靚車牌

作者: 比得大帝 發表于 2008-8-13 14:46:51
11463 93
maggielawkm 發表於 2008-10-8 11:12:08 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-8 11:04 發表
1314緊係唔好啦
國語是 要生要死

咁大差別
回復

比得大帝 發表於 2008-10-8 15:53:20 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-10-8 11:12 發表

咁大差別

所以話凡事都有兩面睇
回復

比得大帝 發表於 2009-4-20 22:39:29 |顯示全部樓層
1. A師拉在路上撞到B師拉, B師拉要A師拉賠錢

2. A師拉話我好忙, 好趕時間, B師拉話: 你忙得過我? 我忙到做狗咁.  A師拉看了B師拉一眼, 也同意是B師拉比較忙

3. 這時有另一個師拉經過, 想八一下, B師拉話: 亞施太太, 唔關你事, 你唔好八嘞,
A師拉問B師拉, 你點知佢老公姓施, 跟著看了施師拉一眼, 也明白了為何B師拉知道佢老公姓施
回復

比得大帝 發表於 2009-4-20 22:40:16 |顯示全部樓層
係唔係好似九唔答八咁呢, 其實好有意思嫁
回復

比得大帝 發表於 2009-4-21 14:52:41 |顯示全部樓層
1. A師拉在路上撞到B師拉, B師拉要A師拉賠錢
一部車牌AC9(AC nine) 的車在路上撞到一部車牌BC9(BC nine) , BC9(BC nine)的車主當然要AC9(AC nine) 的車主賠錢

2. A師拉話我好忙, 好趕時間, B師拉話: 你忙得過我? 我忙到隻狗咁.  A師拉看了B師拉一眼, 也同意是B師拉比較忙
AC9(AC nine)的車主見到BC9(BC nine)的車牌 : BC9 (Busy 九), 明白佢忙到好似隻狗咁.

3. 這時有另一個師拉經過, 想八一下, B師拉話: 亞施太太, 唔關你事, 你唔好八嘞,
A師拉問B師拉, 你點知佢老公姓施, 跟著看了施師拉一眼, 也明白了為何B師拉知道佢老公姓施
佢地見到哩個經過的師拉的車牌是 CC9 (CC nine), 於是知個車主係 "施師拉", 咁佢老公一定係姓施.

係唔係好無聊呢
回復

Sylvia 發表於 2009-4-21 16:04:11 |顯示全部樓層
首領, 好攪笑, 仲有無呀!
回復

比得大帝 發表於 2009-4-21 16:40:39 |顯示全部樓層
首領, 好攪笑, 仲有無呀!
Sylvia 發表於 2009-4-21 16:04

昨天放工見到架黑色客貨車經過, 車牌BC9, 一時興致, 作咗哩三個CASES出嚟, 原創嚟嫁

如果BC9車主見到哩個POST, 請多多包容
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-4-21 16:42:04 |顯示全部樓層
我尋日向街見到架Toyota 四門銀色房車,冇乜突別,但車牌係 "TOP GUN"!好好奇相睇下個司機乜樣!
嘩!

四十令歲,戴副謝四哥咁嘅眼鏡,扮型但型唔起o個隻!
回復

八王爺 發表於 2009-4-21 16:53:24 |顯示全部樓層
我前日在大學見到 AM7 ....
回復

比得大帝 發表於 2009-4-21 16:56:35 |顯示全部樓層
高官車嚟噃
回復

比得大帝 發表於 2009-4-21 16:57:53 |顯示全部樓層

點解我在 "查看新帖" 的版面, 看不到有這個post的.

你地睇唔睇到呀?

但係在"談天說地"版又見到在第一版???
回復

比得大帝 發表於 2009-4-21 17:05:55 |顯示全部樓層
講到車, 不如考吓你地, 吉普車是英文 JEEP 的音譯過來的, 大家都知啦

咁你知唔知點解果隻咁樣嘅車叫做JEEP呢?
回復

carlo 發表於 2009-4-23 23:58:58 |顯示全部樓層
我次次既車牌都唔係好野 , 可能比您老婆笑過添 !  

167  -  呢個唔使我講啦 !
8954 - 發 _ 唔死
9202 - 狗耳檸耳
9394 -  ....... 唉 - 都係唔使我講啦 !
6723 - 真係都幾核突架 !
回復

carlo 發表於 2009-4-24 00:01:08 |顯示全部樓層
靚車牌  1314, 經過本主題衰口演繹變咗 :
一個生一個死
或者: 要生要死

問你重買唔買呢個車牌?

Peter 發表於 2008-9-16 10:52

柏芝套戲講左啦 !   古天樂 - 就咁死左 !   不過我真係係大角咀車房見過呢架車 & 車牌 !
回復

八王爺 發表於 2009-4-24 14:21:17 |顯示全部樓層
9394 我見過喎!
回復

carlo 發表於 2009-4-24 16:05:22 |顯示全部樓層
9394 我見過喎!
八王爺 發表於 2009-4-24 14:21

我上一架車味係 LAW ..............
回復

比得大帝 發表於 2009-4-24 16:29:14 |顯示全部樓層
我上一架車味係 LAW ..............
carlo 發表於 2009-4-24 16:05

咁嘅車牌你都肯要?
回復

carlo 發表於 2009-4-24 16:32:20 |顯示全部樓層
咁嘅車牌你都肯要?
Peter 發表於 2009-4-24 16:29

抽架 MA !  又無錢買 !  再抽都係咁衰架啦 !
回復

比得大帝 發表於 2009-4-24 16:36:37 |顯示全部樓層
你是不是跟車行買車的

因為車行一次過攞好多個車牌, 當然有好有衰的, 很多新車主分到衰的都唔要, 咁車行就賣個好一點的車牌給他, 而那個衰的車牌就給後來的車主, 如果這個車主又唔要哩個牌, 佢又賣........
回復

carlo 發表於 2009-4-24 16:48:02 |顯示全部樓層
你是不是跟車行買車的

因為車行一次過攞好多個車牌, 當然有好有衰的, 很多新車主分到衰的都唔要, 咁車行就賣個好一點的車牌給他, 而那個衰的車牌就給後來的車主, 如果這個車主又唔要哩個牌, 佢又賣........ ...
Peter 發表於 2009-4-24 16:36

我係車行買架 , 豐田同日產果 D 都係咁衰既車牌 !  可以唔要架 ?   我真係唔知    其實我都覺得只係一個代號 JE ! ( 無好車牌先咁講 JE ! )  HEHE ~
回復