花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年5月1日

作者: Melb 發表于 2015-5-1 16:12:37
8572 253

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年5月1日 (1)

20150501_113521.jpg 20150501_113539.jpg 20150501_113904.jpg 20150501_114510.jpg 20150501_114517.jpg 20150501_120818.jpg 20150501_123201.jpg 20150501_124112.jpg 20150501_124255.jpg 20150501_124300.jpg
Melb 發表於 2015-5-1 16:12:53 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年5月1日 (2)

20150501_124312.jpg 20150501_124509.jpg 20150501_124514.jpg 20150501_124519.jpg 20150501_124534.jpg 20150501_124543.jpg 20150501_124548.jpg 20150501_124553.jpg 20150501_124558.jpg 20150501_124813.jpg
回復

Melb 發表於 2015-5-1 16:13:01 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年5月1日 (3)

20150501_124921.jpg 20150501_124932.jpg 20150501_124942.jpg 20150501_124956.jpg 20150501_125015.jpg 20150501_125019.jpg 20150501_125026.jpg 20150501_125034.jpg 20150501_125040.jpg 20150501_125047.jpg
回復

Melb 發表於 2015-5-1 16:13:09 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年5月1日 (4)

20150501_125053.jpg 20150501_125058.jpg 20150501_125321.jpg 20150501_125331.jpg 20150501_125345.jpg 20150501_125540.jpg 20150501_125545.jpg 20150501_125552.jpg 20150501_125608.jpg 20150501_125641.jpg
回復

Melb 發表於 2015-5-1 16:13:18 |顯示全部樓層

花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年5月1日 (5)

20150501_125647.jpg 20150501_125729.jpg 20150501_125735.jpg 20150501_125816.jpg 20150501_125911.jpg 20150501_125916.jpg 20150501_125920.jpg 20150501_130154.jpg 20150501_134126.jpg
回復

sherimavis 發表於 2015-5-1 16:53:36 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-5-1 16:13
花墟一巡(非洲紫羅蘭及苦苣苔科植物篇)-2015年5月1日 (4)

支持一巡~!!

辛苦晒 Melb大大~!!!
回復

sherimavis 發表於 2015-5-1 16:54:11 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-5-1 16:13

好多海豚花吖~!
回復

Melb 發表於 2015-5-1 16:55:23 |顯示全部樓層
sherimavis 發表於 2015-5-1 16:53
支持一巡~!!

辛苦晒 Melb大大~!!!

推介你試下依個呀

回復

Melb 發表於 2015-5-1 16:55:48 |顯示全部樓層

好似第一次有咁大盆賣

$35........
回復

sherimavis 發表於 2015-5-1 16:57:27 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-5-1 16:55
推介你試下依個呀

我見U姐種得好靚 , 真係心郁郁......
回復

sherimavis 發表於 2015-5-1 16:58:50 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-5-1 16:55
好似第一次有咁大盆賣

都OK喎.....我屋企棵海豚花種極都唔大嘅
回復

Melb 發表於 2015-5-1 17:01:13 |顯示全部樓層
sherimavis 發表於 2015-5-1 16:57
我見U姐種得好靚 , 真係心郁郁......

我見多左花友買

佢真係幾得意的

試下啦
回復

Melb 發表於 2015-5-1 17:02:00 |顯示全部樓層
sherimavis 發表於 2015-5-1 16:58
都OK喎.....我屋企棵海豚花種極都唔大嘅

我棵太醜....唔見得人

但sfish 大大成日都話要睇
回復

sherimavis 發表於 2015-5-1 17:04:10 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-5-1 17:01
我見多左花友買

佢真係幾得意的

又向我下毒手.....
幾多錢吖?
回復

sherimavis 發表於 2015-5-1 17:05:16 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-5-1 17:02
我棵太醜....唔見得人

但sfish 大大成日都話要睇

唔洗怕醜喇....大家咁熟~!
比人睇吓喇....
回復

Melb 發表於 2015-5-1 17:08:04 |顯示全部樓層
sherimavis 發表於 2015-5-1 17:04
又向我下毒手.....  
幾多錢吖?

都話係推介LAW

去睇下U姐個棵再考慮啦

U915家中小花一堆
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 1&fromuid=83822
(出處: 香港園藝館)
回復

Melb 發表於 2015-5-1 17:09:20 |顯示全部樓層
sherimavis 發表於 2015-5-1 17:05
唔洗怕醜喇....大家咁熟~!
比人睇吓喇....

你比你個棵我睇下
回復

sherimavis 發表於 2015-5-1 17:09:48 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-5-1 17:08
都話係推介LAW

去睇下U姐個棵再考慮啦

唔該晒...
U姐真係種得好靚 , 恨死隔離
回復

Melb 發表於 2015-5-1 17:11:35 |顯示全部樓層
sherimavis 發表於 2015-5-1 17:09
唔該晒...
U姐真係種得好靚 , 恨死隔離

咁試種嗎?????????
回復

sherimavis 發表於 2015-5-1 17:16:21 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2015-5-1 17:09
你比你個棵我睇下

人地想睇你 , 又唔係睇我 , 關我咩事喎
回復