出售迷岩 (半義賣) ~ 全部交收完成,已貼捐款收據

作者: jo_jo 發表于 2014-6-20 19:24:50
2804 37

出售以下迷岩側芽(一定有根,唔知有冇球 ~ 已定植最少3個月)

總額一半會捐助 : [尊重生命、 善待動物] Treasure life be Kind to Animals Association
https://www.facebook.com/groups/tlbkta/members/
請各位先登入 Facebook 後才 copy 以上 link 才可看見

( 恆生銀行):385-800156-001

花友交收時付現金(不設找續)

完結時本人會上載捐款收據, 謝謝!!

交收時間/地點:面交深水埗地鐵站客務中心 - 交收日子可再安排

注意事項:
1. 請自備購物袋
2. 出售與否,本人有權作出最後的決定
3. 請勿議價
4. 請花友48小時内自行PM本人留聯絡電話和安排交收日子及時間,請安排在14天内交收
5. 如不能接受上述事項者請勿下標
6. 如有加減,請再次留言,請勿編輯原先的帖子,以免混亂 ~ 多謝合作 ~

花色請參考妙網
http://www.dollyyeh.idv.tw/picture_other.htm#Sinningia

1st row (由左至右):
S. Country Bumpkin $50 小玫瑰
S. Heavenly Daze $70 小玫瑰
S. Premium Pink $50 wlk1130
S. SRG's Purple Eruption $120 imqueen
S. Ozark Plum Shadow $70 godown
S. Flordia Floozie (套筒) $110 小玫瑰

2nd row (由左至右):
S. An's Sparrow Pink $50 紅豆包
S. Connect the Dot $70 小玫瑰
S. Pirate's Petite Angel (有 lum) $120
S. Stone's Noemi $120 sinochild
S. An's Sparrow Blue $80 quen
S. Kevin Garnet (套筒) $50 ccgloria

3rd row (由左至右):
S. Fu's Mermaid 1 $120
S. Fu's Mermaid 2 $120 nonstop
S. Fu's Mermaid 3 $120
S. Fu's Mermaid 4 $120
S. Fu's Mermaid 5 $90 quen
S. Peachy Propeller (套筒) $90 ccgloria

4nd row (由左至右):
S. Fu's Red Daimond 1 $120 sinochild
S. Fu's Red Daimond 2 $120 nonstop
S. Fu's Red Daimond 3 $120
S. Fu's Red Daimond 4 $100
S. Fu's Red Daimond 5 $100 quen
S. Heartland's Flashlight $80

S. Diva (多芽套筒, 6cm球根) $150 pikyiu

S. Peachy Propeller (套筒) $90 pikyiu
S. Ozark Pink Popcorn $60 imqueen
S. SRG's Lime & Berry $120 imqueen
G. Blue Gemstone $80 imqueen

$1980

評分

查看全部評分

imqueen 發表於 2014-6-20 19:56:56 |顯示全部樓層
S. SRG's Purple Eruption (Thanks)
回復

godown 發表於 2014-6-20 20:07:20 來自手機 |顯示全部樓層
S. Ozark Plum Shadow
回復

nonstop 發表於 2014-6-20 20:18:03 |顯示全部樓層

S. Fu's Red Daimond 2 $120
S. Fu's Mermaid 2$120 ,thx
回復

小玫瑰 發表於 2014-6-20 20:52:26 |顯示全部樓層
S. Country Bumpkin $50
S. Heavenly Daze $70
回復

紅豆包 發表於 2014-6-20 21:01:49 |顯示全部樓層
Sinn.  An's Sparrow Pink $50  Thanks❢

回復

小玫瑰 發表於 2014-6-20 21:06:39 |顯示全部樓層
S. Flordia Floozie (套筒) $110
回復

ccgloria 發表於 2014-6-20 22:28:28 |顯示全部樓層
S. Kevin Garnet (套筒) $50
S. Peachy Propeller (套筒) $90

thanks!
回復

wingring999 發表於 2014-6-20 23:05:19 來自手機 |顯示全部樓層

取消.......................
回復

jo_jo 發表於 2014-6-20 23:27:33 |顯示全部樓層
wingring999 發表於 2014-6-20 23:05
S. Connect the Dot $70 
S. Fu's Mermaid 5 $90
S. Fu's Red Daimond 5 $100

2. 出售與否,本人有權作出最後的決定..............

