花墟一巡 - 2013年11月9日 (多肉篇3)

作者: Melb 發表于 2013-11-9 21:20:00
612 6

花墟一巡 - 2013年11月9日 (多肉篇3)

下星期花墟一巡將會暫停

mayl12 發表於 2013-11-9 21:25:19 |顯示全部樓層
虎尾又有新貨 !
回復

Melb 發表於 2013-11-9 21:54:18 |顯示全部樓層

有咩?? 好似都係差不多咁....
回復

orik 發表於 2013-11-9 22:01:31 |顯示全部樓層
你同佢掃一次貨,轉頭佢就會入番d新野架啦,好正常
不過尼批虎尾唔係得別好睇,價錢又貴,已經紮左幾個月…
回復

Audrey 發表於 2013-11-9 22:14:46 |顯示全部樓層
兩盆600蚊 Euphorbia 毋人買,都放左好耐喎!
回復

orik 發表於 2013-11-9 22:28:55 |顯示全部樓層
果兩棵擺明係for exhibition嘅
d葉皺都唔見哂,又曬到紅卜卜,頂端葉又少,就算係實生貨,識貨人唔會睇中,唔識貨嘅人更加唔會睇得中…
反而下面d $2X蚊 E. decaryi之前賣左好多,又有一次見到番左2x棵…銷量不錯
株型多變,價錢平,光線同溫度適應範圍大,繁殖容易,生長速度又快,難怪長賣長有,仲可以一路賣到出去
回復

Melb 發表於 2013-11-9 22:30:07 |顯示全部樓層
Audrey 發表於 2013-11-9 22:14
兩盆600蚊 Euphorbia 毋人買,都放左好耐喎!

好似好多星期了...

都開始變型
回復