Weekend 做乜好?

作者: 虛宿寶瓶 發表于 2008-6-27 15:03:43
7277 76
Monse 發表於 2008-6-28 22:09:49 |顯示全部樓層
佢靠你先有佣金食,個經紀仲咁串,搵個第二個麻,你先係客呀!
回復

羊咩咩 發表於 2008-6-28 22:15:45 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-6-28 10:09 PM 發表
佢靠你先有佣金食,個經紀仲咁串,搵個第二個麻,你先係客呀!

你唔知啦~~我老公好客過頭,帶盤過利記問,即問即買呀
之後呢個經紀既野仲...........仲有兩日至成交就問我地攞佣,傻左
放心我一定會0係佢面前比匙另一個經紀
比足佣咁好客都唔留,我唔唱佢,佢巳經叫有運行
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-6-28 22:17:16 |顯示全部樓層
佢完全係一個未夠班o既經紀,講野都唔經大腦!一時一樣!
回復

Monse 發表於 2008-6-28 22:21:58 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-6-28 22:15 發表

你唔知啦~~我老意公好客過頭,帶盤過利記問,即問即買呀
之後呢個經紀既野仲...........仲有兩日至成交就問我地攞佣,傻左
放心我一定會0係佢面前比匙另一個經紀
比足佣咁好客都唔留,我唔唱佢,佢巳經叫有運行 ...

就算睇到好仲意都唔好比個經紀知麻,你地太心急啦,佢會捉你地心理食著上。
回復

羊咩咩 發表於 2008-6-28 22:23:00 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-6-28 10:17 PM 發表
佢完全係一個未夠班o既經紀,講野都唔經大腦!一時一樣!

佢完全一個人做晒大戲,我睇到眼火爆,所以好自然地串爆
佢一開始完全冇做過野,佢只係打個電話咁就禮成,門都唔駛佢出,甜頭都唔駛
月頭我比野佢做,叫佢比個吉盤同圖則我(其實我有晒圖則呎吋),
佢冇理到,仲同我老公講我後尾話唔駛喎..........佢又再比我串爆
回復

Monse 發表於 2008-6-28 22:28:29 |顯示全部樓層
咁!而家大局已定,佢就硬係更加寸啦!
回復

羊咩咩 發表於 2008-6-28 22:32:22 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-6-28 10:21 PM 發表

就算睇到好仲意都唔好比個經紀知麻,你地太心急啦,佢會捉你地心理食著上。

唔係咁............係咁0既......
呢個盤係我揾開0既美記經紀比我,當時高過市價我地都唔講價即要,
但我地等左佢兩個星期度都揾唔到業主,
(之前諗住買隔離景觀仲靚,但差佬反價反價再反價,後尾封埋盤)
所以估可以係美記空盤,不過佢知我地睇中冇再介紹其他,所以到而家都係一個迷
咁我老公驚呢個盤都冇埋,所以帶盤去樓下利記即買,即係邊個坐近門口0個個就即中獎
回復

羊咩咩 發表於 2008-6-28 22:36:24 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-6-28 10:28 PM 發表
咁!而家大局已定,佢就硬係更加寸啦!

佢唔寸,只係唔做野同超多大話,當人超低能,但佢自己就勁攪笑
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-6-28 23:09:28 |顯示全部樓層
哈!咁o既經紀都生存到?真神奇!
回復

羊咩咩 發表於 2008-6-28 23:26:20 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-6-28 11:09 PM 發表
哈!咁o既經紀都生存到?真神奇!

食左成實豆沙包既經紀就生存唔到
之前有個利記高級經理,仲利害到0係電話度自言自語比個買家聽,當我既說話係耳邊風
又話X太,你唔可以反價架,咁樣唔得架
(我一向都係0個個價,係佢同個買家講個叫價低姐,佢自己出事)
仲有好多呢d野架,真係...........信自己,唔好信經紀

回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-6-29 01:18:44 |顯示全部樓層
我從來都唔信地產經紀!乜都佢講哂!
回復

羊咩咩 發表於 2008-6-29 09:36:48 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-6-29 01:18 AM 發表
我從來都唔信地產經紀!乜都佢講哂!

總之佢地把口好利害,少d定力都中計
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-6-29 11:43:14 |顯示全部樓層
講就天下無敵,交收左就話知你死!
回復

羊咩咩 發表於 2008-6-29 13:18:46 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-6-29 11:43 AM 發表
講就天下無敵,交收左就話知你死!

我呢個未簽約就巳經唔知死,都唔知我老公當時點諗
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-4 18:02:25 |顯示全部樓層
咁又一個星期,真係好!聽日會展個精品 fair last day.  聽日 la 埋個 friend 去趁墟先!
回復

cross 發表於 2008-7-4 19:57:35 |顯示全部樓層
聽日應該夜晚去睇戲
回復

羊咩咩 發表於 2008-7-4 21:11:42 |顯示全部樓層
琴日睇左功夫熊貓,好好睇
回復