[拍賣] E. Blue Nile & E. Fanny Haague 走莖, K. Tane 小苗 (End)

作者: Manto 發表于 2008-8-5 11:21:32
2335 21
拍賣 E. Blue Nile 走莖 x2 & E. Fanny Haague 走莖 x2, K. Tane 小苗 x1
開始時間為:現在
結束時間為:8月6日 11:30
交收方法:回郵

若截止時間內有多位花友出價,且出價一樣,
則以出價較先者投得;花友可隨意競投,不設限額。
(如有出現混亂,本人保留最終決定權)

成功競投的花友須於是次競投結束後,24小時內以ATM/櫃檯存款到所指定的銀行賬戶;過期將會被取消資格。(為免爭拗,請保留入數收據)
其位置將由後一位競投相同物品的花友取代,恕不另行通知。
總收入的5%捐香港園藝館

(底價$20,每口價$5)
E. Blue Nile (義賣時買下的)
1.
2.

K. Tane
1.

nuage 發表於 2008-8-5 12:08:50 |顯示全部樓層
E. Fanny Haague (在繽繽買的)
1.nuage
2.

K. Tane (請問有無相睇?)
1.

回復

豬骨煲 發表於 2008-8-5 12:37:44 |顯示全部樓層
你果2隻喜蔭請問有冇相睇架

因為你上次果d E.Blue Heaven "走莖"好唔掂喎
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=15710&extra=page%3D1
回復

Manto 發表於 2008-8-5 15:07:11 |顯示全部樓層
豬骨煲,
首先第一,如果我寄給你的走莖有問題,我在此向你說對不起,如我的E.Blue Heaven有走莖,我必定留一給你。第二,我想問問你的信是如何入郵箱的,因為我放不進去,於是我剪了個蓋,再放,所以令信封爛咗少少。第三,我一直都是用普通A4紙對摺的。第四,因為我到今天才看到http://hkplants.com/viewthread.php?tid=15710&extra=page%3D1,所以看不到相片,你可否e-mail相片給我讓我看看情況嗎?[email protected]
回復

mandm 發表於 2008-8-5 15:51:55 |顯示全部樓層
1. mandm $20
2.

1.nuage

2.

K. Tane
1.
回復

pikyiu 發表於 2008-8-5 15:59:16 |顯示全部樓層
2.

1.nuage

2.

K. Tane
1. pikyiu  $20
回復

豬骨煲 發表於 2008-8-5 17:38:26 |顯示全部樓層
原帖由 Manto 於 2008-8-5 15:07 發表
豬骨煲,
首先第一,如果我寄給你的走莖有問題,我在此向你說對不起,如我的E.Blue Heaven有走莖,我必定留一給你。第二,我想問問你的信是如何入郵箱的,因為我放不進去,於是我剪了個蓋,再放,所以令信封爛咗少少。第三,我一直都是用普 ...

我係直接就咁放入郵局既信箱,冇問題啊
而且我已經另外寫左張有地址連雙面紙既紙入左落去
就咁痴落本來個信封就ok,總好過你就咁用A4紙對摺寄出
另一樣野就係,我買番黎又好,分享又好
我之前收既所有走莖都係一條條,有枝有葉有頭既
而唔係就咁得一個好貼既頭
貼到連1cm都冇.......而家亦只係好勉強地就咁貼住泥面

厘個就係我收到既"走莖",如果咁都算係一條"走莖"既
對唔住,我誤會左你既意思囉
Sorry

隔左咁多日,厘條喜蔭我都算了
不過今次可以睇左相先bid嘛,我唔想再bid條類似既"走莖"番屋企

回復

pikyiu 發表於 2008-8-5 18:13:29 |顯示全部樓層
Sorry, 我唔取消先.
2.

1.nuage

2.

K. Tane
1.
回復

Manto 發表於 2008-8-5 18:37:32 |顯示全部樓層
補圖!
回復

Manto 發表於 2008-8-5 18:40:13 |顯示全部樓層
原帖由 豬骨煲 於 2008-8-5 17:38 發表

我係直接就咁放入郵局既信箱,冇問題啊
而且我已經另外寫左張有地址連雙面紙既紙入左落去
就咁痴落本來個信封就ok,總好過你就咁用A4紙對摺寄出
另一樣野就係,我買番黎又好,分享又好
我之前收既所有走莖都係一條條,有 ...

係呀,唔係走莖嚟咖,係一條我平時插開的長度的「走莖」!
回復

Manto 發表於 2008-8-5 19:36:18 |顯示全部樓層
更改為直接買!
回復

花貓貓 發表於 2008-8-5 19:54:07 |顯示全部樓層

回復 9# Manto 的帖子

我想講圖一的支莖都變黑了, 咁樣放入泥, 都好容易霉爛喎!....
做生意都唔係咁架.add13icon
回復

mandm 發表於 2008-8-5 19:55:49 |顯示全部樓層
Manto,請問邊棵係E. Blue Nile ?
回復

nuage 發表於 2008-8-5 20:51:17 |顯示全部樓層
唔好意思﹗我想睇清楚先決定買唔買﹗
請問邊棵係E. Fanny Haague ﹗唔該﹗
回復

Manto 發表於 2008-8-6 13:27:02 |顯示全部樓層
原帖由 花貓貓 於 2008-8-5 19:54 發表
我想講圖一的支莖都變黑了, 咁樣放入泥, 都好容易霉爛喎!....
做生意都唔係咁架.add13icon

黑係因為有泥,若不滿意,我即del E. Fanny Haague
回復

Manto 發表於 2008-8-6 13:28:24 |顯示全部樓層
圖一:E. Fanny Haague
圖二:E. Fanny Haague
圖三:K. Tane
回復

nuage 發表於 2008-8-6 13:29:25 |顯示全部樓層
咁即係第一幅係 E. Fanny Haague﹗
咁對唔住啦﹗我取消唔要啦﹗
回復

Manto 發表於 2008-8-6 13:34:02 |顯示全部樓層
無人要啦可,Del!
回復

Manto 發表於 2008-8-6 21:59:57 |顯示全部樓層
結束時間為:8月7日 早上10:00

mandm 請問你要唔要。
回復

mandm 發表於 2008-8-6 22:34:12 |顯示全部樓層
sorry,我唔要啦!
回復

12下一頁