( 我駕駛的,在西沙出發,可車人)
8.無比仔(他以電話搖控水母幫佢加名的,佢有車,可幫手, yeah!)
9.
10.
回復

martini 發表於 2008-12-17 12:15:57 |顯示全部樓層
原帖由 jellyfishy 於 2008-12-17 12:12 發表
Martini, 你太好人喇~~ 
蓬盈仙館隔離有個露天停車場,我次次12.30pm左右去到都有位泊,好方便的.

thank you, 到時你地帶路啦
吾怕女人車既咪坐 lor...
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-12-17 12:29:04 |顯示全部樓層
幸得型男才子允許當導遊及領隊,加上水母又想為新任版主贈慶,現決定搞大這個本地遊! 詳情如下:

行程:
2pm - 去 x 苑 + 影下相(必須得場主consent)

參加者請在此排隊:
1.Kuno (導遊)
2.四少(領隊)
4.oneonewe
5.Exodus
8.無比仔(他以電話搖控水母幫佢加名的,佢有車,可幫手, yeah!)
9.多多
10.

回復

Sylvia 發表於 2008-12-17 12:55:57 |顯示全部樓層
我都勁想去, 但大小姐要考試, 嚴敢外出
您地玩得開心啲, 影多啲相俾我"痕"吓
回復

David 發表於 2008-12-17 14:19:41 |顯示全部樓層

行程:

參加者請在此排隊:
1.Kuno (導遊)
2.四少(領隊)
4.oneonewe
5.Exodus
9.多多
10.David

P.S.  I used to plant orchids before I got into AV ga ^^

回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-12-17 14:22:22 |顯示全部樓層
好!人齊啦!截!
回復

Exodus 發表於 2008-12-17 14:25:58 |顯示全部樓層
其實......我好似好多蘭花野都已經唔記得
回復

jellyfishy 發表於 2008-12-17 14:31:20 |顯示全部樓層
原帖由 Exodus 於 2008-12-17 14:25 發表
其實......我好似好多蘭花野都已經唔記得

花心是你的名字~

五男五女, 咁啱既~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-12-17 14:48:50 |顯示全部樓層
咁去雲泉定去蓬瀛呀?
回復

candyafr 發表於 2008-12-17 15:35:55 |顯示全部樓層
,難得星期日放假,我都想去, 仲受唔受我玩
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-12-17 15:38:27 |顯示全部樓層
四少同 Kuno 只可以每人帶四個,你要後補啦!
回復

candyafr 發表於 2008-12-17 15:42:47 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-12-17 15:38 發表
四少同 Kuno 只可以每人帶四個,你要後補啦!

都無法啦
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-12-17 16:06:34 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-12-17 15:42 發表

都無法啦

唔使自 呀?
回復

chiman 發表於 2008-12-17 17:26:26 |顯示全部樓層
原來有好野玩
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-12-17 17:39:28 |顯示全部樓層
今朝冒生命危險上黎都值得
回復

jellyfishy 發表於 2008-12-17 18:21:48 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-12-17 15:35 發表
,難得星期日放假,我都想去, 仲受唔受我玩

照寫住後補先啦.
回復

Exodus 發表於 2008-12-17 18:30:44 |顯示全部樓層
原帖由 jellyfishy 於 2008-12-17 14:31 發表

花心是你的名字~

五男五女, 咁啱既~

點解我會係花心既?!
回復

jellyfishy 發表於 2008-12-17 18:37:06 |顯示全部樓層
我明天會至電雲泉仙館, 看看有無得訂位, if 真係無計, 咁就去蓬盈仙館.
回復

四少 發表於 2008-12-17 19:45:54 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-12-17 10:08 發表
O,同靚仔型男索女去睇花,我又去

n 年前我地初黎步到園藝館時真係幾嫁 台灣紅人 c 拉殺手 陽光古天 6 香港堇場 迷金熱褲 ... 件件都係園藝館茶餘飯後熱門話題 .... 花墟有邊間店舖唔識, 有邊個花墟常客唔熟 ... 行行地佢地行花墟, 揮手打招呼唔少得過掃把頭選舉
小弟幸得 x 車邊做小花童跟住兩位 板竹 跑花墟阻擋下 d 熱情粉屍 ...   

原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-12-17 14:48 發表
咁去雲泉定去蓬瀛呀?

雲泉 喔, 蓬瀛 真係無咩野睇 ....

原帖由 jellyfishy 於 2008-12-17 18:37 發表
我明天會至電雲泉仙館, 看看有無得訂位, if 真係無計, 咁就去蓬盈仙館.  

順手問一問車位, 另外如果有問題, 通知 KUNO & me 睇下有無特別安排啦 ...
衰衰地仲可以去食 豬手

水母 ... 你又先 x 後 x 我 我去過兩三次, 一次踏單車, 一次坐 11 號, 一次 有靘仔車出車入 ...
未打過的
回復

四少 發表於 2008-12-17 19:53:22 |顯示全部樓層
當日, 應該仲有特別嘉賓

大家好儲定多 d 子彈
偏遠 幾多野買, 水苔 / 泥 / 肥 .... etc 好多都比市面平 ...
另外好多 xx 都唔係市面常見 .... 大件夾抵食 ...
太大件食唔晒, 未兩個人夾埋之後分盆啦 ...   我以前買過盆 蕨 / 毬蘭 係老闆未分盆前買真係可平市區數倍
有時有 d 好野 ...
希望有多 d 靘 薑 啦 ....

係喎, 4/1 老闆會唔會搬走晒 d 花剩低 d 年花
回復