到了福建了各位

作者: EddieOR 發表于 2007-8-20 15:27:13
1774 8
哈哈,坐了九個多鐘頭車終於到了福建省石獅市(正確黎講係訓左係車上張床到)
尋日八點幾去到深圳,九點十五分開始
去到零晨兩點幾先訓得著,六點幾就超左身,之後都差唔都要下車了
下車後,舅父揸車黎車我地走
返到佢屋企都未到七點,仲好早
之後去到中午十一十二點幾訓左
起身之後食野,我阿婆同我講話福建XXXX尋日落冰霜,結哂冰咁
之後仲講話前幾日D水仲浸過個車胎
真係好一個颱風,今日黎都個颱風都廢哂!
之後既事,將來再講

上左車,無無聊聊地影左

上左車,無無聊聊地影左
dryfish 發表於 2007-8-20 15:38:44 |顯示全部樓層
上到去有咩玩呀??

回復

EddieOR 發表於 2007-8-20 15:48:00 |顯示全部樓層
都係好城市化咁行下街
不過就好多特色美食,而家都有得食糉,食一個都係三四蚊
或者你終意食又可以食牛肉面,一碗都係五蚊,仲大碗過香港既快餐店或者茶餐廳
呢到既野勁便宜,基本上你用一蚊都可以買到野食(當然就冇咁好既食物)
遲點要去園藝店到睇睇……
我上次黎既時候有個臨時既動物展,有獅子老虎睇,不過今次黎就冇左
得閒影下相上黎先
同咪福建既茶葉,好野!
回復

Fonica 發表於 2007-8-20 23:56:34 |顯示全部樓層
EddieOR,你帶左部Laptop上去呀,去邊到上網呀,福建都好似幾城市化bor
回復

水滸女子 發表於 2007-8-21 00:26:05 |顯示全部樓層
dryfish 你鍾情蛇  幅圖畫好
回復

春春 發表於 2007-8-21 10:15:35 |顯示全部樓層
原帖由 EddieOR 於 2007-8-20 15:48 發表
都係好城市化咁行下街
不過就好多特色美食,而家都有得食糉,食一個都係三四蚊
或者你終意食又可以食牛肉面,一碗都係五蚊,仲大碗過香港既快餐店或者茶餐廳
呢到既野勁便宜,基本上你用一蚊都可以買到野食(當然就冇咁好既食物)
...

記得影多 d 相喎!!!!
回復

EddieOR 發表於 2007-8-21 10:20:01 |顯示全部樓層
原帖由 fonicaho 於 2007-8-20 23:56 發表
EddieOR,你帶左部Laptop上去呀,去邊到上網呀,福建都好似幾城市化bor

我舅父屋企有電腦,有上網,咪可以上到網囉
個人既感覺就好似多城市,少農田 <-- 我而係個度,所指既係福建省石獅市同咪晉江市
回復

比得大帝 發表於 2007-8-21 10:46:53 |顯示全部樓層

個人意見

dryfist 你張相太大, 有點妹仔大過主人婆
回復

EddieOR 發表於 2007-8-22 09:20:34 |顯示全部樓層
福建有些種子一蚊包,也有些二十多元包,好多都勁便宜
回復