徵求加強驗查力度方法---無酬

作者: llaus 發表于 2008-11-15 06:58:32
1729 6
網主大大,廣告雖然是少左D,
但都有唔少
可否加強驗查力度
或推出多一些其他方法來??
我不是電腦友,唔知有乜好方法
請有這知識網友向網主提些讓見
好使大家有個清潔環境分享分擔,吹水..................
比得大帝 發表於 2008-11-15 09:49:20 |顯示全部樓層
1. 註册時用手機短訊回覆密碼
2. 註册時要簽協議, 不得發放廣告, 一經發現, 即鎖id及報留追訴權
3. 實行即鎖id制
回復

sukisweets 發表於 2008-11-15 10:25:29 |顯示全部樓層
第1個做法其實會唔會難執行..?
我地無Y記拍賣網咁強大, 邊個負責搞手機確認..
其實第2條而家申請會員時候簽同意書已經有..係d人置之不理
總括, 都係要人專門負責..咁就會成效大d
回復

比得大帝 發表於 2008-11-15 10:44:54 |顯示全部樓層
原帖由 sukisweets 於 2008-11-15 10:25 發表
第1個做法其實會唔會難執行..?
我地無Y記拍賣網咁強大, 邊個負責搞手機確認..
其實第2條而家申請會員時候簽同意書已經有..係d人置之不理
總括, 都係要人專門負責..咁就會成效大d ...

1. Y記唔會人手做, 不過唔知哩度個係統做唔做到
回復

mcyan 發表於 2008-11-26 18:50:03 |顯示全部樓層
有D fourm登記咗要成六小時後先可以發言,不如呢到set做1個星期後先可以發言,等佢地都唔記得自己登記過。
回復

sammy 發表於 2008-11-26 20:46:09 |顯示全部樓層
原帖由 mcyan 於 2008-11-26 18:50 發表
有D fourm登記咗要成六小時後先可以發言,不如呢到set做1個星期後先可以發言,等佢地都唔記得自己登記過。

冇用, 最近舉報的搞事者全都是月初登記的, 佢地唔係人, 係program, 冇話記唔記得
回復

mcyan 發表於 2008-11-27 13:38:10 |顯示全部樓層
原帖由 sammy 於 2008-11-26 20:46 發表

冇用, 最近舉報的搞事者全都是月初登記的, 佢地唔係人, 係program, 冇話記唔記得

即係完全無辦法~~
回復