(交功課) Joey 分享的 Zephyranthe rosea小球

作者: Aalon 發表于 2008-8-11 08:43:37
1541 4
本來只種在河沙諗住養下球, 7月6日落盆, 估唔到今朝發現有花, 唔通打風或風吹雨打真係有咁大幫助?? 唔知各花友有冇d科學o既解說?? 風雨蘭真係要風吹雨打先生得靚??

最後再多謝 joey , 其他有分享 Zephyranthe rosea小球的花友又種成點呀???

Agnes 發表於 2008-8-11 12:16:59 |顯示全部樓層
哈!大家一齊交功課給 joey 呀!
我 d 今朝開左, 去睇下.....
http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D1

回復

Aalon 發表於 2008-8-11 12:36:00 |顯示全部樓層
原帖由 Agnes 於 2008-8-11 12:16 發表
哈!大家一齊交功課給 joey 呀!
我 d 今朝開左, 去睇下.....
http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D1

原來你仲早開花, 我諗係我放O既地方冇你果度咁光, 同埋我只用了2吋盆栽種

回復

Agnes 發表於 2008-8-11 12:39:25 |顯示全部樓層
原帖由 Aalon 於 2008-8-11 12:36 發表

原來你仲早開花, 我諗係我放O既地方冇你果度咁光, 同埋我只用了2吋盆栽種

係呀!我放在天台.
回復

joey 發表於 2008-8-16 22:05:34 |顯示全部樓層
係掂wor, 咁快開花
回復