我的菜菜子~

作者: farfeifar 發表于 2008-8-9 12:22:58
142227 2290
JicJicmom 發表於 2009-8-11 12:54:04 |顯示全部樓層
阿花 ~~ 你隻便宜椒係咪咁架 ??
好似係老師0既七彩靚椒呀 ~
佢係 : 白 >紫 > 黃 > 橙 > 紅 咁架~
P1150872 (Small).JPG
P1150874 (Small).JPG
回復

athernas 發表於 2009-8-11 13:30:16 |顯示全部樓層
8月8日的愉快dinner, 同場加映痴男怨女真人show!
farfeifar 發表於 2009/8/10 14:28

有咩睇丫,打咗格仔睇唔清.又詁唔到.
回復

athernas 發表於 2009-8-11 13:34:38 |顯示全部樓層
依家中銀信用卡在食豬手的鋪做緊優惠,
有2種半價餐,
2人餐$400
仲有個4人餐$780,
仲有部分 a la carte 半價
不如我地去LA !!
sifenamok 發表於 2009/8/10 19:16

四月時東亞做過,我覺得唔抵食.因為有d嘢唔好食.得g手係想食的.
回復

lamolympia 發表於 2009-8-11 13:36:02 |顯示全部樓層
8月8日的愉快dinner, 同場加映痴男怨女真人show!

仲問?依個話題己經out左囉!呵呵呵.....
回復

oneonewe 發表於 2009-8-11 13:38:34 |顯示全部樓層
oneone:你咁可愛!佢地點舍得你走丫,米比佢地嚇倒你啦!做自已想做既野就得架啦!       噢....呵呵呵....
lamolympia 發表於 2009-8-11 12:48

唔怪得之公主成日話:肥o都o都好得意
回復

athernas 發表於 2009-8-11 13:42:20 |顯示全部樓層

仲問?依個話題己經out左囉!呵呵呵..... ...
lamolympia 發表於 2009/8/11 13:36

咁人哋今日先見到丫嘛.有心未怕out嘅.
回復

lamolympia 發表於 2009-8-11 13:59:14 |顯示全部樓層
再講吾知會吾會比人滅口!祇有C左既人先可以保持秘密.... 啵!
回復

miku 發表於 2009-8-11 14:00:55 |顯示全部樓層
再講吾知會吾會比人滅口!祇有C左既人先可以保持秘密.... 啵!
lamolympia 發表於 2009-8-11 13:59

haha, 想笑死我咩add7icon
回復

lamolympia 發表於 2009-8-11 14:19:01 |顯示全部樓層

haha, 想笑死我咩

MIKU :   笑下米好囉!開開心心又一日喎! 
回復

miku 發表於 2009-8-11 14:21:59 |顯示全部樓層
我今日無返工呀, 係屋企感冒中!
明天公司有function搞要早一個鐘返工.病都唔可以請假, 唯有頂硬上add8icon
回復

fianfumy 發表於 2009-8-11 14:32:30 |顯示全部樓層
阿花 :

0811 秘魯辣椒.jpg
我又d紫椒都係紫色架 .....

仲有你有冇種Hot Lemon chili 呀 ?  我棵Hot lemon 這幾天又黃又落葉 , 又夠期比我換咗佢 .....
0811 hotlemon chili.jpg
回復

farfeifar 發表於 2009-8-11 14:34:04 |顯示全部樓層
1901# JicJicmom
唔係啊, 我個隻只係經歷青, 紅咋...
只係2彩cheap椒...
回復

farfeifar 發表於 2009-8-11 14:35:27 |顯示全部樓層
1911# fianfumy
唔好再post你地d紫色野喇下!反台架!
我都有種hot lomen, 不過出花中. 未有果啊~
baby比我o既!
回復

JicJicmom 發表於 2009-8-11 14:36:58 |顯示全部樓層
阿 FIAN 你仲有無種子呀 ? 我想種呢隻呀 ~~
你棵HOT LEMON CHILLI 夠期 ? 有無得救 ? 可以比我試下嘛 ? (你棵地獄又有椒收喇 ~)
回復

miku 發表於 2009-8-11 14:39:57 |顯示全部樓層
花花
我記得你bbq果次講過, 話可以d泥輪住種唔同既野, 咁就唔洗炒泥,
咁如果我果盤之前種過菜, 而家即刻種豆得唔得呢? 定要加基肥比佢呢???
因為頭先我隻狗將我盤菜吹毀左呀.想種番d野落去
回復

fianfumy 發表於 2009-8-11 14:41:40 |顯示全部樓層
仲有上次在積媽屋企分享了幾粒白苦瓜種子  ( D 種子我唔知是邊個架 ) , 現在正努力生長緊呀  !

0811 白玉苦瓜.jpg

這幅 相6天前的影的 , 但我覺得棵白苦瓜D葉唔夠堅挺 , 有少少軟軟哋囉 , 有咩解救呢 ?
回復

farfeifar 發表於 2009-8-11 14:43:02 |顯示全部樓層
1915# miku
要做返基肥架!豆同菜要o既野應該唔一樣掛?
你做返基肥, 牛佢幾日再下種law!
回復

farfeifar 發表於 2009-8-11 14:43:51 |顯示全部樓層
1916# fianfumy
係咁架!苦家係軟屎屎架!
睇你張相都好健康呀!
d種子如無意外係我的
回復

fianfumy 發表於 2009-8-11 14:46:20 |顯示全部樓層
唔好再post你地d紫色野喇下!反台架!
我都有種hot lomen, 不過出花中. 未有果啊~
baby比我o既!
farfeifar 發表於 2009-8-11 14:35

Hot Lemon 是chris 比種子我 , 我種了有收成後 , 就比了lemon辣椒給bady囉 ..... 真係發揚光大呀 !

我得一幅秘魯辣椒相 , 想比你睇真d嗎 .....哈哈 .....哈哈 ...
回復

JicJicmom 發表於 2009-8-11 14:50:12 |顯示全部樓層
1916# fianfumy
FIAN 你將白苦家枝條挨埋支架度, 用夾 / 膠條固定好唔好比佢 FING FING 共 , 佢0既莖至會開始挺身 + 向上爬架 ~~~
回復