繽記 + 森記 新番貨 (04/07/2008)

作者: infinity 發表于 2008-7-4 20:27:25
5569 46
繽記 : 靚夾 $90 (番十幾盆)、殘捕蟲堇 (因太殘,無睇價錢 )

森記:U.longifolia (番大約 20盆,全部無花) $98
            大量小豬苗 ------ 小豬豬 (有兩種,$38)、小夾夾 (有兩種,其一$28,另一種全紅$38)
            其它 ------- 全部都是舊貨

IVAN 發表於 2008-7-4 20:30:13 |顯示全部樓層
全紅夾 ?! 係咪 Akai Ryu ?! $38 ???!?!!!
回復

infinity 發表於 2008-7-4 20:37:27 |顯示全部樓層
原帖由 IVAN 於 2008-7-4 20:30 發表
全紅夾 ?! 係咪 Akai Ryu ?! $38 ???!?!!!

應該係,新仔不太敢肯定。絕大部份 d 新貨都幾好狀態。我都買 4棵(3夾 1豬),可惜我部相機壞,post 不到上來。
回復

IVAN 發表於 2008-7-4 20:42:35 |顯示全部樓層
我的天 ! 全紅夾還餘下多少 ? 應該不多了...
回復

犬神 發表於 2008-7-4 22:06:02 |顯示全部樓層
應該係 Akai Ryu, 佢寫red dragon, size 唔大, 仲有好多
我都買左~~一陣有時間就影相
回復

IVAN 發表於 2008-7-4 22:07:27 |顯示全部樓層
可惜丫 ~ akai ryu 好難 keep 住全紅.... 我呢 d 窮人更加唔洗講
回復

alfred71 發表於 2008-7-4 22:17:42 |顯示全部樓層
原帖由 IVAN 於 2008-7-4 20:42 發表
我的天 ! 全紅夾還餘下多少 ? 應該不多了...

有好多
回復

sundewrex 發表於 2008-7-4 22:18:44 |顯示全部樓層
顏色似紅酒色,Akai Ryu被翻釋成 red dragon
回復

IVAN 發表於 2008-7-4 22:19:35 |顯示全部樓層
原帖由 sundewrex 於 2008-7-4 22:18 發表
顏色似紅酒色,Akai Ryu被翻釋成 red dragon

哈哈 ~ 原全服了花商的創意
回復

sundewrex 發表於 2008-7-4 22:29:23 |顯示全部樓層
應該話現在Akai Ryu= red dragon,
回復

dryfish 發表於 2008-7-5 21:26:27 |顯示全部樓層
果2種豬係N.sanguinea同N. × hookeriana
~都是易種的~
回復

IVAN 發表於 2008-7-5 22:03:16 |顯示全部樓層
全靠 infinity post 出黎 ~ 如果唔係走寶 ~
回復

LEUK9884 發表於 2008-7-6 16:52:08 |顯示全部樓層
入左_紅夾 , 豬仔各1
回復

wong 發表於 2008-7-6 17:02:26 |顯示全部樓層
原帖由 dryfish 於 2008-7-5 21:26 發表
果2種豬係N.sanguinea同N. × hookeriana
~都是易種的~

果隻只係gentle.....
如果係sanguinea實挖番幾棵.....
回復

Hime 發表於 2008-7-6 17:27:32 |顯示全部樓層
WAaaaa, the picture C00002_resize.jpg , It have never seen CP seeling from shops with so many number of beautiful traps
回復

orchids 發表於 2008-7-6 18:05:14 |顯示全部樓層
原帖由 Hime 於 2008-7-6 17:27 發表
WAaaaa, the picture C00002_resize.jpg , It have never seen CP seeling from shops with so many number of beautiful traps

可能我買得遲,我見有d細size夾好似好多棵,多幾棵夾都多d.
回復

LEUK9884 發表於 2008-7-6 18:13:48 |顯示全部樓層
應該可以分株 , 不過等大d先!
回復

tianchai 發表於 2008-7-6 19:11:07 |顯示全部樓層

地址

你們好呀,我是新手剛加入不久,我在論壇裏常看到繽記,森記,兩店是弄都是賣食蟲植物店,請問地址在哪裏??
回復

bonbon1 發表於 2008-7-6 19:13:09 |顯示全部樓層
星期5 我放工經森記見到d紅夾同豬仔. 好靚.
回復

chiman 發表於 2008-7-6 19:57:49 |顯示全部樓層
原帖由 tianchai 於 2008-7-6 19:11 發表
你們好呀,我是新手剛加入不久,我在論壇裏常看到繽記,森記,兩店是弄都是賣食蟲植物店,請問地址在哪裏??

旺角花墟~繽紛,森記~
回復

123下一頁