PACO立雜園藝閣(16/06/2016 update!)

作者: PACO 發表于 2015-3-15 14:43:22
7884 67
PACO 發表於 2016-5-24 20:21:31 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2016-5-24 17:56
垂筒花好靚, 難種嗎? 好少見有得賣

我覺得同花貓差唔多,都係要多太陽,如果唔係會生到好長!生長週期是夏末佢先會出芽,同花貓調轉!
回復

PACO 發表於 2016-5-29 07:25:14 |顯示全部樓層
今日終於有第一隻新色開了,由前年種子種到現在,種得唔好,全部徒長,好在終於有花開而且對色,好開心^^
清純的白喔^^! 期待兩隻新朋友開埋花
回復

PACO 發表於 2016-6-16 23:10:53 |顯示全部樓層
终於都開齊幾隻色了,不過唔知點解開極都咁細朵!=.= 請問各花友知道咩事嗎??
回復

PACO 發表於 2016-6-16 23:24:41 |顯示全部樓層
回復

PACO 發表於 2018-5-27 17:44:11 |顯示全部樓層

原來之前的都死清光 現在的都是新面孔,我真係一個好強嘅殺手
回復

Tongbbmuimui 發表於 2018-5-27 18:35:24 來自手機 |顯示全部樓層
PACO 發表於 2018-5-27 17:44
原來之前的都死清光 現在的都是新面孔,我真係一個好強嘅殺手 ...

五係呀,粉紅喜蔭仲係好多好靚
回復

小雷子 發表於 2018-5-27 18:53:22 來自手機 |顯示全部樓層
PACO 發表於 2018-5-27 17:44
原來之前的都死清光 現在的都是新面孔,我真係一個好強嘅殺手 ...

好耐冇見你出post!新面孔,新開始!加油!
回復

PACO 發表於 2018-5-27 19:48:54 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-5-27 18:53
好耐冇見你出post!新面孔,新開始!加油!

因為越種越死,所以無心機出POST囉
回復