出售Sinn. Mark Twain成株5棵(結束)

作者: tata 發表于 2008-7-30 00:11:53
1578 15
Sinn. Mark Twain

收入5%捐去園藝館作為運作經費, 其餘將全數放入我的飲茶基金(High tea fund), 請送呢啲花俾我嘅摰友飲茶

開始時間為:現在
結束時間為:7月31日 晚上11:00正

若截止時間內有多位花友出價,且出價一樣,則以出價較先者投得。出價後不得修改或取消。(如有出現混亂,本人保留最終決定權)

請在此選號碼 (每棵$50):
1.
2.
3.
4.
5.

交收方法:面交只限於8月2日星期六下午2:00中環mtr 或 6:00旺角警署

以下為售賣植株相片, 各位可自由選擇1-5:

chris 發表於 2008-7-30 09:12:41 |顯示全部樓層
一棵其實係有好多棵係裡面, 買一得幾, 好抵呀
回復

tata 發表於 2008-7-30 09:36:21 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-7-30 09:12 發表
一棵其實係有好多棵係裡面, 買一得幾, 好抵呀 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(46).gif

嘻嘻, 就係無位所以唔敢分盆, 啲葉種得唔靚, 但個球都有一蚊咁大架
回復

ayclui 發表於 2008-7-30 09:45:37 |顯示全部樓層
原帖由 tata 於 2008-7-30 09:36 發表

嘻嘻, 就係無位所以唔敢分盆, 啲葉種得唔靚, 但個球都有一蚊咁大架

個球一蚊咁大 --> 夠哂肥壯...
我覺得可以買返去之後 cut 哂 d 葉做插枝, 由得個球再重新長過新葉, d 葉序會靚好多, 同快d有花睇...
個人經驗...唔work 唔好搵我... add4icon
回復

tata 發表於 2008-7-30 09:59:19 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-7-30 09:45 發表

個球一蚊咁大 --> 夠哂肥壯...
我覺得可以買返去之後 cut 哂 d 葉做插枝, 由得個球再重新長過新葉, d 葉序會靚好多, 同快d有花睇...
個人經驗...唔work 唔好搵我... add4icon ...

但有啲球有好衰架, 剪晒佢啲葉佢就扮薯仔擺設, 都係cut淨一對葉保險啲~唔得唔好打我呀
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-7-30 10:09:29 |顯示全部樓層
tata lee期好多野啊,食自助餐基金都得
回復

tata 發表於 2008-7-30 10:15:20 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-7-30 10:09 發表
tata lee期好多野啊,食自助餐基金都得

無計, 實在太多, 依家放工喺公司淋花要淋一個鐘, 屋企淋花又淋一個鐘, 唔夠時間用呀
回復

Fonica 發表於 2008-7-30 10:17:35 |顯示全部樓層
原帖由 tata 於 2008-7-30 09:59 發表

但有啲球有好衰架, 剪晒佢啲葉佢就扮薯仔擺設, 都係cut淨一對葉保險啲~唔得唔好打我呀

但係我d薯仔cut淨一對葉之後,對葉再生之餘又有新側芽生出嚟,就生到亂七八糟喎....買左番去點處理就自己決定 ~ 唔得就千祈唔好搵/打我地add13icon
回復

tata 發表於 2008-7-30 10:24:50 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-7-30 10:17 發表

但係我d薯仔cut淨一對葉之後,對葉再生之餘又有新側芽生出嚟,就生到亂七八糟喎....買左番去點處理就自己決定 ~ 唔得就千祈唔好搵/打我地add13icon

生得多咪好囉, 又多幾棵, 橫掂你有個大溫室, 種多幾棵都唔怕啦add10icon add10icon add10icon
回復

Fonica 發表於 2008-7-30 10:32:55 |顯示全部樓層
原帖由 tata 於 2008-7-30 10:24 發表

生得多咪好囉, 又多幾棵, 橫掂你有個大溫室, 種多幾棵都唔怕啦add10icon add10icon add10icon

哎,而家d葉打晒交,個樣生到好衰呢,遲d要做手術就真係煩啦add7icon
回復

tata 發表於 2008-7-30 10:45:10 |顯示全部樓層
補番張開花相add6icon

回復

Manto 發表於 2008-7-30 13:27:13 |顯示全部樓層
請在此選號碼 (每棵$50):
1.
2.
3. Manto
4.
5.
回復

Manto 發表於 2008-7-30 16:34:15 |顯示全部樓層
是直接買嗎?
回復

tata 發表於 2008-7-30 16:37:48 |顯示全部樓層
原帖由 Manto 於 2008-7-30 16:34 發表
是直接買嗎?

係呀
回復

Manto 發表於 2008-7-30 22:36:24 |顯示全部樓層
pm me your "我的飲茶基金(High tea fund)" please。
回復

lolo 發表於 2008-7-31 17:53:23 |顯示全部樓層
推吓先
嘩 ~ 一盆有幾株    底到震呀   花正價靚呀 add14icon
回復