以下姓氏結婚請注意(9_6)***

作者: Miranda 發表于 2007-9-11 16:57:39
5166 35

龐黃聯婚 -- 真係好徬徨??!!!!!

張余聯婚 -- 乜章魚都識結婚?咩???

陳連聯婚 -- 佳釀??

毛梁聯婚 -- 無良........!?

俞何聯婚 -- 你教我??!

宋鍾聯婚 -- 送鐘﹖大吉利是咩~~~~

齊齊聯婚 -- 齊齊.......

姜施聯婚 -- 疆屍咁恐佈﹗

黃何聯婚 -- 黃河咁大條.....河﹖

藍呂聯婚 -- 結婚更係男同女架啦﹗

毛廖聯婚 -- 真係好無聊喎﹗

何葉聯婚 -- 何葉飯咩~~~

劉文聯婚 -- 流....流..氓!!!!??

區魯聯婚 -- 勾佬咁賤﹗

魯馮聯婚 -- 係咪咁老馮呀﹗

喬梁聯婚 -- 橋樑﹖

李黎聯婚 -- 唔係你黎就係我黎架啦﹗

吳黎聯婚 -- 唔黎重衰﹗

劉黃聯婚 -- 流黃﹖

張胡聯婚 -- 貼野呀﹗

駱黎聯婚 -- 乜好高咩﹖要落黎﹖

史廖聯婚 -- 嘩﹗ 大小便都玩埋﹗

夏劉聯婚 -- 下流賤格﹗

梁查聯婚 -- 熱氣就O岩晒咩﹗廿四味定菊花茶?

武錢聯婚 -- 無錢就咪學人結婚啦﹗

鄭蔡聯婚 -- 正菜﹖

林水聯婚 -- 淋水﹖

楊唯聯婚 -- 陽萎﹖

柯廖聯婚 -- 小便便~~~~

既然無錢聯婚,咁又--------何府宴客

江胡聯婚 -- 個個都係大佬

毛狄聯婚------無敵呀haha

孔布聯婚 ----- 恐怖聯婚

柯史聯婚 ---- 柯屎聯婚

蕭施聯婚 ---- 燒屍 ? 仲大鑊

郭劉聯婚 ---- 閣樓聯婚 , d 人點坐呀 ?

蒙董聯婚 ---- 自己諗啦 ~~~

查胡聯婚 ---- 茶壺聯婚

查包聯婚 ---- 茶包聯婚

查葉聯婚 ---- 茶葉聯婚

謝左聯婚 ---- 未結就.......

龍左聯婚 ---- 又係未結就.......

黎左聯婚 ---- .......到啦

包左聯婚 ---- .......都包左囉 , 駛乜結婚喎

戴左聯婚 ---- 手錶 定銀包 ? 身份證

柯左聯婚 ---- .......腸胃清晒

向左聯婚 ---- .......行 3 個街口向左走, okok

香左聯婚 ---- .......大吉利是

杜香聯婚 ---- 打邊爐 ?

白蔡聯婚 ---- 白菜仔, 加蒜蓉好喎

宋蔡聯婚 ---- 咦, 睇餐牌先

羅白聯婚 ---- 蘿蔔, 配埋牛腩仲正

白范聯婚 ---- 有蘿蔔牛腩, 有白菜仔, 就梗係要有白飯啦

胡焦聯婚 ---- 胡椒....

范焦聯婚 ---- 煲

徐左聯婚 ---- 除衫定除褲

巫廖聯婚 ---- 無聊......

胡李聯婚 ---- 狐狸點聯婚

陶戴聯婚 ---- 陶大豉油 ?

方唐聯婚 ---- 荒唐

林鐘聯婚 ---- 大吉利事

秦蔡聯婚 ---- 蠢才??

金鍾聯婚 ---- 唔係地鐵站黎ga咩

郭駱聯婚 ---- 得個角點結婚,夠你企定夠我企

吳秦聯婚 ---- 唔蠢既話,唔通係天才?

