花墟一巡-2014年5月3日(花草樹木篇)

作者: Melb 發表于 2014-5-3 21:07:42
753 16

另有

花墟一巡-2014年5月3日(熱帶雨林植物篇)
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 1&fromuid=83822
(出處: 香港園藝館)

Melb 發表於 2014-5-3 21:09:28 |顯示全部樓層
回復

Melb 發表於 2014-5-3 21:12:18 |顯示全部樓層
回復

Melb 發表於 2014-5-3 21:13:58 |顯示全部樓層
回復

ET0404 發表於 2014-5-3 21:57:53 |顯示全部樓層
玫瑰花好靚!
影埋日本店添! 唔該曬!
回復

Melb 發表於 2014-5-3 22:09:25 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2014-5-3 21:57
玫瑰花好靚!
影埋日本店添! 唔該曬!

多謝支持

今次特別將花草樹木版同熱帶雨林版分開...

睇睇反應會唔會好D

因為之前熱帶雨林版較人少

但近期人氣旺, 所以POST一D相去個邊

你真係用心良苦!  發表於 2014-5-4 14:16
回復

novernber 發表於 2014-5-3 22:21:04 |顯示全部樓層
風鈴花好靚!心思思又想去買花了
回復

Melb 發表於 2014-5-3 22:28:35 |顯示全部樓層
novernber 發表於 2014-5-3 22:21
風鈴花好靚!心思思又想去買花了

有間賣得平D

$48 JA
回復

Starter 發表於 2014-5-3 22:41:00 |顯示全部樓層
d杜鵑咩料??

$580一小盆?

我唔知呀  發表於 2014-5-3 22:50
回復

Lipid 發表於 2014-5-4 13:23:24 來自手機 |顯示全部樓層
Starter 發表於 2014-5-3 22:41
d杜鵑咩料??

$580一小盆?

呢間係賣得好貴架。。。所以我每次都係入去白撞 (≧3≦)

我門口都唔敢入!  發表於 2014-5-4 14:17
回復

Starter 發表於 2014-5-4 23:04:41 |顯示全部樓層
Lipid 發表於 2014-5-4 13:23

但係真係好癲, 我上年買左棵4尺高既本地種(一樣色), 先係1xx
回復

novernber 發表於 2014-5-5 08:55:41 |顯示全部樓層
Lipid 發表於 2014-5-4 13:23

哈哈,我入去都係齋睇問野多,未買過野
但有d花真係好靚喎
回復

novernber 發表於 2014-5-5 08:56:39 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-5-3 22:28
有間賣得平D

$48 JA

$48係咪森x?
回復

Melb 發表於 2014-5-5 08:59:06 |顯示全部樓層

華X           
回復

novernber 發表於 2014-5-5 09:00:39 |顯示全部樓層

即係bunbun隔離個間?
回復

Melb 發表於 2014-5-5 09:14:22 |顯示全部樓層
novernber 發表於 2014-5-5 09:00
即係bunbun隔離個間?

遠D近火車軌那間
回復

novernber 發表於 2014-5-5 10:44:01 |顯示全部樓層
Melb 發表於 2014-5-5 09:14
遠D近火車軌那間

Ok 謝謝你

Welcome  發表於 2014-5-5 10:45
回復