好多松葉牡丹種子想交換紫羅蘭,松葉牡丹好靚架~(完)

作者: 紫Crystal 發表于 2015-3-29 20:36:40
1762 3

種子系日本進口,松葉牡丹十分頑強、花期好長,靚、多色、重瓣,下面係開花參照圖∼∼今次有幾十粒種子(種子細小,我種咗十粒,仲有數不清甘多,大概最少都有50粒),想交換紫羅蘭小苗,或者葉子2片。

以前種過真系好靚∼
可選擇雙方郵寄、或者星期一至五6點係九龍灣地鐵站等(可不出閘),星期六日時間更加free∼

因為我得一份種子,大家可以話我知你既紫羅蘭咩品種,我3日內選擇一位作為交換呀∼
hiatus 發表於 2015-3-30 13:14:38 |顯示全部樓層

紫Crystal你好,睇題目仲以為你想要松葉牡丹呢,我有種你圖中正中央個種顏色。
你要紫蘿蘭小苗或葉子我都有呀, 小苗有Sunray Trail 自交種子苗(種子苗唔會出返原十字), Peppermint Girl 插葉小小苗。 修葉有一d無名品種,同Rob's Outer Orbit。
交收地點可以係將軍澳線嗎,坑口MTR你Okay?大概6pm。或者等你選中分享花友再pm傾交收~
回復

紫Crystal 發表於 2015-4-7 12:24:34 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2015-3-30 13:14
紫Crystal你好,睇題目仲以為你想要松葉牡丹呢,我有種你圖中正中央個種顏色。
你要紫蘿蘭小苗或葉子我都有 ...

你之前既peppermint girl小苗已經有兩片新芽,雖然好緩慢但都好健康呀^_^你大苗既時候有無施肥加?
回復

hiatus 發表於 2015-4-7 12:31:53 |顯示全部樓層
紫Crystal 發表於 2015-4-7 12:24
你之前既peppermint girl小苗已經有兩片新芽,雖然好緩慢但都好健康呀^_^你大苗既時候有無施肥加? ...

個盆插葉有兩棵獨立小苗呢,生長確實慢咗d啦,不過暫時唔使施肥^^
回復