邊處食自助餐,又正,又平又好味呢?

作者: tongtony 發表于 2008-11-12 18:41:15
3143 15
本人兩位女兒,正當發育期,想食自助餐,
可是本人收入有限,為圓她們大吃大喝的心願,
只好請教大家提供邊處食自助餐,又正,又平又好味.感激不盡.
cross 發表於 2008-11-13 10:42:09 |顯示全部樓層
西九食壽司算唔算平?!
回復

八王爺 發表於 2008-11-13 13:58:09 |顯示全部樓層
好似 Island Pacific 都 OK
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-13 14:31:24 |顯示全部樓層
好爸爸~~
這裡有些coupon, 但我不知道那些餐廳好唔好食
http://www.openrice.com/Coupon/index.htm 
另外~~ 你可考慮食午市自助餐~~ 
一些好的酒店~~ 午市自助餐大約$250
跟晚市的沒太大差別~~ 
留意到一些平宜又好再跟你說
回復

Sylvia 發表於 2008-11-13 15:45:21 |顯示全部樓層
東涌Novatel酒店個lobby間 Eseence, 個名好似咁上下,自助晚餐200大元有找
另外日本野啱唔啱, 三和田響九龍城同埋深水埗都有,138大元吃兩個鐘
回復

candyafr 發表於 2008-11-13 20:47:04 |顯示全部樓層
原帖由 tongtony 於 2008-11-12 18:41 發表
可是本人收入有限,http://qqface.knowsky.com/bobo/85.gif為圓她們大吃大喝的心願,http://qqface.knows ...

她們喜歡吃韓式燒烤嗎?
回復

cross 發表於 2008-11-14 01:11:19 |顯示全部樓層
自助..呢個字其實對於我黎講好廣義
任bbq果d對我黎講係自助
韓燒又係啦..火鍋任食對我黎講都係
但係..我諗你講係酒店果類right?
旺角有間唔知咩酒店印象中唔太貴..當然也不是很高級的類別
回復

tongtony 發表於 2008-11-14 17:49:52 |顯示全部樓層
感謝以上的有心人回應及提供好地點
回復

candyafr 發表於 2008-11-14 21:23:50 |顯示全部樓層
這間不錯,但限時,種類ok

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=17125
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-15 13:33:22 |顯示全部樓層
紅磡都會海逸 星期1-5午市自助餐$200有找,d野食好丰豐,仲有新鮮生蠔,魚生,燒牛肉及好多甜品同"d"字頭雪糕...............晚市要 double三百幾,超低,compass卡, AE(好似)有9折
回復

八王爺 發表於 2008-11-26 12:08:56 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-11-15 06:33 發表
紅磡都會海逸 星期1-5午市自助餐$200有找,d野食好丰豐,仲有新鮮生蠔,魚生,燒牛肉及好多甜品同"d"字頭雪糕...............晚市要 double三百幾,超低,compass卡, AE(好似)有9折 ...

中午 可以食到幾點點呢?
如果只係12-2时,都好趕吓喎!
回復

heiheimama 發表於 2008-11-26 12:53:29 |顯示全部樓層
西環仁民飯店(係精品酒店一類),自助午餐,平日成人$88,小童$68,假日$108/$88,我去過,都唔錯.Value for Money~
www.hoteljen.com
回復

jellyfishy 發表於 2008-11-26 12:55:46 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-11-26 12:53 發表
西環仁民飯店(係精品酒店一類),自助午餐,平日成人$88,小童$68,假日$108/$88,我去過,都唔錯.Value for Money~
www.hoteljen.com

有無魚生有無甜品呀?
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-27 16:33:52 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-11-26 12:08 發表

中午 可以食到幾點點呢?
如果只係12-2时,都好趕吓喎!

如果12點去到,食2個鐘都夠皮籮,可以先找數再坐下都ok
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-27 16:53:00 |顯示全部樓層
漏左一樣,都會海逸有超臭腐乳味既發毛芝士,個同事話一舊1吋立方要 $150,食得既就覺得超抵,不過我唔識欣賞

回復

heiheimama 發表於 2008-11-27 23:12:57 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-11-26 12:55 發表

有無魚生有無甜品呀?

有些少壽司,反而甜品算幾多幾好.~
回復