劉唐聯婚 ---- 結婚都要留堂

唐劉聯婚 ---- 唔係俾人住咩

單車聯婚 ---- 單車點聯婚呀(註﹕單讀蟬,車讀居)

如果大家諗到,可以繼續打落去
比得大帝 發表於 2007-9-11 17:11:12 |顯示全部樓層
聯婚就差不多俾你講晒喇
不過有d英名名都唔係個個人都用得
我真的認識這5個人, 不過好久没聯絡, 寫出嚟都唔怕:

David Wong - 大胃王
George Lee - 阻住你
Joe Ko  - ?糕
Paul Chan - 破產
Simon Fan - 晒米飯

如果大家諗到,可以繼續打落去
回復

soniamok 發表於 2007-9-11 17:20:54 |顯示全部樓層
岩岩播完既"爸爸閉翳"入面,好似有個角色既英文名叫 Paul Choi ( paul 菜)
回復

Grace 發表於 2007-9-11 19:48:39 |顯示全部樓層
tom chu~ 大家諗到嗎 ?!
回復

carlo 發表於 2007-9-11 21:53:11 |顯示全部樓層
蕭吳 ( 咪我倆公婆   )
蕭朱 (  唔講得邊過 )

吳邱 ( 唔講得邊過 )
回復

Fonica 發表於 2007-9-11 22:47:25 |顯示全部樓層
仲有 ~ Peter Wong 皮蛋黃  (Peter 你唔係姓黃掛 )
回復

carlo 發表於 2007-9-11 23:05:47 |顯示全部樓層

Peter 祝 = 皮蛋粥
Peter 穌 = 皮蛋酥
回復

carlo 發表於 2007-9-11 23:09:01 |顯示全部樓層
carlo ng = car long = 車長
又另外比同學叫 ; 卡濃 5
回復

EddieOR 發表於 2007-9-11 23:32:28 |顯示全部樓層
唉,起碼有三個姓柯的
回復

janice 發表於 2007-9-11 23:49:44 |顯示全部樓層
叫亞June,唔可是姓盧= JUNO
回復

feufeu 發表於 2007-9-12 00:22:18 |顯示全部樓層
Brendan Wong 苯蛋王
回復

比得大帝 發表於 2007-9-12 09:08:05 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2007-9-11 21:45 發表

Peter ~ 係糟糕係咪 ??

Paul Chan - 我個年代又叫 Pow 疹 ~~ ( pow 字手寫板無喎 ... )

係呀, 成日都執筆忘字

疱疹 ~ 係唔係呢個疱字呀?
回復

比得大帝 發表於 2007-9-12 09:11:47 |顯示全部樓層
原帖由 Grace 於 2007-9-11 19:48 發表
tom chu~ 大家諗到嗎 ?!

諗到啦

如果亞 BEN 姓周 就大大鑊
回復

比得大帝 發表於 2007-9-12 09:15:45 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2007-9-11 22:47 發表
仲有 ~ Peter Wong 皮蛋黃  (Peter 你唔係姓黃掛 )

我唔係姓黃或王, 不有過朋友叫 Peter 王
回復

charlie 發表於 2007-9-12 19:12:23 |顯示全部樓層
死啦, 特時我結婚, d人會唔會唔嚟呢??
陸李聯婚
回復

carlo 發表於 2007-9-12 21:27:54 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2007-9-12 09:15 發表

我唔係姓黃或王, 不有過朋友叫 Peter 王

咁你姓咩 je
回復

比得大帝 發表於 2007-9-12 22:05:36 |顯示全部樓層

名叫廣德, 姓吳

名叫廣德, 姓吳  
回復

八王爺 發表於 2007-9-13 09:41:02 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2007-9-11 10:11 發表
聯婚就差不多俾你講晒喇
不過有d英名名都唔係個個人都用得
我真的認識這5個人, 不過好久没聯絡, 寫出嚟都唔怕:

David Wong - 大胃王
George Lee - 阻住你
Joe Ko  - ?糕
Paul Chan - 破產
Simon Fan - 晒米飯

如果 ...

哎吔 ... 有个 旧 同学 叫「Paul Chung」 - 棵葱 ... 哈哈!

仲有:

Jack Chau - 隻揪
James Pong - 007?
Fred Wan - 發瘟
Rosa Lui - 羅剎女
回復

loklok 發表於 2007-9-13 23:45:59 |顯示全部樓層
用姓組成的,不如用埋名黎組
易 余反掌
安 步當車
毛 孔不入
回復

比得大帝 發表於 2007-9-14 00:03:42 |顯示全部樓層
我個仔成日話要改名,

佢叫 Eugene Lui

俾佢d同學叫佢做 女妖精, 真大鑊
回復

12下一頁