香港園藝館»園藝館 閒時娛樂 園藝茶座 綜合園藝交流 Avery 花集

Avery 花集

作者: avery 發表于 2008-9-15 14:58:43
188910 3451
比得大帝 發表於 2008-10-18 11:19:03 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-18 11:16 發表

冇啦 ~ 通常一睇就知果D係做 "女" 果 part ~ http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(34).gif

我聽人講話其實果樣嘢係冇分男女嘅, 只是有些人愛打扮而已
回復

avery 發表於 2008-10-18 11:19:21 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-10-18 11:14 發表
但佢要激心起上黎o個陣真係慌你唔屎喎!

佢點極唔明啫, 總好過D顛佬爆粗發爛渣亂噏野, 或者挖眾取寵假惺惺吖 ~  
回復

avery 發表於 2008-10-18 11:21:37 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-18 11:19 發表

我聽人講話其實果樣嘢係冇分男女嘅, 只是有些人愛打扮而已

係鬼 ~ 麻甩佬姐手姐腳, 嗲聲嗲氣咁 ~ 宜得伸佢出街 ~
回復

比得大帝 發表於 2008-10-18 11:21:52 |顯示全部樓層
其實阿五代茄唔係好適應大人的圈子, 可能習慣有大人錫,
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-18 11:23:02 |顯示全部樓層
首領,,玩得開心d啦,呢處有我地陪行行架啦
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-18 11:24:04 |顯示全部樓層
呀茄個d係真性情
回復

avery 發表於 2008-10-18 11:24:08 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-18 11:21 發表
其實阿五代茄唔係好適應大人的圈子, 可能習慣有大人錫,

依家D小朋友好多都係咁, 未有料先學臭串 ...
回復

比得大帝 發表於 2008-10-18 11:32:08 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-18 11:21 發表

係鬼 ~ 麻甩佬姐手姐腳, 嗲聲嗲氣咁 ~ 宜得伸佢出街 ~ http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(78).gif

我都好唔接受哩家嘢
以前公司有個, 但佢又唔認, 有次情人節, 佢竟然收到花, 重大過哂其他女同事的, 佢話係以前老闆娘送的, 有個同事話: 唔係噃, 我見到張送貨單寫寄貨人叫阿 John個噃
佢話: 哦, 我老闆娘成日都用佢老公張card俾錢嘛, 你到睇哩d花靚唔靚呀
我話: 哩d花好出名嫁
佢好高興咁問: 係咩, 係咩, 叫乜名呀
全公司人都等我講, 因為我算係公司最認識花的人
我飲啖水, 然後講: 哩株叫 後庭花
全公司人當堂坐低哂

回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-18 11:37:43 |顯示全部樓層
其實佢唔認都係怕世人嘅眼光,唔係個個接受到架
回復

比得大帝 發表於 2008-10-18 11:40:41 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-10-18 11:24 發表
呀茄個d係真性情

真性情唔係大哂, 當一個人的真性情融入唔好社會, 就要自我調節, 出嚟行係要適應社會, 唔係要社會適應你
回復

avery 發表於 2008-10-18 11:43:50 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-18 11:40 發表

真性情唔係大哂, 當一個人的真性情融入唔好社會, 就要自我調節, 出嚟行係要適應社會, 唔係要社會適應你

所以佢咪俾人抦囉 ~
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-18 11:43:59 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-18 11:40 發表

所以就要教囖
回復

avery 發表於 2008-10-18 11:45:28 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-18 11:32 發表

我都好唔接受哩家嘢
以前公司有個, 但佢又唔認, 有次情人節, 佢竟然收到花, 重大過哂其他女同事的, 佢話係以前老闆娘送的, 有個同事話: 唔係噃, 我見到張送貨單寫寄貨人叫阿 John個噃
佢話: 哦, 我老闆娘成日都用佢 ...

不過你咁講我諗佢都真係幾慘 ~
回復

貓后 發表於 2008-10-18 11:49:15 |顯示全部樓層
行哥,我訂咗樹了,你估會幾細棵呢
回復

比得大帝 發表於 2008-10-18 11:49:15 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-18 11:45 發表

不過你咁講我諗佢都真係幾慘 ~ http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(47).gif

我地又係衰d嘅
不過唔緊要啦, 佢番屋企就有老公錫番
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-10-18 11:51:10 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-10-18 11:24 發表
呀茄個d係真性情

呢句我都好讚成,我地只係同佢有代溝姐!
回復

avery 發表於 2008-10-18 11:53:35 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-18 11:49 發表

我地又係衰d嘅
不過唔緊要啦, 佢番屋企就有老公錫番

Peter 記唔記得你俾人話 : "計我話,現在的細路還很會持強凌弱,如peter兄的愛兒三歲時已會踢白鴿,果然虎父無犬子,like father like son! "
回復

比得大帝 發表於 2008-10-18 12:00:20 |顯示全部樓層
記得, 就係呢位仁兄攪到個 post 被 closed
呢條友仔好叻砌生豬肉
回復

貓后 發表於 2008-10-18 12:00:51 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-18 11:53 發表

Peter 記唔記得你俾人話 : "計我話,現在的細路還很會持強凌弱,如peter兄的愛兒三歲時已會踢白鴿,果然虎父無犬子,like father like son! " http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(47).gif ...

你成日咁樣笑,小心出
回復

貓后 發表於 2008-10-18 12:02:14 |顯示全部樓層
首領,我哋會幾時去行的花場XX
回復