賞花- HUMAKO 出品不知名十字花

作者: sunsunsun 發表于 2016-2-15 15:52:54
1192 4
請問有師兄師姐會知道這是HUMAKO既Sharon定係Tineke? 多謝指教

Humako十字花

Humako十字花

Humako十字花

Humako十字花
tlyuen 發表於 2016-2-16 09:33:27 |顯示全部樓層
又幾似Humako Monique.
回復

iluvuboyz 發表於 2016-2-16 11:56:18 |顯示全部樓層
爆花呀!!!~種得好好呢~~
Tineke既底色好似系粉紅色, 您呢隻似白色, 感覺似Sharon多d喔~~~
回復

sunsunsun 發表於 2016-2-16 12:38:35 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-2-16 11:56
爆花呀!!!~種得好好呢~~
Tineke既底色好似系粉紅色, 您呢隻似白色, 感覺似Sharon多d喔~~~ ...

影相個下就見到好似白色, 奇實係粉紅, 所以係HUMAKO 個官網就得SHARON, 我就叫佢做SHARON, 一開始開花就係白白地, 但係花開哂之後就變到全部粉紅,  就變左TINEKE 咁既樣, 而家屋企開緊第二輪花, 睇下佢出乜色, 我諗會唔會Tineke 即係 Sharon , 多謝指教!!!

Humako Chimera

Humako Chimera

發叔Collection Tineke

發叔Collection Tineke
回復

iluvuboyz 發表於 2016-2-16 15:35:37 |顯示全部樓層
sunsunsun 發表於 2016-2-16 12:38
影相個下就見到好似白色, 奇實係粉紅, 所以係HUMAKO 個官網就得SHARON, 我就叫佢做SHARON, 一開始開花就 ...

當佢地系crossover品種啦甘!!!~~~
btw, 您d資料好詳盡, 我又學到野了!!!~
回復