夜香花攀滕

作者: 芝士寶寶 發表于 2014-6-30 18:38:58
2195 45
dick 發表於 2014-7-2 19:38:56 |顯示全部樓層
芝士寶寶 發表於 2014-7-1 17:28
1. Garfieldmuimui, thx! (郵寄)已取
2. boyboylo, thanks (郵寄)
3. Dincat , thanks (面交)已 取

今日已寄出
回復

芝士寶寶 發表於 2014-7-3 16:21:29 |顯示全部樓層
1.   Garfiedmuimui(巳取 )
2.   Byboyel(郵寄)
3.   Dincat(已取)
4.   Silicon(已取)
5.   Averyavery(郵寄)
6.   Conrina(3/7寄出)
7.   Ahfour99(郵寄)
8.   Bohmui(郵寄)
9.   Dick(3/7已寄)
10. Kamshing(3/7已寄)
11. Toby1022(郵寄)

請還末寄出回郵者請用大信封,勿寄普通信封,因植物加紙皮包住一定有厚度!謝謝!

回復

芝士寶寶 發表於 2014-7-3 21:02:44 |顯示全部樓層
今次送出攀滕全部已有根,在此給少少意見給 初種園友,呢排天氣熱種植後葉子可能枯乾甩掉好似瓜咗咁,不過唔駛驚多啲淋水過一排就會出新葉,因為好粗生而且喜歡雨季,一有大雨曰子就會出攀滕同開花,到時狀可以將啲花滾(豬潤瘦肉湯)好味而到天氣冬亦有以上情況,到咗春天就長再出新葉!
回復

kamshing 發表於 2014-7-5 18:22:37 |顯示全部樓層
收到喇,多謝你!
回復

corina 發表於 2014-7-5 20:51:51 |顯示全部樓層

剛收到信件,不清楚為什麼要到郵局領取,即是要等到星期一,天氣太熱,時間太長,有點兒擔心~
回復

dick 發表於 2014-7-5 22:24:45 來自手機 |顯示全部樓層
今天巳收到,浸水中,晚點落泥,多謝晒
回復

芝士寶寶 發表於 2014-7-6 00:05:35 來自手機 |顯示全部樓層
corina 發表於 2014-7-5 20:51
剛收到信件,不清楚為什麼要到郵局領取,即是要等到星期一,天氣太熱,時間太長,有點兒擔心~ ...

因為你信封太細,我換咗公文袋或者厚身你信箱入唔到,所以要去郵局拎!拎番嚟浸水再落泥!唔得再通知我!佢好頑強㗎!
回復

corina 發表於 2014-7-6 00:52:16 |顯示全部樓層
芝士寶寶 發表於 2014-7-6 00:05
因為你信封太細,我換咗公文袋或者厚身你信箱入唔到,所以要去郵局拎!拎番嚟浸水再落泥!唔得再通知我! ...

真係唔好意思,謝謝你~
回復

neptuneper 發表於 2014-7-6 13:01:03 |顯示全部樓層
排後補,如有,謝謝
回復

corina 發表於 2014-7-7 20:54:30 |顯示全部樓層
收到了,好大包,枝條好粗壯,相信無問題,十分感謝~

祝快D出花  發表於 2014-7-7 21:10
回復

芝士寶寶 發表於 2014-7-8 20:20:13 |顯示全部樓層
  樓主| 發表於 5 天前 | 只看該作者
1.   Garfiedmuimui(巳取 )
2.   Byboyel(郵寄)8/7
3.   Dincat(已取)
4.   Silicon(已取)
5.   Averyavery(郵寄)
6.   Conrina(3/7寄出)
7.   Ahfour99(郵寄)
8.   Bohmui(郵寄)8/7
9.   Dick(3/7已寄)
10. Kamshing(3/7已寄)
11. Toby1022(郵寄)
回復

boyboylo 發表於 2014-7-10 19:38:08 |顯示全部樓層
今天收到了!多謝分享!
回復

芝士寶寶 發表於 2014-7-15 13:21:58 來自手機 |顯示全部樓層
1.  Ahfour99     2.Toby1O23     3.七姨   (今早已經寄出!其餘最快星期四寄出!)
回復

toby_1023 發表於 2014-7-16 14:23:06 |顯示全部樓層
今日收到,但係公司未拆住,希望返到去佢生性!
回復

ahfour99 發表於 2014-7-16 23:19:21 |顯示全部樓層
剛剛收到了, 多謝樓主精心包裝 , 妥善保濕 , 希望唔好死係我手上而浪費樓主一番心機. 多謝晒

無咁易死嘅放心!呢幾曰落大雨就唔會甩晒啲葉會好健康上長!  發表於 2014-7-18 21:26
回復

花c9 發表於 2014-7-18 10:46:37 |顯示全部樓層
排後補可以嗎?
回復

chanpyhilda 發表於 2014-7-18 11:21:51 |顯示全部樓層
12 chanpyhilda (郵寄) 唔知仲可唔可以後補呢? 謝謝!
回復

芝士寶寶 發表於 2014-7-18 13:24:20 |顯示全部樓層

盡量揾有根比你,如無就寄攀藤比你,如啱就寄一個放得入(盒装化粧棉盒)嘅大信封貼$2.7郵票給我。地址:上水郵政局二十號信箱
回復

芝士寶寶 發表於 2014-7-18 13:43:49 |顯示全部樓層
截龍 。!如要請等下一次。謝謝!
回復

花c9 發表於 2014-7-18 14:26:39 |顯示全部樓層
芝士寶寶 發表於 2014-7-18 13:24
盡量揾有根比你,如無就寄攀藤比你,如啱就寄一個放得入(盒装化粧棉盒)嘅大信封貼$2.7郵票給我。地址:上水 ...

9" x 7.5" (22.5cm x 19cm) 夠大嗎?

可以  發表於 2014-7-18 21:29
Ok!可以!  發表於 2014-7-18 14:55
回復