樓上發出煩音

作者: 水滸女子 發表于 2007-9-9 00:28:43
8955 44
住樓上條某李  經常晚晚 (11:30- 2:30) 和清晨發出嘈音    佢將唔知枱定凳拉黎呢到拖去個到 上去拍門扮無人     去管理處投訴無效  一句萬事以和為貴   我貴佢個死人頭   好煩好嬲  可以點做
Tony 發表於 2007-9-9 10:52:32 |顯示全部樓層
原帖由 水滸女子 於 2007-9-9 00:28 發表
住樓上條某李  經常晚晚 (11:30- 2:30) 和清晨發出嘈音    佢將唔知枱定凳拉黎呢到拖去個到 上去拍門扮無人     去管理處投訴無效  一句萬事以和為貴   我貴佢個死人頭   好煩好嬲  可以點做 ...

我咪又係........上面由11:00am開始係度唔知鑽咩到2:00倒先停 .........
回復

Monk 發表於 2007-9-9 13:24:04 |顯示全部樓層
家家有求,到你要鑽時又如何?
偶已而為可多體諒別人
回復

dryfish 發表於 2007-9-9 13:45:47 |顯示全部樓層
其實冇計架,頂多係打999架喳,
不過算啦,都係好似Monk咁講,體諒下人地啦....
回復

jellyfishy 發表於 2007-9-9 14:31:25 |顯示全部樓層
佢嘈乜先?? 成日都係咁呀?
水母有個死檔以前試過用呢個方法, 講下俾大家聽, 唔係想大家模仿呀~
個死檔某年某日遇到類似事情, 跟住佢準備了幾個爛橙臭雞蛋隔幾日半夜去那嘈家個家門塞晒d爛橙臭雞蛋係門縫度~ 之後就無再有半夜嘈吵事喇~
回復

soniamok 發表於 2007-9-9 14:49:35 |顯示全部樓層
日間嘈都無咩所謂,但係半夜三間就好擾人架喎,
有咩要鑽要搬要整,都應該留返日間做啦~
回復

Tony 發表於 2007-9-9 19:38:31 |顯示全部樓層
原帖由 Monk 於 2007-9-9 13:24 發表
家家有求,到你要鑽時又如何?
偶已而為可多體諒別人

佢由5月開始鑽,到8月底至停呀 ......牆都穿la
回復

joey 發表於 2007-9-9 21:19:09 |顯示全部樓層
我附近有人養牛蛙, 仲要揀正夜晚先叫, 真係死俾佢睇.
回復

Tony 發表於 2007-9-9 22:27:31 |顯示全部樓層
原帖由 joey 於 2007-9-9 21:19 發表
我附近有人養牛蛙, 仲要揀正夜晚先叫, 真係死俾佢睇.

咁我又唔係咁介意喎,因為你制止唔倒佢(牛蛙),同埋佢係係繁殖期至叫咋,我地果D係人為ga..可以制止得倒ga
回復

joey 發表於 2007-9-9 22:46:40 |顯示全部樓層
咁佢個d真係要等天收la
回復

cross 發表於 2007-9-9 22:55:15 |顯示全部樓層
比我我實媽屮佢
投訴投訴再投訴
其實一兩次..兩三次都冇所謂
好似monk話齋家家有求
但係人忍受力有限嘛
回復

EddieOR 發表於 2007-9-9 23:24:22 |顯示全部樓層
不如你放封信係佢既信箱到
之後見佢既信箱封信拎左,但係又冇改善,先作出進一步既行動
回復

cross 發表於 2007-9-9 23:27:03 |顯示全部樓層
原帖由 EddieOR 於 2007-9-9 23:24 發表
不如你放封信係佢既信箱到
之後見佢既信箱封信拎左,但係又冇改善,先作出進一步既行動

-.- 直接打電話投訴多幾次
應該比信封更有用
你唔煩佢都煩
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-9 23:30:14 |顯示全部樓層
水滸女子 ,

1)當肯定係邊伙發出嘈音可以去管理處投數  .(居屋 , 公屋, 私人樓 d  管理都有差別)  投訴後15分鐘冇改善再投訴(會講埋再有嘈音會報警) , 再等 15 分鐘真係冇改善就報警 . 晚晚係咁吾得掂o咼.   妳報三幾次警樓上都吾會再咁離譜 . 開會時再提出邊户成日深夜發出嘈音 .  

