返回列表 發新帖

RS-Brusnichnyi Sirop "15/3更新 - 四小花~~#34"

作者: iluvuboyz 發表于 2016-2-12 11:52:33
4552 47
iluvuboyz 發表於 2016-3-21 13:19:06 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2016-3-19 13:05
花花都好大朵, 有葉片咁大, 靚呀 !!

哈哈!!~花系夠大, 但系甩色咯~~~
回復

sleepystar 發表於 2016-4-29 12:55:32 |顯示全部樓層
花友借位一用, 我盆終於開了, 也是四小花, 謝謝金魚: )
顏色和你盆不同, 一花四瓣, 一花五瓣, 好奇怪.....

評分

查看全部評分

回復

iluvuboyz 發表於 2016-4-30 22:51:45 |顯示全部樓層
sleepystar 發表於 2016-4-29 12:55
花友借位一用, 我盆終於開了, 也是四小花, 謝謝金魚: )
...

您種得好好呀!!!~花花好出色, 我棵就冇咩粉紅色呢~~~
葉既顏色都好健康, 我棵有少少面青青了~~哈哈!!~
加油啊!!!~
回復

quen 發表於 2016-4-30 23:48:28 |顯示全部樓層
借位一用, 上次義買回來的 RS-Brusnichnyi Sirop, 顏色較淺, 但花形很美

回復

iluvuboyz 發表於 2016-5-3 11:15:52 |顯示全部樓層
quen 發表於 2016-4-30 23:48
借位一用, 上次義買回來的 RS-Brusnichnyi Sirop, 顏色較淺, 但花形很美

...

雖然花色系淺d, 但花形真系好靚呢~~~
大家都有靚花睇, 好開心丫~~
回復

hiatus 發表於 2016-5-27 11:30:21 |顯示全部樓層
sleepystar 發表於 2016-4-29 12:55
...

見到大家種到小苗都開花,好開心呀

Sleepystar,你盆開得很好呢,有時4瓣有時5瓣係正常既。
可能是天氣熱,白邊少咗d,等天涼開多次花再睇。
回復

hiatus 發表於 2016-5-27 11:31:17 |顯示全部樓層
quen 發表於 2016-4-30 23:48

...

Quen,你盆好似淡妝少少呀,睇下下轉花會點啦,可能會出多d粉红色
回復

quen 發表於 2016-5-28 23:20:43 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2016-5-27 11:31
Quen,你盆好似淡妝少少呀,睇下下轉花會點啦,可能會出多d粉红色  ...

金魚, 你棵AV好靚, 請問你是插葉或側芽種的?
回復