三個Emerald 你懂得分嗎

作者: 比得大帝 發表于 2008-11-29 16:38:26
1828 15
三個Emerald 你懂得分嗎
IMGP1019 (Small).JPG
IMGP1013 (Small).JPG
IMGP1014 (Small).JPG
IMGP1015 (Small).JPG
IMGP1016 (Small).JPG
小女子 發表於 2008-11-29 17:25:56 |顯示全部樓層
唔係好識 , 不過想試下 ~ 顯醜啦 ~
1014 : Emerald Love
1015 : 似 Emerald City
1016 : 是否 Sport 咗
回復

孖吉 發表於 2008-11-29 20:55:18 |顯示全部樓層
#2, #3 不是一樣嗎?
回復

David 發表於 2008-11-30 00:14:47 |顯示全部樓層
I agree with 小女子 ar
回復

孖吉 發表於 2008-11-30 07:30:15 |顯示全部樓層
死嘞,唔通要換 mon ?
去第二部機睇下先
回復

傻朱朱 發表於 2008-11-30 09:25:16 |顯示全部樓層
2同3...直情一毛一樣咁
3好似多D花
回復

suzisan 發表於 2008-11-30 16:21:03 |顯示全部樓層
Emerald Love同Emerald Love sport好相似!但如何区分咧!?
总有,Vince Emerald Wave,好似都差不多!只是多D蓝色!
回復

比得大帝 發表於 2008-11-30 21:50:45 |顯示全部樓層
原帖由 小女子 於 2008-11-29 17:25 發表
唔係好識 , 不過想試下 ~ 顯醜啦 ~
1015 : 似 Emerald City
1016 : 是否 Sport 咗

1015 : Emerald City
1016 : Emerald Love  Sport

回復

比得大帝 發表於 2008-12-1 10:20:38 |顯示全部樓層
原帖由 suzisan 於 2008-11-30 16:21 發表
Emerald Love同Emerald Love sport好相似!但如何区分咧!?
总有,Vince Emerald Wave,好似都差不多!只是多D蓝色!

Emerald Love 是綠邊, 不是縞花, Emerald Love sport是中間綠條縞花
Emerald City 是由 Emerald Love sport 再 sport 出來的, 帶薰衣草色的十字花
回復

marcolo110 發表於 2008-12-1 10:28:37 |顯示全部樓層
Peter兄 : 我想問Emerald City 葉背會不會有紅色?
回復

比得大帝 發表於 2008-12-1 10:40:09 |顯示全部樓層
原帖由 marcolo110 於 2008-12-1 10:28 發表
Peter兄 : 我想問Emerald City 葉背會不會有紅色?

Emerald City 葉背不應有紅色的, 如果有, 可能是曬紅了.

我這三株都是當年kenny心血, 葉很青的.
回復

marcolo110 發表於 2008-12-1 10:46:56 |顯示全部樓層
因我那盆是和人換回來小苗種大!
現在開始大, 但是的葉背一的紅,一的綠!
回復

比得大帝 發表於 2008-12-9 11:05:08 |顯示全部樓層
原帖由 marcolo110 於 2008-12-1 10:46 發表
因我那盆是和人換回來小苗種大!
現在開始大, 但是的葉背一的紅,一的綠!

咁你試吓減光睇吓有冇得救啦
回復

maggielawkm 發表於 2008-12-9 11:07:13 |顯示全部樓層
marco, 你攪過咩黎全部都突然變紅~
回復

marcolo110 發表於 2008-12-9 11:35:36 |顯示全部樓層
可能set左之新光管開的時間過長!
現在以減低光管時間!
回復

比得大帝 發表於 2009-1-10 15:43:58 |顯示全部樓層
佢哋開花開到停唔到
Emerald City 090110 (Small).JPG
Emerald Love 090110 (Small).JPG
Emerald Love Sport 090110 (Small).JPG
IMGP1207 (Small).JPG
回復