花街 見 到 有 新 大葉狸藻

作者: waimcw 發表于 2014-6-20 21:30:16
1565 8
葉身大個小白免好多
請問有無ching有種,價錢都唔平,
請問難唔難養架?

有d似呢隻
waimcw 發表於 2014-6-20 21:30:26 |顯示全部樓層
[url=http://s1109.photobucket.com/user/Nepenthes138/media/012_zpsa71c0cad.jpg.html][/url]
回復

waimcw 發表於 2014-6-20 21:31:03 |顯示全部樓層
.html
回復

Kiba 發表於 2014-6-20 22:24:42 來自手機 |顯示全部樓層
好似兩個星期前就有啦,唔可以晒,喜陰!
回復

Victor9394 發表於 2014-6-20 22:44:58 |顯示全部樓層
見到即刻買左, 正確應該叫 雙裂苞狸藻

高人分享  Utricularia calycifida的栽培方法
cp-toxin.blogspot.hk/2008/10/utricularia-calycifida.html
回復

Mk00 發表於 2014-6-20 23:22:44 |顯示全部樓層
買左,不過我比較想知幾時先有番小白兔,等左好耐,再無真係會係淘寶淘算數......
順便淘埋B毛同啊帝露毛顫苔,櫻葉捕蟲堇
回復

Kiba 發表於 2014-6-21 00:02:13 來自手機 |顯示全部樓層
三木唔係有小白兔嗎?不過型態一般。你淘邊間啊?我呢幾日都預備淘d/
回復

Victor9394 發表於 2014-6-21 00:34:46 |顯示全部樓層
Kiba 發表於 2014-6-21 00:02
三木唔係有小白兔嗎?不過型態一般。你淘邊間啊?我呢幾日都預備淘d/

三木有 利維達狸藻, 賓賓都有
擺左一段時間了,

利維達同小同兔同屬易種品種
回復

Mk00 發表於 2014-6-21 09:14:36 |顯示全部樓層
今年黎睇,三木同賓賓都係得利維達,我買左,就係未有小白兔
回復