你將我送比你作為禮物嘅 S. HCY's Aries 用嚟出售,我永遠都唔會再賣花比你
http://hkplants.com/forum.php?mo ... amp;_dsign=a889ce3e

ps 因交收當日太趕,我將唯一一棵 S. HCY's Aries 拿錯了,所以我一定記得
回復

quen 發表於 2014-6-20 23:36:46 |顯示全部樓層
S. Fu's Mermaid 5 $90
S. Fu's Red Daimond 5 $100
Thx!
回復

wingring999 發表於 2014-6-20 23:45:12 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2014-6-20 23:27
2. 出售與否,本人有權作出最後的決定..............

你將我送比你作為禮物嘅 S. HCY's Aries 用嚟出售 ...

你記錯了,棵aries是你打電話说棵 S. HCY's Merry-go-round未曾開花,所以唔比得我,而換第二棵給我,你當天就比aries换S. HCY's Merry-go-round

回復

jo_jo 發表於 2014-6-20 23:46:33 |顯示全部樓層
wingring999 發表於 2014-6-20 23:45
你記錯了,棵aries是你打電話说棵 S. HCY's Merry-go-round未曾開花,所以唔比得我,而換第二棵給我,你 ...

no, that's Ozark Pink Kitten, HCY's Aries 唔會係同 S. HCY's Merry-go-round 同價,我仲話唔好意思另送一隻重瓣比你
回復

小玫瑰 發表於 2014-6-21 00:02:04 |顯示全部樓層
我加埋這個,謝謝
S. Connect the Dot $70
回復

wingring999 發表於 2014-6-21 00:08:47 來自手機 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2014-6-20 23:46
no, that's Ozark Pink Kitten, HCY's Aries 唔會係同 S. HCY's Merry-go-round 同價,我仲話唔好意思另 ...

你當天都無正確说换那棵給我,因為我只答你換復辨,最終有以上2棵於盒內,一棵簡單粉红色.,自以為送是這棵,所以至今果棵只送給別人亦無出售

S. Ozark Pink Kitten 無出售 ? http://hkplants.com/forum.php?mo ... amp;_dsign=0e9cfeb6  發表於 2014-6-21 01:06
回復

jo_jo 發表於 2014-6-21 00:33:04 |顯示全部樓層
wingring999 發表於 2014-6-21 00:08
你當天都無正確说换那棵給我,因為我只答你換復辨,最終有以上2棵於盒內,一棵簡單粉红色.,自以為送是這 ...

其實你仲將我賣比你嘅花轉手黎賺錢!
http://hkplants.com/forum.php?mo ... amp;_dsign=0e9cfeb6

你剪咗隻小側芽出嚟然後喺短時間內將母株出售 ~

我從來唔介意花友買完我D花繁殖再出售,因為大家都有比錢,其他花友唔會唔等開花就賣花,但你就剪咗 S. Snowrose & S. Ozark Pink Popcorn 隻側芽後賣花,當時我亦有向版主提起,我原本都唔想講出黎,既然你唔明,我唯有公開
http://hkplants.com/thread-144586-1-1.html?_dsign=2811530f
回復

sammy 發表於 2014-6-21 01:07:18 |顯示全部樓層
真是無奇不有。買花如買樓,有人自住,有人摩貨。
回復

maywong918 發表於 2014-6-21 01:07:27 |顯示全部樓層
wingring999 發表於 2014-6-21 00:08
你當天都無正確说换那棵給我,因為我只答你換復辨,最終有以上2棵於盒內,一棵簡單粉红色.,自以為送是這 ...

Ozark Pink Kitten 唔係單瓣的
如果用買旋轉木馬價錢買隻牧羊座就⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯(☆_☆)
回復

jo_jo 發表於 2014-6-21 01:08:02 |顯示全部樓層

S. Ozark Pink Kitten 無出售 ?
http://hkplants.com/forum.php?mo ... amp;_dsign=0e9cfeb6
回復

maywong918 發表於 2014-6-21 01:10:34 |顯示全部樓層
jo_jo 發表於 2014-6-21 00:33
其實你仲將我賣比你嘅花轉手黎賺錢!
http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=146299&highlig ...

唔使咁激氣啦,明
回復

12下一頁