花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年12月1日

作者: Melb 發表于 2015-12-2 14:31:20
4688 91
因為非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物版, 好似多D花友支持 花墟一巡, 分版方面上左依個版先....

完整篇就請去以下網址
花墟一巡(綜合篇)-2015年12月1日
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 4&fromuid=83822
(出處: 香港園藝館)

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年12月1日 (1)

20151129_162406.jpg 20151129_162410.jpg 20151129_162501.jpg 20151129_162814.jpg 20151129_162818.jpg 20151129_162823.jpg 20151129_162837.jpg 20151129_162912.jpg 20151129_162939.jpg 20151129_163254.jpg
Melb 發表於 2015-12-2 14:31:40 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年12月1日 (2)

20151129_163308.jpg 20151129_163320.jpg 20151129_163326.jpg 20151129_163330.jpg 20151129_163340.jpg 20151129_163346.jpg 20151129_163351.jpg 20151129_163402.jpg 20151129_163411.jpg 20151129_163517.jpg
回復

Melb 發表於 2015-12-2 14:31:47 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年12月1日 (3)

20151129_163521.jpg 20151129_163525.jpg 20151129_163530.jpg 20151129_163534.jpg 20151129_163545.jpg 20151129_163556.jpg 20151129_163600.jpg 20151129_163609.jpg 20151129_163615.jpg 20151129_163618.jpg
回復

Melb 發表於 2015-12-2 14:31:51 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年12月1日 (4)

20151129_163624.jpg 20151129_163628.jpg 20151129_163636.jpg 20151129_163648.jpg 20151129_163707.jpg 20151129_163712.jpg 20151129_163724.jpg 20151129_163738.jpg 20151129_163758.jpg 20151129_163825.jpg
回復

Melb 發表於 2015-12-2 14:31:56 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年12月1日 (5)

20151129_163830.jpg 20151129_163851.jpg 20151129_163900.jpg 20151129_163914.jpg 20151129_163938.jpg 20151129_163946.jpg 20151129_164004.jpg 20151129_164042.jpg 20151129_164046.jpg 20151129_164049.jpg
回復

Melb 發表於 2015-12-2 14:32:00 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年12月1日 (6)

20151129_165825.jpg 20151129_165913.jpg 20151129_165917.jpg 20151129_165922.jpg 20151129_165929.jpg 20151129_165933.jpg 20151129_165950.jpg 20151129_165955.jpg
回復

Sukriti 發表於 2015-12-2 14:39:15 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-12-2 14:32
花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年12月1日 (6)

M大大 , 你又去巡邏啦 ? 辛苦晒

多左紫羅蘭...
回復

Melb 發表於 2015-12-2 14:42:16 |顯示全部樓層
Sukriti 發表於 2015-12-2 14:39
M大大 , 你又去巡邏啦 ? 辛苦晒

多左紫羅蘭...

多謝支持呀

係呀

其實上一次已差不多一個月前了

加上儲左好多相

現在係時侯POST出來了
回復

kodasha94 發表於 2015-12-2 14:59:19 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-12-2 14:42
多謝支持呀

係呀

迷你種難唔難種?唔知幾時撞到你呢?雖然唔知咩樣,估拎相機猛影果個係你?

紅豆包認錯人了...唔好怪佢呀.. ^^  發表於 2015-12-2 15:52
其實係型男嚟(∩_∩)  發表於 2015-12-2 15:22
我覺唔太難呀  發表於 2015-12-2 15:02
回復

Melb 發表於 2015-12-2 15:02:09 |顯示全部樓層
kodasha94 發表於 2015-12-2 14:59
迷你種難唔難種?唔知幾時撞到你呢?雖然唔知咩樣,估拎相機猛影果個係你? ...

一名肥胖的老頭子就係我啦.....

樣樣醜醜咁LAW

我未見過師兄你呀

如果知你的樣子...我都話叫下你呀

回復

kodasha94 發表於 2015-12-2 15:05:41 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-12-2 15:02
一名肥胖的老頭子就係我啦.....

樣樣醜醜咁LAW

人家是小女孩黎呀,睇你出既球根花種植記錄post,睇到心都痕埋,而家有棵唔知咩種好耐都冇乜動靜,等到退休都唔知開未
回復

powergun 發表於 2015-12-2 15:11:48 |顯示全部樓層
kodasha94 發表於 2015-12-2 15:05
人家是小女孩黎呀,睇你出既球根花種植記錄post,睇到心都痕埋,而家有棵唔知咩種好耐都冇乜動靜,等到退 ...

原來有小女孩係度, 超版大豔福無邊了

人地不是同你講呀...  發表於 2015-12-2 15:14
回復

Melb 發表於 2015-12-2 15:13:58 |顯示全部樓層
kodasha94 發表於 2015-12-2 15:05
人家是小女孩黎呀,睇你出既球根花種植記錄post,睇到心都痕埋,而家有棵唔知咩種好耐都冇乜動靜,等到退 ...

原來係師姐來的....抱歉

點解睇到心都痕埋?

雖然我種野唔係特別好....

該未睇到 姆心姆肺GAW

睇到,種種下死左呀嘛。  發表於 2015-12-2 15:25
睇到,種種下死左呀嘛。  發表於 2015-12-2 15:25
回復

kodasha94 發表於 2015-12-2 15:24:12 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-12-2 15:13
原來係師姐來的....抱歉

點解睇到心都痕埋?

我係圖書館借左書睇球根植物,觀葉呀,觀花呀,蘭花類,希望對種植有幫助,最近想入手洋水仙
回復

紅豆包 發表於 2015-12-2 15:24:21 |顯示全部樓層
支持一巡,啲Av好似又多咗啲品種
回復

Sukriti 發表於 2015-12-2 15:26:16 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-12-2 14:42
多謝支持呀

係呀

好似真係好耐冇見你巡花墟了
回復

powergun 發表於 2015-12-2 15:35:01 |顯示全部樓層
紅豆包 發表於 2015-12-2 15:24
支持一巡,啲Av好似又多咗啲品種

等你去接佢地返屋企
回復

紅豆包 發表於 2015-12-2 15:38:26 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-12-2 15:35
等你去接佢地返屋企

睇吓好啦,屋企爆哂棚
回復

powergun 發表於 2015-12-2 15:44:22 |顯示全部樓層
紅豆包 發表於 2015-12-2 15:38
睇吓好啦,屋企爆哂棚

買左就有地方架啦
回復

Mayfire 發表於 2015-12-2 15:46:46 來自手機 |顯示全部樓層
支持一巡

多謝支持呀 ^^  發表於 2015-12-2 15:54
回復

12345下一頁