[出售] 各式全新紅陶 粉紅陶 花盆

作者: Luna 發表于 2014-11-16 20:40:52
2827 6

按出售版版規將5% 捐贈香港園藝館作為運作經費.

適合多肉的中小盆~

全都有孔

由左至右:

(直徑均為內口徑 cm, 外口徑要加 0.5cm - 1.5cm不等)
紅陶吊盆: 直徑 8.5 / 頸 6.5 $11
方形紅陶盆: 長 8.5 / $12
圓柱粉紅陶盆: 直徑 6 / $11
有紋粉紅陶盆: 直徑 7.5 / $11
右下有圖案紅陶小盆: 直徑 5.8 / $9
標準紅陶盆: 直徑 8 / $10

另有兩個大的標準紅陶盆, 直徑 分別是 10cm $13 及 12.5 cm $15

可於馬鐵恆安、馬鞍山、烏溪沙站面交
如需郵寄, 則再按其重量計算郵資
greenery 發表於 2014-11-16 21:14:25 |顯示全部樓層
有冇底孔?

都有底孔  發表於 2014-11-16 21:32
回復

greenery 發表於 2014-11-16 21:16:56 |顯示全部樓層
同埋, 真係CM, 唔係inch?

yes :)  發表於 2014-11-16 21:32
回復

Audrey 發表於 2014-11-16 21:51:27 |顯示全部樓層
大陸盆?

對~ MIC  發表於 2014-11-16 22:58
回復

Audrey 發表於 2014-11-16 23:04:56 |顯示全部樓層
咁就真係貴喎!
好似果位 abb版友講,
X-fun嘅德國紅泥盆重平。

大陸紅泥盆燒嘅時間唔夠長,
好快生青苔!
回復

Luna 發表於 2014-11-16 23:14:45 |顯示全部樓層
Audrey 發表於 2014-11-16 23:04
咁就真係貴喎!
好似果位 abb版友講,
X-fun嘅德國紅泥盆重平。

因為運費都幾貴.. 我係買多左所以想出清... 那我左降一下價吧...
至於青苔... 紅泥那些我用了數月都沒有生青苔
粉紅泥的我自己用了5 個有其中 2 個有生, 3 個沒有
我覺得可能係濕度的關係多一些...? @_@
回復

ckkuen 發表於 2014-11-29 19:12:31 |顯示全部樓層
想要多一些資料:方型的長、闊、高給我,同想知有多斜,底孔多大 , thx
回復