林老師的莫內花園

作者: sel 發表于 2008-8-15 21:20:39
3032 20
林老師的 Kohleria. HCY's Jardin De Monet (HCY的莫內花園) 種植報告

August 14, 2008

從林老師收到了一隻長莖貓貓 如下:
由於貓貓好健康, 又想同袍 (亦即其他奶媽 )快的有得種, 唯有橫施辣手摧花 , 一分為二,如下:

現兩貓貓正水插等發根, 容後再報告!!
江江 發表於 2008-8-15 21:30:18 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-8-15 21:20 發表
林老師的 Kohleria. HCY's Jardin De Monet (HCY的莫內花園) 種植報告

由於貓貓好健康, 又想同袍 (亦即其他奶媽 )快的有得種, 唯有橫施辣手摧花: ...

Sel.....
你要等我啲 cat 仔對襯家...有排籮...
回復

sel 發表於 2008-8-15 22:23:35 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-15 21:30 發表

Sel.....
你要等我啲 cat 仔對襯家...有排籮...

因為江江啲靚貓我等, 我等, 我等.........
回復

江江 發表於 2008-8-15 22:27:35 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-8-15 22:23 發表

因為江江啲靚貓我等, 我等, 我等.........

Sel....
我好感動....我地使唔使來個山盟海誓...直至海枯石爛呀

回復

江江 發表於 2008-8-15 22:46:55 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-8-15 21:20 發表

由於貓貓好健康, 又想同袍 (亦即其他奶媽 )快的有得種, 唯有橫施辣手摧花: ...

由於我唔想你個靚囡囡等到人老珠黄.....做我個孻cat BB的童養媳咁殘忍....
我可用其它cat 仔 K. Lono...K. Flirt...K. Dark shadow...K. Flashdance如你不嫌佢地醜. 幾只仔仔都可以和你對襯家呀

回復

sel 發表於 2008-8-15 23:26:10 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-15 22:46 發表

由於我唔想你個靚囡囡等到人老珠黄.....做我個孻cat BB的童養媳咁殘忍....
我可用其它cat 仔 K. Lono...K. Flirt...K. Dark shadow...K. Flashdance如你不嫌佢地醜. 幾只仔仔都可以和你對襯家呀 ...

冇問題啦, 我會用頂芽種一棵俾自己,  另外嗰節生咗根 後就見一芽, 切一芽俾其他奶媽!!
回復

江江 發表於 2008-8-15 23:54:28 |顯示全部樓層
原帖由 sel 於 2008-8-15 23:26 發表

冇問題啦, 我會用頂芽種一棵俾自己,  另外嗰節生咗根 後就見一芽, 切一芽俾其他奶媽!!

你坐定定慢慢揀女婿....我等你個 cat 囡大....
回復

江江 發表於 2008-8-17 19:53:47 |顯示全部樓層
大旦爸漏了看功課...推上去
回復

lammanfung 發表於 2008-8-18 11:13:14 |顯示全部樓層
週末陪老婆,現在才看。

HCY大師的品種,我個人覺得特別好光。請繼續努力。
回復

sel 發表於 2008-8-18 17:04:34 |顯示全部樓層
兩個月, 一貓變五貓!!

回復

sel 發表於 2008-10-16 08:14:19 |顯示全部樓層
http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D1
唔好意思, 上個月未有料, 所以冇出報告!!

回復

moonrise 發表於 2008-10-16 22:51:24 |顯示全部樓層
呢款我是超中意啊
回復

江江 發表於 2008-10-19 14:09:10 |顯示全部樓層
大旦爸爸..........失了踪喎
回復

sel 發表於 2008-10-19 14:19:13 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-10-19 14:09 發表
大旦爸爸..........失了踪喎

有了小旦, 可能忙到冇時間上來了!!
回復

catcatduck 發表於 2008-10-20 20:34:25 |顯示全部樓層
Sel !!!!! 兩個月, 一貓變五貓!!
回復

lammanfung 發表於 2008-10-21 10:07:53 |顯示全部樓層
sel,你喺得o既。最近真的很忙,家裡有事,又要出差,所以玩失踨。
回復

江江 發表於 2008-10-21 10:19:19 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-10-21 10:07 發表
sel,你喺得o既。最近真的很忙,家裡有事,又要出差,所以玩失踨。

大旦........
你去咗边.......miss you.....小旦好嗎
回復

moonrise 發表於 2008-10-21 10:22:12 |顯示全部樓層
有莫内花园,有无文森特花园呢?
回復

lammanfung 發表於 2008-10-21 11:37:07 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-10-21 10:19 發表

大旦........
你去咗边.......miss you.....小旦好嗎

小壞蛋很好,謝謝。晚點會放一個照片在我的Blog之中。
回復

江江 發表於 2008-10-21 11:39:29 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-10-21 11:37 發表

小壞蛋很好,謝謝。晚點會放一個照片在我的Blog之中。

實好靚囝囝了........期待看 BB照
回復

12下一頁