巳有花冧出, 可以換泥嗎?

作者: JJCC 發表于 2008-7-15 01:04:33
1451 11
搬左新屋無耐, D 紫羅蘭終於有花冧啦~
D泥好耐無換, 係咁的情況下, 換唔換泥好呢?
好怕換完後D花冧謝晒................. 應該點好, 請各位比D意見
豬骨煲 發表於 2008-7-15 01:06:57 |顯示全部樓層
原帖由 JJCC 於 2008-7-15 01:04 發表
搬左新屋無耐, D 紫羅蘭終於有花冧啦~
D泥好耐無換, 係咁的情況下, 換唔換泥好呢?
好怕換完後D花冧謝晒................. 應該點好, 請各位比D意見

開完先換啦.............除非岩岩買番黎/有病
非必要我都唔會搞佢住,係都開完花先搞囉
回復

JJCC 發表於 2008-7-15 01:10:37 |顯示全部樓層
原帖由 豬骨煲 於 2008-7-15 01:06 發表

開完先換啦.............除非岩岩買番黎/有病
非必要我都唔會搞佢住,係都開完花先搞囉

全部都係小苗開始種起的~
不過佢地生得好鬼慢, 唔知係咪呢2個星期太少陽光呢~
回復

豬骨煲 發表於 2008-7-15 02:18:18 |顯示全部樓層
原帖由 JJCC 於 2008-7-15 01:10 發表

全部都係小苗開始種起的~
不過佢地生得好鬼慢, 唔知係咪呢2個星期太少陽光呢~

係都唔出奇丫...........因為我果d都係咁
回復

peeseela 發表於 2008-7-15 09:59:36 |顯示全部樓層
係你搬新屋定係花花搬新屋呀   如果花花搬新屋新要順便換泥
回復

農夫 發表於 2008-7-15 10:01:42 |顯示全部樓層
如果要換泥
我通常都係開晒花先換
回復

JJCC 發表於 2008-7-15 10:51:41 |顯示全部樓層
原帖由 peeseela 於 2008-7-15 09:59 發表
係你搬新屋定係花花搬新屋呀   如果花花搬新屋新要順便換泥

係我同花花都一齊搬新屋呵, 一搬新屋, D AV就開始有冧啦~  
有D係由office搬返黎屋企,  office貼晒隔熱紙, 種左成年, 全部都唔開花呀~

回復

JJCC 發表於 2008-7-15 10:53:16 |顯示全部樓層
原帖由 農夫 於 2008-7-15 10:01 發表
如果要換泥
我通常都係開晒花先換

我都擔心一換泥D花冧謝晒, 所以一直都唔敢郁佢~
但係D面泥又越黎越少, 我諗加番D泥係面先, 穩固下佢地~
回復

ginnie 發表於 2008-7-15 10:54:23 |顯示全部樓層
公司可容許你加裝燈嗎? 哈哈~

原帖由 JJCC 於 2008-7-15 10:51 發表

係我同花花都一齊搬新屋呵~
有D係由office搬返黎屋企,  office貼晒隔熱紙, 種左成年, 全部都唔開花呀~
回復

JJCC 發表於 2008-7-15 10:55:53 |顯示全部樓層
原帖由 ginnie 於 2008-7-15 10:54 發表
公司可容許你加裝燈嗎? 哈哈~

要加都無問題, 但唔會啦~ 因為呢個月我都返唔到公司, 加燈都無用, 無人同我淋水, 實"屎"晒
回復

sukyee0227 發表於 2008-7-15 11:53:36 |顯示全部樓層
你可加少少泥在泥面 , 等佢開好先換泥都ok呀
回復

ginnie 發表於 2008-7-19 13:13:17 |顯示全部樓層
呢個月返唔到公司??? e ...... 生bb?
^^
原帖由 JJCC 於 2008-7-15 10:55 發表

要加都無問題, 但唔會啦~ 因為呢個月我都返唔到公司, 加燈都無用, 無人同我淋水, 實"屎"晒
回復