Oxalis Purpurea Ruffle酢漿草球(完)

作者: B17 發表于 2014-8-18 16:43:17
977 22

****非先到先得,24小時內公佈結果****

分享物品:Oxalis Purpurea Ruffle,此品需要曝曬
交收方法:只限郵寄

注意事項:
.Oxalis需要曬太陽,否則會徙長無花
.申請成功者需於24小時內,PM取戶口號碼,否則申請會被取消
.收到戶口號碼後48小時內,將HK$2存入本人銀行戶口,否則申請會被取消
.入數後請發帖或PM通知,並PM郵寄地址,請勿貼出收據
.收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.郵遞失誤,恕不負責
.申請後會失去聯絡者不宜申請

開花照(只作參考)

實物
Oxalis Purpurea Ruffle.JPG

恭喜,JamesT,saru

評分

查看全部評分

洋蔥頭 發表於 2014-8-18 16:54:10 來自手機 |顯示全部樓層

1. 洋蔥頭
回復

小君 發表於 2014-8-18 17:50:29 |顯示全部樓層

1. 洋蔥願
2,小君(謝謝)
回復

344a 發表於 2014-8-18 17:52:08 來自手機 |顯示全部樓層

1. 洋蔥願
2. 小君
3. 344a. Thx. (晒系指幾個鐘?  早上兩三小時有太陽射到可以嗎?  Ok的話就計我啦,唔該晒。)
回復

JamesT 發表於 2014-8-18 18:19:52 |顯示全部樓層
1. 洋蔥願
2. 小君
3. 344a. Thx. (晒系指幾個鐘?  早上兩三小時有太陽射到可以嗎?  Ok的話就計我啦,唔該晒。)
4. JamesT (thanks!)
回復

ET0404 發表於 2014-8-18 18:26:21 |顯示全部樓層
1. 洋蔥願
2. 小君
5. ET0404 (Thanks!)
回復

Iodine 發表於 2014-8-18 18:40:46 |顯示全部樓層
1. 洋蔥願
2. 小君
6. Iodine (謝喇!)
回復

B17 發表於 2014-8-18 18:42:44 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2014-8-18 18:26
1. 洋蔥願
2. 小君
3. 344a. Thx. (晒系指幾個鐘?  早上兩三小時有太陽射到可以嗎?  Ok的話就計我啦,唔該 ...

我露台早上有3個零鐘陽光都無法令佢開出燦爛花朵

OK. Forget about me then. Thanks anyway.  發表於 2014-8-18 20:08
回復

ET0404 發表於 2014-8-18 18:59:42 |顯示全部樓層
B17 發表於 2014-8-18 18:42
我露台早上有3個零鐘陽光都無法令佢開出燦爛花朵

我的露台向北,夏天上午應有3個幾鐘晨光,下午都有兩三個鐘西斜,不過冬天就可能得一日兩三個鐘,唔知啱唔啱種呢?
回復

B17 發表於 2014-8-18 19:09:28 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2014-8-18 18:59
我的露台向北,夏天上午應有3個幾鐘晨光,下午都有兩三個鐘西斜,不過冬天就可能得一日兩三個鐘,唔知啱 ...

我覺得唔夠,最好有天台或花園,大曬特曬

其他花友都請留意呢點

噢⋯⋯咁似乎無緣了。  發表於 2014-8-18 19:25
回復

pekklewin 發表於 2014-8-18 19:21:36 |顯示全部樓層
花花好靚好特別, 可惜沒有條件種

不過支持分享
回復

carcheung 發表於 2014-8-18 19:26:20 |顯示全部樓層
1. 洋蔥願
2. 小君

7.Carcheung  謝謝
回復

JamesT 發表於 2014-8-18 19:34:18 |顯示全部樓層
B17 發表於 2014-8-18 19:09
我覺得唔夠,最好有天台或花園,大曬特曬

其他花友都請留意呢點

我公司有天台比同事種植, 陽光充足.
回復

silicon 發表於 2014-8-18 19:41:33 |顯示全部樓層
1. 洋蔥願
2. 小君
8. silicon, THX!
回復

darrendarren 發表於 2014-8-18 19:44:10 |顯示全部樓層
9. darrendarren. thanks a lot
回復

kinkitotoro 發表於 2014-8-18 20:17:06 |顯示全部樓層
1. 洋蔥願
2. 小君
10.kinkitotoro(有小花園可種植,長時間有陽光,可稍後補相)
回復

saru 發表於 2014-8-18 21:10:45 來自手機 |顯示全部樓層

1. 洋蔥願
2. 小君
10.kinkitotoro(有小花園可種植,長時間有陽光,可稍後補相)
10. Saru (可在天台種植。 長日照, 希望有機會啦, thx!!!)
回復

lameric 發表於 2014-8-18 21:20:46 |顯示全部樓層
1. 洋蔥願
2. 小君
11. Saru
12. lameric (好靚呀)

回復

B17 發表於 2014-8-18 21:55:51 |顯示全部樓層
人多了,截龍,公佈
恭喜,JamesT,saru

恭喜兩位!  發表於 2014-8-18 22:22
回復

JamesT 發表於 2014-8-18 22:20:18 來自手機 |顯示全部樓層
多謝多謝!
回復

12下一頁