花墟一巡(花草樹木篇) - 2014年6月14日

作者: Melb 發表于 2014-6-15 14:20:04
1524 37
花墟一巡(花草樹木篇) - 2014年6月14日 (1)

另有:

花墟一巡(熱帶雨林植物) - 2014年6月14日
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 0&fromuid=83822
(出處: 香港園藝館)

Melb 發表於 2014-6-15 14:21:23 |顯示全部樓層

花墟一巡(花草樹木篇) - 2014年6月14日 (2)
回復

Melb 發表於 2014-6-15 14:21:28 |顯示全部樓層

花墟一巡(花草樹木篇) - 2014年6月14日 (3)
回復

Melb 發表於 2014-6-15 14:21:32 |顯示全部樓層

花墟一巡(花草樹木篇) - 2014年6月14日 (4)
回復

Melb 發表於 2014-6-15 14:21:37 |顯示全部樓層

花墟一巡(花草樹木篇) - 2014年6月14日 (5)
回復

老黃 發表於 2014-6-15 14:33:20 |顯示全部樓層
每個星期都好期待你的花相 , 多謝 !
回復

Melb 發表於 2014-6-15 14:34:59 |顯示全部樓層
老黃 發表於 2014-6-15 14:33
每個星期都好期待你的花相 , 多謝 !

OH

多謝支持

慢慢欣賞

其他版都有D一巡相
回復

ET0404 發表於 2014-6-15 15:14:15 來自手機 |顯示全部樓層
謝謝分享!
回復

Melb 發表於 2014-6-15 15:28:25 |顯示全部樓層

有冇見到個草球呀?

我覺幾得意

曾經心思思....有衝動想買的一刻
回復

ET0404 發表於 2014-6-15 16:34:29 來自手機 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-6-15 15:28
有冇見到個草球呀?

我覺幾得意

有呀!好可愛,不過冇想買,驚搞唔掂。
回復

花丁 發表於 2014-6-15 17:28:49 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-6-15 15:28
有冇見到個草球呀?

我覺幾得意

個草球好得意好綠,難唔難種呢?
回復

火柴人 發表於 2014-6-15 17:54:13 |顯示全部樓層
個草球係咩呢加哩?完全未見過。
回復

Melb 發表於 2014-6-15 20:43:45 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2014-6-15 16:34
有呀!好可愛,不過冇想買,驚搞唔掂。

唔知難唔難種呢?
回復

Melb 發表於 2014-6-15 20:44:26 |顯示全部樓層
花丁 發表於 2014-6-15 17:28
個草球好得意好綠,難唔難種呢?

唔知呀

我都好有興趣....

我覺$25抵玩
回復

Melb 發表於 2014-6-15 20:45:14 |顯示全部樓層
火柴人 發表於 2014-6-15 17:54

我都唔知呀, 有冇知呀??

不過我覺$25, 幾抵...夠地方可以玩下
回復

Melb 發表於 2014-6-15 20:47:48 |顯示全部樓層
火柴人 發表於 2014-6-15 17:54

仲有...你買到你想買的那款植物嗎??
回復

火柴人 發表於 2014-6-15 21:03:31 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-6-15 20:47
仲有...你買到你想買的那款植物嗎??

仲係未見花墟有黃金香柳呀.
回復

Melb 發表於 2014-6-15 21:04:58 |顯示全部樓層
火柴人 發表於 2014-6-15 21:03
仲係未見花墟有黃金香柳呀.

你個日行過唔見有??
回復

火柴人 發表於 2014-6-15 21:16:23 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-6-15 21:04
你個日行過唔見有??

星期六行過唔係好見到.不過唔緊要啦,我朋友有.等我再勞力試下扦插睇下扦插成功先定有得買先。
回復

Melb 發表於 2014-6-15 21:26:29 |顯示全部樓層
火柴人 發表於 2014-6-15 21:16
星期六行過唔係好見到.不過唔緊要啦,我朋友有.等我再勞力試下扦插睇下扦插成功先定有得買先。 ...

預祝成功
回復

12下一頁