爛白熊

作者: marieru25 發表于 2014-4-26 17:52:27
1507 33
今日路過檳X
見到有白熊賣仲要15、但真係好爛・・・・断葉既多。好唔容易選到1盆葉密一d又大一d既。
張就一下買左先、希望能養返靚。
平時種石頭為首、好小種其他野、今日種白熊玩到周囲都係泥・・・都係石頭好養d。
1517628_675622579162946_8986872229931696743_n.jpg 10258059_675622559162948_8277628686857950762_n.jpg

上盆後4個角度照。
983638_675622515829619_5590917991944861407_n.jpg 10155538_675622549162949_3620956521931342697_n.jpg 10173588_675622492496288_3296213731483761906_n.jpg 10256323_675622532496284_6014986170252119087_n.jpg
阿火 發表於 2014-4-26 18:03:57 |顯示全部樓層
我都買左一個盆,齊齊拯救白熊行動!
回復

mayl12 發表於 2014-4-26 18:08:05 |顯示全部樓層
看狀態都比上次華 X 38 元的好些

錦熊同肥熊d品質都麻麻地所以上次忍手無買・・・今日全場最正常果盆比我買左啦(HAHA  發表於 2014-4-26 18:10
回復

powergun 發表於 2014-4-26 18:55:05 |顯示全部樓層
好彩有呢度d 花友, 希望大家可救回小白熊一命
回復

fool'sgrape 發表於 2014-4-26 18:58:59 |顯示全部樓層
花友真有愛心,希望白熊好快可以康復喇!
回復

orik 發表於 2014-4-26 20:38:28 |顯示全部樓層
阿火 發表於 2014-4-26 18:03
我都買左一個盆,齊齊拯救白熊行動!

今日我都去左賓賓贖熊。拎走兩盆之後,明明數過應該會少左幾盆。點知番轉頭之後仲多左幾盆,不過我都係揀番手上嘅就算
回復

mayl12 發表於 2014-4-26 20:42:03 |顯示全部樓層
orik 發表於 2014-4-26 20:38
今日我都去左賓賓贖熊。拎走兩盆之後,明明數過應該會少左幾盆。點知番轉頭之後仲多左幾盆,不過我都係揀 ...

即是貨源充足.
回復

老公仔 發表於 2014-4-26 20:43:25 |顯示全部樓層
今日我都去左賓賓贖熊。拎走兩盆之後,明明數過應該會少左幾盆。點知番轉頭之後仲多左幾盆,不過我都係揀 ...

你用個“贖”字,唔通這些白熊之前已賣了身?
回復

munglo 發表於 2014-4-26 20:57:52 來自手機 |顯示全部樓層
竟然賣到咁平…等我聽日都去買返盆…不過我都覺得比起係華x見到的黃熊狀態好好多啊!
回復

powergun 發表於 2014-4-26 20:59:21 |顯示全部樓層
老公仔 發表於 2014-4-26 20:43
你用個“贖”字,唔通這些白熊之前已賣了身?

比商人標左參, 係要比贖金至會放熊的
回復

powergun 發表於 2014-4-26 21:01:05 |顯示全部樓層

早知叫你贖多兩盆比我啦
回復

BenLau 發表於 2014-4-26 21:03:51 |顯示全部樓層
今日太多野拿!唔係都打算買两盆返去。
回復

orik 發表於 2014-4-26 21:14:07 |顯示全部樓層
救得一隻得一隻!
熊仔:「救我呀…好慘呀…虐待呀…好心呀…」
回復

Audrey 發表於 2014-4-26 21:16:03 |顯示全部樓層
祝你哋救熊熊成功!
回復

BenLau 發表於 2014-4-26 21:25:12 |顯示全部樓層
orik 發表於 2014-4-26 21:14
救得一隻得一隻!

Or大有無救啊!聽講你出左花墟窩!
回復

Audrey 發表於 2014-4-26 21:30:59 |顯示全部樓層
orik 發表於 2014-4-26 21:14
救得一隻得一隻!

祝你成功!
我唔睇韓劇,唔識,謝謝。
回復

orik 發表於 2014-4-26 21:35:38 |顯示全部樓層
PercyMKLau 發表於 2014-4-26 21:25
Or大有無救啊!聽講你出左花墟窩!

我…捉左條識郁嘅響尾蛇番屋企!
http://www.orchid.url.tw/myflowers/bulbophyllum/falcatum.htm
知道佢識郁之後,我好鍾意用口吹佢嘅尾部
回復

ppchu 發表於 2014-4-26 21:37:05 |顯示全部樓層
商人賺頸蝕尾賣掉總好過就咁放棄, 減價促銷都算係win win 之策 ! 加油呀 !
回復

阿火 發表於 2014-4-26 21:38:55 |顯示全部樓層

其實,我係「犯賤」!

有位朋友話上X盆白熊($300)好靚佢好想買返屋企。
我同佢講,bunbun呢批白熊($15)雖然樣衰衰,只要有心機打理佢不出1年應該變成同上X果盆白熊咁靚!

於是,我為左再証明呢一點,終於我就買左一盆!
我要用一年時間好好種植佢!

朋友同我打賭如果我做到就請我食一個餐飯!

回復

紅寶石公主 發表於 2014-4-26 21:40:14 |顯示全部樓層
orik 發表於 2014-4-26 21:35
我…捉左條識郁嘅響尾蛇番屋企!
http://www.orchid.url.tw/myflowers/bulbophyllum/falcatum.htm
知道佢 ...

我都有份吹
回復

12下一頁