新買了,想換泥,但......

作者: may.sun 發表于 2008-9-24 17:20:37
8288 70
LEUK9884 發表於 2008-9-27 08:15:52 |顯示全部樓層
原帖由 may.sun 於 2008-9-26 23:24 發表

THX...LEUK9884兄

唔使客氣 ! 你選瓶子做蝕蟲入門非常正確 , 瓶子比較易種 , 等你有滿足感 , 信心大增 ! (然後慢慢墮入蝕蟲無底深覃)
回復

may.sun 發表於 2008-9-27 10:54:45 |顯示全部樓層
原帖由 LEUK9884 於 2008-9-27 08:15 發表

唔使客氣 ! 你選瓶子做蝕蟲入門非常正確 , 瓶子比較易種 , 等你有滿足感 , 信心大增 ! (然後慢慢墮入蝕蟲無底深覃)

呢句----------> (然後慢慢墮入蝕蟲無底深覃)
如果盤瓶瓶未死,才算吧 因昨晚發現有一瓶邊邊有d枯枯地 今朝同佢take a bath,令女左 希望冇咁快死係我手上
回復

may.sun 發表於 2008-9-27 10:57:23 |顯示全部樓層
原帖由 RNW 於 2008-9-27 04:58 發表

玩毛啦,包毒到你死,數都有排數
我就係比亞版主同呀LUEK兄毒到日日數毛,由朝數到晚

我老公對毛敏感嫁----------龍貓d毛周圍飛(5係你果種毛 )
回復

細毛 發表於 2008-9-27 11:04:56 |顯示全部樓層
毛氈苔的毛同龍貓d毛完全唔同,
起碼毛氈苔d毛唔會周圍飛, 你老公唔會有事, 放心!

我覺得豬籠草都係一個新手不死的選擇。
回復

may.sun 發表於 2008-9-27 11:25:15 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-9-27 11:04 發表
毛氈苔的毛同龍貓d毛完全唔同,
起碼毛氈苔d毛唔會周圍飛, 你老公唔會有事, 放心!

我覺得豬籠草都係一個新手不死的選擇。

如玩毛,重杰.......到時一定要玩埋相機,5係點post d 令相上黎分享and問野? 新人,5洗點毒,d引會越黎越深
之前就係有一花友介紹來看花,又送了3棵小苗比我,后來買些回家,短短5夠一個月就多了5盆植物....
有晚5覺意入黎食虫世界就比左第一次出黎,以前從未接觸過食虫植物~~ 請繼續毒我吧!!!
回復

may.sun 發表於 2008-9-27 11:39:44 |顯示全部樓層
原帖由 LEUK9884 於 2008-9-27 11:32 發表
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=11522&extra=page%3D2
比D意見 !

你5係問我呀 新手x100.5識and5知,,,,點敢講
回復

細毛 發表於 2008-9-27 11:41:44 |顯示全部樓層
佢唔係想你比意見, 係想幫下你, 快d毒死你!

唔知我又幫唔幫到你呢?
http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=18204&extra=page%3D4

回復

LEUK9884 發表於 2008-9-27 11:46:28 |顯示全部樓層
有唔同角度睇法 , 唔怕講喎 !
回復

LEUK9884 發表於 2008-9-27 11:49:51 |顯示全部樓層
呢D叫 "填鴨式灌毒法" !
回復

may.sun 發表於 2008-9-27 11:52:40 |顯示全部樓層
原帖由 細毛 於 2008-9-27 11:41 發表
佢唔係想你比意見, 係想幫下你, 快d毒死你!

唔知我又幫唔幫到你呢?
http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D4

毒,你果然毒,一早睇左la 其實d瓶我貪佢螢光綠+紅先至買,色配得好靚呀
回復

may.sun 發表於 2008-9-27 11:55:40 |顯示全部樓層
原帖由 LEUK9884 於 2008-9-27 11:49 發表

突然覺得你地好似d毒品拆家,係咁帶新人去party,咁鬼多正野,靚野,重5毒死你...呵呵呵
回復

may.sun 發表於 2008-9-27 12:03:11 |顯示全部樓層
原帖由 LEUK9884 於 2008-9-27 11:46 發表
有唔同角度睇法 , 唔怕講喎 !

佢地o既特質,環境配合,5識...但顏色好像得綠色一種,有單調and擺位有點平均冇乜層次位5夠豐富, 不喜莫插,你叫我講,才敢講~~ 說得5,教o下我!!
回復

LEUK9884 發表於 2008-9-27 13:12:16 |顯示全部樓層
嘩 ! 你夠直接 , 唔止一針見血 , 直頭有一刀劈過黎既感覺 , 簡單講唔夠 "亂" ,  謝謝意見 ! 改善一下 !  
回復

may.sun 發表於 2008-9-27 14:16:02 |顯示全部樓層
原帖由 LEUK9884 於 2008-9-27 13:12 發表
嘩 ! 你夠直接 , 唔止一針見血 , 直頭有一刀劈過黎既感覺 , 簡單講唔夠 "亂" ,  謝謝意見 ! 改善一下 !  

千其米咁講,比人追住打 因今朝成日斷線,剛看完哂個post,其實你養得好壯又令仔令女,d紅色毛仔出黎wor..靚靚
回復

細毛 發表於 2008-9-27 16:21:30 |顯示全部樓層
我覺得唔係剩係講亂.....係層次!
有d部分其實幾好.....例如右前方個小丘(花柱草果邊)好自然
中前景個好望角林都幾正.....
後方個遠景就一般, 可能係冇咩地形......
同埋後方太綠, 比較單調......

都唔好追住我打!
回復

LEUK9884 發表於 2008-9-27 16:54:31 |顯示全部樓層
點會(淨係打)呢 ! 初時開缸都冇咁多蝕草 !
回復

RNW 發表於 2008-9-27 17:34:12 |顯示全部樓層
原帖由 LEUK9884 於 2008-9-27 11:49 發表

LUEK兄你好很毒棘............呀
回復

RNW 發表於 2008-9-27 17:37:50 |顯示全部樓層
其實要毒佢好簡單姐,我地每人分棵毛苗比佢,唔使幾耐佢自己就要周圍揾野頂引架啦
回復

LEUK9884 發表於 2008-9-27 21:22:50 |顯示全部樓層
原帖由 RNW 於 2008-9-27 17:34 發表

LUEK兄你好很毒棘............呀

唔好咁講啦 , 上次落d毒發作啦 , 要周圍搵野頂引?
回復