有冇見過這種人

作者: sisterpig 發表于 2008-11-9 01:32:29
1296 8
有個同事放棵水種植物, 一直都唔打理, D 葉很多塵, 而家 D 葉有病又冇人理,
我通知佢, 棵植物有病, 佢初頭話會掉左佢, 仲問過我不理棵植物會有什麼後果,
我解釋可能會傳染到其他花, 但而家佢都冇理到, 仲話棵植物唔係佢的, 真係無佢
辦法, 真擔心我的AV會唔會比佢 d 菌傳染到
fnv234 發表於 2008-11-9 09:19:53 |顯示全部樓層
原帖由 sisterpig 於 2008-11-9 01:32 發表
有個同事放棵水種植物, 一直都唔打理, D 葉很多塵, 而家 D 葉有病又冇人理,
我通知佢, 棵植物有病, 佢初頭話會掉左佢, 仲問過我不理棵植物會有什麼後果,
我解釋可能會傳染到其他花, 但而家佢都冇理到, 仲話棵植物唔 ...

仲話棵植物唔係佢,咁咪掉咗佢或者用藥囉
回復

fnv234 發表於 2008-11-9 09:20:47 |顯示全部樓層
知唔知係乜植物同乜菌?
回復

sisterpig 發表於 2008-11-9 12:43:15 |顯示全部樓層

回復 3# fnv234 的帖子

係紅掌, 葉變成生銹色, 你知是什麼病嗎? 會傳染 AV 嗎?
以前看過書有這病, 但我已忘記此病名子!
但如果掉左佢, 餘下個杯仔和波子又唔知點, 真係無理由唔認得自己
個棵, 還有另一同事睇不過眼, 同我說明明這紅掌睇往佢放出來的!!!
回復

Sylvia 發表於 2008-11-10 11:25:32 |顯示全部樓層
佢係未用嚟擋野,所以話之佢呀!
回復

oneonewe 發表於 2008-11-10 11:29:01 |顯示全部樓層
原帖由 Sylvia 於 2008-11-10 11:25 發表
佢係未用嚟擋野,所以話之佢呀!

用嚟擋野o個D先唔可以話之佢呀!
回復

Sylvia 發表於 2008-11-10 11:33:05 |顯示全部樓層
咁條友想點呢,盤野唔篤眼篤鼻架咩
回復

sisterpig 發表於 2008-11-10 13:05:22 |顯示全部樓層
原帖由 Sylvia 於 2008-11-10 11:33 發表
咁條友想點呢,盤野唔篤眼篤鼻架咩

盤野放在窗邊, 不是在佢張檯, 所以唔會篤眼篤鼻, 反而難為坐在窗邊那位同事
日日要對往佢盤野, 有日坐在窗邊那位同事同我講, 都唔知會不會影響健康,
真係可憐
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-10 13:30:16 |顯示全部樓層
比我會話唔知邊個既~~搬走盤野就算
回復