返回列表 發新帖

山地玖瑰

作者: yuenedmund 發表于 2014-5-2 14:52:08
1933 48
powergun 發表於 2014-5-7 16:46:24 |顯示全部樓層
但169蚊10頭, 價錢又頗合理的,  即平均每個頭16蚊
回復

orik 發表於 2014-5-7 16:50:20 |顯示全部樓層
買到番去就開始睇住佢慢慢枯,唔知佢過唔過到夏天…
如果用MELB大法分散投資,咁又有得諗!
回復

BenLau 發表於 2014-5-7 17:01:25 |顯示全部樓層
SamanthaNg 發表於 2014-5-7 14:00
= =亂來的吧, 桃之卵今日問又話不知價...
真心不是很喜歡這間店, 不老實.

感覺呢間野專門幫手入货/拿货北上,已经唔係第一次聽花友講無價或唔知價,最近大量韓國货蒲頭花墟,主要可能係北上有阻滞,開箱估计主要係散货。一點後先有價,應該係要先了解當天上货渠道通唔通,唔通就開價去货,避免一镬熟。

以上纯粹本人個人猜测,毫無根據的想法。莫噴!
回復

Audrey 發表於 2014-5-7 19:06:17 |顯示全部樓層
PercyMKLau 發表於 2014-5-7 17:01
感覺呢間野專門幫手入货/拿货北上,已经唔係第一次聽花友講無價或唔知價,最近大量韓國货蒲頭花墟,主要 ...

大家以後咪唔好幫嚟間嘢買囉!

睇完大家咁講, 我都放棄~  發表於 2014-5-8 10:11
回復

ingridhung 發表於 2014-5-7 20:49:03 |顯示全部樓層
有一件事我覺得好怪,佢開咗咁多件韓國貨,點解冇擺出嚟賣?
回復

Audrey 發表於 2014-5-7 21:03:24 |顯示全部樓層
ingridhung 發表於 2014-5-7 20:49
有一件事我覺得好怪,佢開咗咁多件韓國貨,點解冇擺出嚟賣?

人哋唔做零售,
賣晒比國內大戶嘛。
回復

yamamo 發表於 2014-5-7 22:51:13 |顯示全部樓層
PercyMKLau 發表於 2014-5-7 17:01
感覺呢間野專門幫手入货/拿货北上,已经唔係第一次聽花友講無價或唔知價,最近大量韓國货蒲頭花墟,主要 ...

我好肯定咁講,嗰間係真係主打SELL比祖國嘅花舖,因為我有朋友係喺上面開舖的,佢老闆問過我朋友要唔要。呢樣先最賺錢啊!

回復

BenLau 發表於 2014-5-8 00:22:05 |顯示全部樓層
yamamo 發表於 2014-5-7 22:51
我好肯定咁講,嗰間係真係主打SELL比祖國嘅花舖,因為我有朋友係喺上面開舖的,佢老闆問過我朋友要唔要。 ...

他們o甘做系香港都唔係犯法,無可否認系香港營商係幾困難!但既然放間鋪系花墟,應該照顧下香港市場咯!

你朋友系邊個城市開舖?
回復

yamamo 發表於 2014-5-8 09:53:17 |顯示全部樓層
PercyMKLau 發表於 2014-5-8 00:22
他們o甘做系香港都唔係犯法,無可否認系香港營商係幾困難!但既然放間鋪系花墟,應該照顧下香港市場咯!
...

我朋友喺廣州開舖,但係佢應該冇要到,因為佢嗰度冇陽光好暗,佢好有自知之明
回復