香港園藝館»園藝館 閒時娛樂 園藝茶座 綜合園藝交流 Avery 花集

Avery 花集

作者: avery 發表于 2008-9-15 14:58:43
188959 3451
BanbieChan 發表於 2008-10-4 10:37:59 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-4 10:29 發表
嚴肅

其實要睇阿行哥點, 因為佢工作忙, 唔係日日都得閒, 佢個塲唔係對外開放, 還要尊重佢有對來賓的選擇權

咁啦, 我猜我地哩幾個日日同佢煲水啲, 佢應該會接受我地嘅, 不過幾時幾日去就要問阿行, 我知佢唔鐘意咁揚 ...

首領唔好唔記得我呀
回復

oneonewe 發表於 2008-10-4 10:54:23 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-4 10:29 發表
嚴肅

其實要睇阿行哥點, 因為佢工作忙, 唔係日日都得閒, 佢個塲唔係對外開放, 還要尊重佢有對來賓的選擇權

咁啦, 我猜我地哩幾個日日同佢煲水啲, 佢應該會接受我地嘅, 不過幾時幾日去就要問阿行, 我知佢唔鐘意咁揚 ...

佢唔歡迎我
咁你地去玩時記得影多D相返o黎呀!
回復

貓后 發表於 2008-10-4 11:06:41 |顯示全部樓層
嚴肅

佢中意底調丫
回復

貓后 發表於 2008-10-4 11:11:34 |顯示全部樓層
原帖由 oneonewe 於 2008-10-4 10:54 發表

佢唔歡迎我

佢都無話唔歡迎你,係唔歡迎全部人丫,為有比時間佢係LA
回復

比得大帝 發表於 2008-10-4 11:12:11 |顯示全部樓層
原帖由 oneonewe 於 2008-10-4 10:54 發表

佢唔歡迎我

你問過佢? 佢話唔鐘意你咩?

vivi你係唔係同阿行熟d呀?  不如你pm阿行同佢定時間同埋問佢想邊幾個入去, 好唔好呀?
回復

貓后 發表於 2008-10-4 11:15:58 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-4 11:12 發表

vivi你係唔係同阿行熟d呀?  不如你pm阿行同佢定時間同埋問佢想邊幾個入去, 好唔好呀?

PETER兄,行哥之前話佢受過傷,我哋比D時間佢丫
回復

oneonewe 發表於 2008-10-4 11:19:45 |顯示全部樓層
佢成日話我昆佢丫嘛
回復

貓后 發表於 2008-10-4 11:23:34 |顯示全部樓層
原帖由 oneonewe 於 2008-10-4 11:19 發表
佢成日話我昆佢丫嘛http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(66).gif

如果真係昆佢丫,佢都唔會應我哋LA
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-4 11:33:07 |顯示全部樓層
原帖由 oneonewe 於 2008-10-4 11:19 發表
佢成日話我昆佢丫嘛http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(66).gif

佢好似"扮"晒我地一班人呀,明明話去,又冇人正式問佢既地址......
回復

比得大帝 發表於 2008-10-4 11:34:07 |顯示全部樓層

如果佢係認真的話,  佢唔會話你昆佢, 佢係會丙你
回復

vivi 發表於 2008-10-4 11:35:24 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-4 11:12 發表

係, 首領
所得情報係 :
行行唔鍾意咁揚 (所以連google earth cam都搵佢唔到, 佢個人嘅身份係.......特務AVGB)
而且係世上可以有資格去行行的基地的人唔多, 要受各方面嚴格審查
請耐心等候
回復

貓后 發表於 2008-10-4 11:39:39 |顯示全部樓層
原帖由 vivi 於 2008-10-4 11:35 發表

係, 首領
所得情報係 :
行行唔鍾意咁揚 (所以連google earth cam都搵佢唔到, 佢個人嘅身份係.......特務AVGB)
而且係世上可以有資格去行行的基地的人唔多, 要受各方面嚴格審查http://shiehcho22.myweb.hinet.net/m ...

而且太陽,佢又會比人話佢串架LA
回復

vivi 發表於 2008-10-4 11:43:45 |顯示全部樓層
原帖由 貓后 於 2008-10-4 11:39 發表

而且太陽,佢又會比人話佢串架LA

咪係
回復

avery 發表於 2008-10-4 11:46:01 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-4 10:19 發表
唔好嚮度再講稅, 唔係又俾阿行鬧話講埋啲唔啦家嘢

其實我對吹水本身並不抗拒, 但吹水還吹水, 娛樂解悶攞分 無可厚非 ~ 但我好討厭果D無料到, 又專扣人帽子, 借吹水過橋, 話吹水可以越吹越進步既網路小白 !

無料到同無料到吹水, 就等於两隻井底蛙响井底吹水, 話個天幾大幾大咁, 吹一世水都一樣係無料到 ~

想學野就虛心D, 人地串你窒你係塞 $$$ 落你袋, 受唔起咪繼續做井底蛙囉 ~ 又唔係你老豆老母, 食飯仲要餵到入口呀 ~ 早D過主啦 ~
回復

sammy 發表於 2008-10-4 12:17:22 |顯示全部樓層
插句嘴, 記得阿行有一篇講Aeranthes Grandiose的帖影到多D花場的背影:
http://www.tbg.org.tw/~tbgweb/cg ... rum=66&topic=67
唔知幫唔幫到大家打劫

回復

比得大帝 發表於 2008-10-4 12:17:57 |顯示全部樓層
阿行發火
個個口啞啞
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-10-4 12:22:48 |顯示全部樓層
邊個激親佢呀?
回復

avery 發表於 2008-10-4 12:24:09 |顯示全部樓層
原帖由 sammy 於 2008-10-4 12:17 發表
插句嘴, 記得阿行有一篇講Aeranthes Grandiose的帖影到多D花場的背影:
http://www.tbg.org.tw/~tbgweb/cg ... rum=66&topic=67
唔知幫唔幫到大家打劫

花場背影其實我 Post 過好多次啦 ~
回復

avery 發表於 2008-10-4 12:27:21 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-10-4 12:22 發表
邊個激親佢呀?

冇 ~ 講開又講啫 ~ Calm down calm down ~
回復

avery 發表於 2008-10-4 12:28:28 |顯示全部樓層
原帖由 sammy 於 2008-10-4 12:17 發表
唔知幫唔幫到大家打劫

那一棵是 Aeranthes ramosa 了 ~
回復