你系街見過那個藝人, 名人?

作者: gtrnismo 發表于 2008-6-26 01:09:41
3524 40
jellyfishy 發表於 2008-6-26 14:03:45 |顯示全部樓層
原帖由 tata 於 2008-6-26 13:17 發表
成人喺天水圍見到個甘草演員, 唔知咩名, 見親佢都食叉鵝飯

yi... 乜原來你改左名呀?!
無端端改乜名呀, 等我仲以為你呢輪忙唔上來添~!
回復

比得大帝 發表於 2008-6-26 14:03:51 |顯示全部樓層
周不時在同一地點見到Donald 同 Martin

Donald 剛做特首時, 會同佢打個招呼, 依家冇理佢

Martin 呢排好少見, 以前見得多, 佢會主動過嚟打招呼同握手, Martin 隻手好滑同軟, 一D都唔似七十幾歲嘅手.

有次落雨車 梁"信"燕 返屋企, Lily 姐 好斯文, 好有禮貌, 成個貴婦咁,

回復

mcyan 發表於 2008-6-26 14:11:02 |顯示全部樓層
丫,仲有次係中環見到蔡瀾,咁啱睇緊佢本書,就順手叫佢幫我簽名。
回復

比得大帝 發表於 2008-6-26 14:19:18 |顯示全部樓層
原帖由 mcyan 於 2008-6-26 14:11 發表
丫,仲有次係中環見到蔡瀾,咁啱睇緊佢本書,就順手叫佢幫我簽名。

有次蔡瀾去大連, 目的係寫大連食經, 我朋友負責招呼佢一餐, 朋友又搵我去搞, 我就幫佢安排咗大連賓館, 叫個經理安排最好的大連菜嚟俾佢食.

後來睇番蔡瀾本食經, 佢大概咁講: 大連賓館裝修很有特色.  完了.
回復

比得大帝 發表於 2008-6-26 14:23:52 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-6-26 13:16 發表

有次睇醫生, 見到張學友去做檢查, 於是嗱嗱聲去 HMV 買隻佢的最新 CD, 返嚟搵佢簽名送俾老婆,  佢好nice.
原帖由 kim 於 2008-6-26 14:02 發表

哈哈~ 你又醒喎~

機會難逢嘛, 我老婆係佢 fans, 為求美人一笑, 醜醜地都要做一次
回復

豔豔 發表於 2008-6-26 14:34:00 |顯示全部樓層
亞叻.....................串到爆燈...
回復

tata 發表於 2008-6-26 14:40:42 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-6-26 14:03 發表

yi... 乜原來你改左名呀?!
無端端改乜名呀, 等我仲以為你呢輪忙唔上來添~!

你無心肝呀你
回復

tata 發表於 2008-6-26 14:42:13 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-6-26 14:23 發表

機會難逢嘛, 我老婆係佢 fans, 為求美人一笑, 醜醜地都要做一次

好少男人會做呢啲嘢, 你太太真係幸福
回復

gtrnismo 發表於 2008-6-26 23:25:28 |顯示全部樓層

um.....陳豪

真人好型
無黑鏡
好低調
身形一流, 本來好cool, 但我有叫佢
好nice禮貌感笑一笑又變翻好型既陳豪
非常casual但好有星味

同埋唸起apm見過師兄, 真人好靚仔﹗
我同佢揮手佢同我hi, 好得意

原來jay chow真人無禁3尖8角, 算幾靚仔
回復

Tony 發表於 2008-6-27 00:08:36 |顯示全部樓層
我見過.......鄭元暢,林依晨,(呢2個超鐘意 )"屑海期"(唔識打),官恩"拿",胡諾言,EO2,周麗淇,王賢志,郭少芸
不過好多都係睇show時見倒

回復

Exodus 發表於 2008-6-27 07:48:31 |顯示全部樓層
不愧為最樣衰港姐冠軍
回復

gtrnismo 發表於 2008-6-27 10:51:40 |顯示全部樓層

羅家英同鄭家穎先串

原帖由 豔豔 於 2008-6-26 14:34 發表
亞叻.....................串到爆燈...

見鄭家穎3次3次都0系尖咀
以為系巧合, 街上面既人個個都話...."佢好hill wor"
因為佢企正系堂朝門口人人叫佢吾該借借都吾借

佢算幾大隻但吾應該感樣囉
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-6-27 11:08:37 |顯示全部樓層
見過哥哥3大次,點解叫"大"? 因為係面對面你見到我、我見到你o個種,最後一次o向溫哥華,我仲撞親佢添!冇意架,如果我知轉角位行出黎o個個係佢,我唔只"撞"親佢咁簡單啦!

見過哥哥,其他見唔見都冇相干,都唔震撼!心跳冇加速!但我想見o下朝偉,未見過啊!
回復

RIO 發表於 2008-6-27 11:21:15 |顯示全部樓層
嗶, 你就好啦,
我好鍾意哥哥架.
回復

jellyfishy 發表於 2008-6-27 11:26:02 |顯示全部樓層
我都好想見阿朝偉, 佢好有氣質, 呀, 唔係個種花靚或者好man個種, 係那種好親切, 覺得一起相處會好舒服, 而且越睇越好睇既男人~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-6-27 11:28:32 |顯示全部樓層
第一次見哥哥,係我放學,經過 Quarry Bay 要過馬路,o個陣哥哥好似仲住太古城!o個日塞車,我過馬路過左一半,企左o向安全島,哥哥架車就塞正o向我面前,佢揸住架藍色寶馬,望住我,同我笑左一笑! 暈左!
回復

jellyfishy 發表於 2008-6-27 11:29:30 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-6-27 11:28 發表
第一次見哥哥,係我放學,經過 Quarry Bay 要過馬路,o個陣哥哥好似仲住太古城!o個日塞車,我過馬路過左一半,企左o向安全島,哥哥架車就塞正o向我面前,佢揸住架藍色寶馬,望住我,同我笑左一笑! 暈左! ...

You are so 幸福 ~~~~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-6-27 11:44:28 |顯示全部樓層
I know..  I know...  諗番起都暈得一陣陣.....
回復

八王爺 發表於 2008-6-27 11:45:31 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-6-27 04:26 發表
我都好想見阿朝偉, 佢好有氣質, 呀, 唔係個種花靚或者好man個種, 係那種好親切, 覺得一起相處會好舒服, 而且越睇越好睇既男人~

哎吔 ... 你未來對象的 原型?
回復

jellyfishy 發表於 2008-6-27 11:48:18 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-6-27 11:45 發表

哎吔 ... 你未來對象的 原型?

哎吔 ... 真係逃唔過王爺對眼~
係朝偉咁既人,真係為佢做乜都肯啦~~
回復