2)自己上去拍門 ( 個人吾見議自己出面 , 交足管理費 冇謂自己出口 . 開門有 2 條龍o係手臂 都吾 g 辦拍錯門定講早抖好. )

3) 金金e 蕉真好似我靚仔成代d 人玩 X尿臭蛋袋咁 . work 吾work 真係吾g , 但第二朝開門o個户一定邊抹邊
回復

cross 發表於 2007-9-9 23:34:29 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-9 23:30 發表
水滸女子 ,

1)當肯定係邊伙發出嘈音可以去管理處投數  .(居屋 , 公屋, 私人樓 d  管理都有差別)  投訴後15分鐘冇改善再投訴(會講埋再有嘈音會報警) , 再等 15 分鐘真係冇改善就報警 . 晚晚係咁吾得掂o咼.   妳報三 ...

我都認同唔好表明自己身份
佢會更強攻勢
打電話投訴可試多次
你要煩到管理處都頂唔順佢就會出手
最好家中有幾多人都打去(唔好話同一家人)
等佢覺得影響到好多..住戶
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-9 23:43:42 |顯示全部樓層
原帖由 過兒 於 2007-9-9 23:34 發表

我都認同唔好表明自己身份
佢會更強攻勢
打電話投訴可試多次
你要煩到管理處都頂唔順佢就會出手
最好家中有幾多人都打去(唔好話同一家人)
等佢覺得影響到好多..住戶 ...

係丫~ 佢記住你拍門...隔一排玩臭蛋就捉蟲la
係呀管理處接多幾個投訴多數做野 . 雖然未必有結果 . 總好過有d管理怕得失人聽左就算.
回復

水滸女子 發表於 2007-9-10 00:36:29 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-9 23:30 發表
水滸女子 ,

1)當肯定係邊伙發出嘈音可以去管理處投數  .(居屋 , 公屋, 私人樓 d  管理都有差別)  投訴後15分鐘冇改善再投訴(會講埋再有嘈音會報警) , 再等 15 分鐘真係冇改善就報警 . 晚晚係咁吾得掂o咼.   妳報三 ...

肯定 就正正我樓上 平時都有打招呼 有日電梯前見到面  借d意問 呀茂梨生 你地都好夜訓  佢答唔係 因為基本上佢兩老好少番黎住  我再問 哦 唔知令公子又係唔係好夜放工呢  佢又答唔係 個仔唔到住好耐 當時我就做左一個好驚訝好誇張既表情 我話但晚晚我都聽到有人將d枱枱 凳凳拉黎拖去 鬼殺禁嘈 按門鐘又無人回應 一陣就靜晒 好奇怪 你駛唔駛叫高人黎睇睇  兩日都未嘈過
回復

jellyfishy 發表於 2007-9-10 09:05:14 |顯示全部樓層

回復 #14 GOODluck20x 的帖子

係細個那時才有咁大膽咁任性.... (其實家下更甚~~)
回復

noel 發表於 2007-9-10 10:26:12 |顯示全部樓層
原帖由 水滸女子 於 2007-9-10 00:36 發表

肯定 就正正我樓上 平時都有打招呼 有日電梯前見到面  借d意問 呀茂梨生 你地都好夜訓  佢答唔係 因為基本上佢兩老好少番黎住  我再問 哦 唔知令公子又係唔係好夜放工呢  佢又答唔係 個仔唔到住好耐 當時我就做左 ...

會唔會有難言之忍......
回復

cross 發表於 2007-9-10 11:57:25 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-9-10 10:26 發表

會唔會有難言之忍......

如果係我..我最多理解佢係好夜放工
你有野搞嘈一兩日乜都嘈完啦
其他我唔會再理解..(除非再有解釋..特別原因).一於投訴投訴
管理處以和為貴
更加唔應該
我係你訓教o既時候係咁"爸"你道門..係咁鑽野你係唔係忍先
計我話煩多管理處幾廿次..佢就唔會同你和
d人都會發脾氣-.-
回復

123下一頁