吹水帖 - 2024年 新年快樂!繼續吹水~~

作者: 八王爺 發表于 2014-4-28 10:21:07
113625 6168
八王爺 發表於 2016-11-29 09:44:12 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-29 01:57
各位早晨, 今日部分時間有陽光及乾燥, 氣溫17至21度, 現時18度

今日相當舒服的, 唔凍唔熱, 晏d 應有陽光的 ...

真的有點乾了。 但溫度很好啊!
回復

powergun 發表於 2016-11-30 09:03:58 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫17至22度, 現時18度

今日係十一月份最後一日, 天氣唔錯的, 天晴唔凍唔熱, 有機會都會出去行下的
回復

八王爺 發表於 2016-11-30 10:21:50 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-30 02:03
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫17至22度, 現時18度

今日係十一月份最後一日, 天氣唔錯的, 天晴唔凍唔熱, 有 ...

明天會去醫院行下!
回復

powergun 發表於 2016-11-30 10:33:27 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2016-11-30 10:21
明天會去醫院行下!

醫學院? 好似幾遠的
回復

八王爺 發表於 2016-11-30 11:26:19 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-30 03:33
醫學院? 好似幾遠的

醫院啊! 在薄扶林道,風景不錯。日落最美!
回復

powergun 發表於 2016-11-30 11:44:57 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2016-11-30 11:26
醫院啊! 在薄扶林道,風景不錯。日落最美!

我都常經過的, 瑪麗嘛, 港大的醫學院的教學醫院來的
回復

powergun 發表於 2016-12-1 08:55:54 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴乾燥, 早上清涼,  氣溫17至22度, 現時17度

十二月了, 幾乎係全年最旺的月份, 希望大家都賺得多d

今早發現個個版都被洗版, 希望各版主多加留意啦
回復

八王爺 發表於 2016-12-1 15:27:49 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-1 01:55
各位早晨, 今日天晴乾燥, 早上清涼,  氣溫17至22度, 現時17度

十二月了, 幾乎係全年最旺的月份, 希望大家 ...

你最勤力。我去咗醫院,所以無得搞!
回復

powergun 發表於 2016-12-1 21:02:58 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2016-12-1 15:27
你最勤力。我去咗醫院,所以無得搞!

醫院事務煩重, 王爺要保重啦
回復

powergun 發表於 2016-12-2 09:08:28 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 日間天氣乾燥, 氣溫18至23度, 現時19度

又到星期五了, 忙左整個星期, 希望忙埋今日可以抖下啦
回復

powergun 發表於 2016-12-3 07:40:32 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 日間部分時間有陽光, 氣溫19至24度, 現時20度

十二月份第一個週末, 早上灰濛濛, 不過陣間應有太陽的, 大家慢慢享用
回復

ET0404 發表於 2016-12-3 07:57:15 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-3 07:40
各位早晨, 今日大致多雲, 日間部分時間有陽光, 氣溫19至24度, 現時20度

十二月份第一個週末, 早上灰濛濛,  ...

早!根爺放假都咁早!
回復

powergun 發表於 2016-12-3 08:00:46 |顯示全部樓層
ET0404 發表於 2016-12-3 07:57
早!根爺放假都咁早!

早晨, ET
放假已晏左了, 平日六點半就起身了
回復

powergun 發表於 2016-12-4 08:18:38 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日多雲, 日間短暫時間有陽光, 天氣乾燥及有煙霞, 氣溫21至24度, 現時21度

昨日陰左成日天, 希望今日可見到太陽伯伯啦, 祝大家有個愉快的星期天
回復

powergun 發表於 2016-12-5 09:20:06 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲及有煙霞, 日間部分時間有陽光, 氣溫22至26度, 現時23度

又一星期開始了, 希望大家工作順利
回復

powergun 發表於 2016-12-6 08:54:43 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 短暫時間有陽光, 天氣乾燥, 早晚較涼, 氣溫19至23度, 現時20度

今早都幾清涼的, 有少許陽光, 未來幾日應會較今日更清涼的, 更舒服了
回復

八王爺 發表於 2016-12-6 10:01:06 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-6 01:54
各位早晨, 今日大致多雲, 短暫時間有陽光, 天氣乾燥, 早晚較涼, 氣溫19至23度, 現時20度

今早都幾清涼的,  ...

好C服吖! 一直都這種天氣,人和植物都長的快,又開心!

唔係太乾就幾好  發表於 2016-12-6 11:46
回復

powergun 發表於 2016-12-7 08:49:10 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天氣乾燥, 初時大致多雲, 日間漸轉天晴, 氣溫18至22度, 現時19度

今日係大雪, 據維基百科解釋:
大雪,二十四節氣之一,每年在十二月六至八日之間,太陽位於黃經255°,北方地區會受冷空氣影響,常出現較大的降雪,引起地面積雪。
大雪節氣,中國大陸大部分地區及臺灣玉山的溫度最低都已降到了零度或以下。各地會降大雪,甚至是暴雪,因在強冷空氣前沿冷暖空氣交鋒區域。
回復

powergun 發表於 2016-12-8 09:11:24 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴乾燥, 氣溫17至23度, 現時17度

今早相當清涼, 但未不凍的, 好舒服, 又有太陽, 晏d 會有20度以上, 外出應相當唔錯的
回復

powergun 發表於 2016-12-9 09:13:18 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴乾燥, 氣溫17至22度, 現時17度

又到星期五了, 公司最近換寬頻公司, 所以呢兩個星期日日都要落舖set返寬頻既野, 又要等師父黎整野, 又要試野, 成日都唔係公司, 不過都差不多完成了
回復